Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: το νέο "αφεντικό" των μεταλλείων και των μεταλλειοκτησιών ετοιμάζει απολύσεις...γενική κινητοποίηση σύσσωμης της περιοχής!!!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΩΞΙΤΗ !

    Εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες,  
Κκ Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Δήμαρχε Δ Δελφών, 


   Την εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε η πώληση της εταιρίας «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.» (συμφερόντων οικογένειας Κυριακόπουλου) στην Γαλλικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία ΚΕRΝΕΟS. 
   Πρόκειται για την αλλαγή σκυτάλης στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Νομού μας καθώς επίσης και των εργαζομένων στα μεταλλεία (άλλαξε ο θύτης όχι όμως και τα θύματα της εκμετάλλευσης). 
   Το παλιό «αφεντικό», για πάνω από μισόν αιώνα, του νομού, αφού ρήμαξε τον τόπο, ξεζούμισε τα βουνά, άφησε πίσω του νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, πήρε τον ομματιών του και έφυγε, πολλαπλασιάζοντας τα χρήματά του στα θησαυροφυλάκια των Ευρωπαϊκών τραπεζών. 
   Πούλησε το μεταλλείο, δηλ. τα δικαιώματα της μεταλλειοκτησίας, δηλ, την Άμφισσα, την Ιτέα, την Γραβιά ή σχεδόν όλο το Δήμο Δελφών, τον δικό μας πλούτο, σαν να ήταν δικό του οικόπεδο, σε έναν επενδυτικό Γαλλικό κολοσσό, μαζί με την τεχνογνωσία των εργαζομένων της, γιατί έτσι επέβαλλε η λογική του κεφαλαίου, η λογική ενός «καλού deal» (όπως λένε οι κεφαλαιοκράτες στη γλώσσα τους). 

    Πριν καλά καλά αναλάβει το νέο «αφεντικό», έδειξε τις προθέσεις του. 
 Προφανώς, θέλοντας να κάνει απόσβεση της αγοράς όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μετέφερε ένα μεγάλο όγκο εργαζομένων από άλλη θυγατρική εταιρεία δίπλα σε κάθε τμήμα, σε κάθε εργαζόμενο, για να παρακολουθήσουν, να καταγράψουν την κάθε δραστηριότητα προκειμένου να υλοποιήσει τον παραπάνω στόχο. 

   Καλεί δε όλους τους εργαζομένους της, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε συγκέντρωση την Κυριακή 1/3, κάνοντας καθαρό ότι δεν υπάρχουν αργίες, δεν χρειάζεται οι εργαζόμενοι να ξεκουραστούν ή να καθίσουν σαν άνθρωποι με τις οικογένειές τους.

    Αυτές τις λογικές που υλοποιεί η ΚΕΡΝΕΟΣ, θα πρέπει να τις καταδικάσει σύσσωμος ο λαός της Φωκίδας καθώς και τα εκλεγμένα τοπικά συμβούλια όλης της περιοχής.
   Θεωρούμε ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Ήδη με την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει, ακριβώς με αυτές τις μεθόδους, θα προχωρήσει στην υλοποίηση μιας πολιτικής σαν αυτής που μόλις προχθές ανακοίνωσε ο ΣΕΒ, το όργανο των βιομηχάνων δίνοντας συγχαρητήρια στη συγκυβέρνηση. 
   Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΕΒ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, όπως αυτή καταγράφεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργεί προσδοκίες για την πολυπόθητη κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. 
  Άλλωστε εμπεριέχει αρκετά από όσα δεν έγιναν και πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν. Αρκεί να υποστηριχθεί με σθεναρότητα και πίστη από το πολιτικό σύστημα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες.

    Ο ΣΕΒ υποστηρίζει ενεργά όλες τις μεταρρυθμίσεις που εμπεδώνουν ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, απελευθερώνουν δημιουργικές δυνάμεις, στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα, βάζοντας τα θεμέλια για τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό με άξονες την παραγωγικότητα, τη γνώση, την εξωστρέφεια, την ποιότητα και την καινοτομία». 
   Απ' ό,τι φαίνεται, οι βιομήχανοι, δεν βλέπουν καμιά «ασάφεια» στη συμφωνία της συγκυβέρνησης αντιθέτως, ότι είναι σαφέστατη στη στήριξη των δικών τους αντιλαϊκών συμφερόντων. 
   Και είναι λογική αυτή η στάση του ΣΕΒ. Γιατί, ανεξάρτητα αν η συμφωνία ονομάζεται μνημόνιο ή όχι, η ουσία της παραμένει η ίδια. 

   Τι όμως εξασφαλίζει η νέα συμφωνία της κυβέρνηση με τους «εταίρους»; Εξασφαλίζει πρώτα απ' όλα ότι το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο που χτίσθηκε τα προηγούμενα χρόνια θα μείνει απείραχτο, αδιατάραχτο, δεν πρόκειται να αλλάξει ή να αμφισβητηθεί. 
   Εξασφαλίζει επίσης ότι μια σειρά από αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν με στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
    Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν με σαφή τρόπο το που θα το πάει η ΚΕΡΝΕΟΣ! 
   Θα επιχειρήσει να επιβάλλει μέσα από την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των σωματείων τους, αλλά και συνολικά του λαού, μειώσεις μισθών και προσωπικού, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις που μία εταιρεία εξαγοράζει μία άλλη. 

    Το Εργατικό Κέντρο, καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, σύσσωμο το λαό της περιοχής να πάρει σαφή θέση υπέρ των εργαζομένων.
   Ένα πρέπει όλοι μας να ξέρουμε. 
 Σε τούτον τον τόπο θα μείνουμε πίσω εμείς και οι απόγονοί μας. Πρέπει λοιπόν γι' αυτόν τον τόπο και το λαό του όλοι να αγωνιστούμε. 

     Κάτω τα χέρια λοιπόν από τους εργαζόμενους του μεταλλείου, καμιά περικοπή σε μισθούς ή επιδόματα, διατήρηση και επέκταση των συγκροτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στα μεταλλεία. 

     Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 
     Εργατικού Κέντρου Φωκίδας

6 σχόλια:

 1. Eπιτελους μια δυναμικη επενδυση,που αλλου στην Φωκιδα,με μεγαλη χαρα βλεπουμε και ακουμε οτι ολα τωρα θα αλλαξουν,αρκετοι εργαζομενοι να μην πω οι περισσοτεροι θα πανε στα σπιτια τους να ξεκουραστουν,αρκετα δουλεψαν, τωρα θα τους αντικαταστησουν πακιστανοι, αφγανοι, ρουμανοι,και παει λεγοντας,μην βιαστητε να με πειτε ρατσιστη, στις περισοτερες χωρες της ευρωπης αυτο εγινε εδω και πολλα χρονια, το κοστος βλεπετε καλη αρχη λοιπον.Α Παρακαλουντε οι προυχοντες του τοπου να περασουν απο τα γραφεια του καινουργιου Αφεντικου, οχι εδω στην αθηνα φυσικα, ξερουν αυτοι,χρισματα δημαρχων,βουλευτων κ.λ.π. δεν θα δωθουν αμεσως, σε λιγα χρονια , να γνωριστουμε καλα πρωτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ ρε αδελφέ από ποιούς είσαι; Από εκείνους που θα πάρουν (ζητήσουν ) τα διαπιστευτήρια έρποντας και γλύφοντας το νέο αφεντικό ή από αυτούς που πονάνε τον τόπο τους; Με λίγη λογική δείχνεις από τους γνωστούς «τσάτσους»! Πορεύσου εν ειρήνη λοιπόν , αν και δεν το βλέπω, γιατί στον πόλεμο που μας κήρυξαν θύμα βαρβάτο " δυναμικό" είσαι και σύ.(Τη λέξη αφεντικό να τη γράφεισ πάντα με κεφαλαίο και γράφωντλας την να κάνεις και επίκυψη! Αρε βούρδουλας που σου χρειάζεται!

   Διαγραφή
  2. ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ..

   Διαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης και του θυμού που ένοιωσα, την ειρωνική διάθεση του σχολίου σου. Συγνώμη.

   Διαγραφή
 2. Ξαναδιαβασε καλα το κειμενο river και μην βγαζεις λαθος συμπερασματα, μην εχεις περιορισμενη αντιλιψη οπως σου λεει και ο αλλος,με τον βουρδουλα λυνεις τις διαφορες σου με τους αλλους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παλι καλα το καταλαβες, ριβερ , καλη συνεχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή