Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κρεσέντο κλοπών και διαρρήξεων σε Ευπάλιο και Δωρίδα…

 
      Τους ηλικιωμένους έχουν βάλει στο στόχαστρο δράστες στην ευρύτερη περιοχή Ευπαλίου… Έκδηλος είναι ο προβληματισμός των κατοίκων  λόγω των συνεχιζόμενων κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων. 
    Τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν και έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, αφορούν περισσότερες από 5 διαρρήξεις στο Ευπάλιο, στο Καστράκι και στην περιοχη Τρικόρφου και έχουν εξοργίσει την τοπική κοινωνία, η οποία πλέον ζητά από την αστυνομία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να επιβληθεί η τάξη.
    Τα κρούσματα επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές της Δωρίδας, όπου παρά την κινητοποίηση των αρχών και παρά τους ελέγχους συνεχίζονται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι πολύ περισσότερα τα περιστατικά, πράγμα που εξαγριώνει τους κατοίκους ακόμη περισσότερο. 
    Κάποιοι μάλιστα μιλούν για ανάληψη πρωτοβουλιών…. 

     Διαρρήκτες είχαν εισβάλει νύχτα στην οικία Λώλου στα Γρηγορίτικα Ευπαλίου, όπου απέσπασαν από τον ιδιοκτήτη χρήματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μετά από αρκετές ώρες εγκαταλειμμένο σε δρόμο της Ναυπάκτου. 
     Λίγες ώρες αργότερα παρά την κινητοποίηση των αρχών και δεύτερο κρούσμα κλοπής έλαβε χώρα στο Ευπάλιο. 
     Διαρρήκτες εισέβαλαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του Βασίλη Αυγεράκη την ώρα που ίδιος απουσίαζε σε νυχτερινή βάρδια στην εργασία του, στη λίμνη Μόρνου και στην οικία δεν υπήρχε κάποιος άλλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διαρρήκτες παραβίασαν ένα από τα παράθυρα  κι αφού εισήλθαν ανενόχλητοι, έκαναν άνω κάτω το σπίτι αναζητώντας χρήματα. Αφού δεν βρήκαν, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και αντικείμενα, δύο κυνηγετικά όπλα, ένα αλυσοπρίονο και μία μικρή γεννήτρια. 
     Τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου και η Υπηρεσία σήμανσης, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι διαρρήκτες πρέπει να είναι από την περιοχή, για να γνωρίζουν τις κινήσεις του ιδιοκτήτη. 
       Απόψε τα ξημερώματα στην οικία της οικογένειας Χάρου στο Καστράκι στις 4πμ άγνωστοι χτύπησαν την πόρτα και τους άνοιξε η 83χρονη ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ζει μόνη της. Οι δράστες της επιτέθηκαν, της έφραξαν το στόμα με μαξιλάρι και της ζητούσαν επίμονα χρήματα, η ηλικιωμένη τους είπε ότι είχε μόνο 5 ευρώ στο πορτοφόλι της και ευτυχώς  έφυγαν. Η ηλικιωμένη δήλωσε στην σήμανση ότι επρόκειτο για δύο άντρες που μιλούσαν σπαστά Ελληνικά και ήταν ο ένας ψηλός και ο άλλος χαμηλού αναστήματος, πράγμα που παραπέμπει στους δράστες στης οικίας Λώλου… 
   
     Προχθές το βράδυ, στην περιοχή Καστρακίου, στον προαύλιο χώρο της οικίας του Θανάση Μπομποτά, που βρίσκεται παραπλεύρως σε ιδιόκτητό του ποιμνιοστάσιο, εισήλθαν δράστες οι οποίοι έσφαξαν και έγδαραν 4 αρνιά και στην συνέχεια διέφυγαν με τα σφάγια, χωρίς να αντιληφθεί κανείς τίποτα. Ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε την κλοπή τον πρωί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου