Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδος κοινοποιεί στον Εισαγγελέα την επιστολή του προς τους επαγγελματίες της Άμφισσας!




        ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ανοιχτή επιστολή στους επαγγελματίες της Άμφισσας
 ( κοινοποίηση Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας)

Αγαπητοί φίλοι
Επειδή πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την ΄΄αγορά΄΄ της Άμφισσας και την κινητικότητά της θέλουμε να σας καταθέσουμε τις θέσεις μας, που εξάλλου είναι και θέσεις του συνεπούς λαϊκού κινήματος κομμάτι του οποίου είστε και εσείς.
Η αγορά στενάζει!  Μαγαζιά κλείνουν! Οι επαγγελματίες είναι σε απόγνωση εξαιτίας των συνεχών φοροεπιδρομών, της πτώσης του τζίρου, των πολλαπλασιαζόμενων χρεών απέναντι σε κράτος-προμηθευτές-ΔΕΗ-Δήμο-ΟΑΕΕ.
ΔΕΝ πρέπει, αλήθεια, να πάρετε υπ΄όψιν σας, ότι οι μισθοί-συντάξεις τα 2-2,5  τελευταία χρόνια μειώθηκαν από 30% έως 50%, (ενώ η αγοραστική δύναμη πάνω από 60% λόγω ανατιμήσεων και φορολογικής πολιτικής !)
Θα λυθούν αυτά τα προβλήματα αν τα μαγαζιά μείνουν ανοιχτά μια ακόμη ( ή και περισσότερες Κυριακές) όπως είναι επιθυμία των πολυκαταστημάτων και κάποιων Τοπικών επιχειρηματιών (3-4 είναι η αλήθεια) ;;
Αν αποδεχθείτε την κατάργηση της Κυριακής ΑΡΓΙΑΣ το επόμενο βήμα θα είναι η 24ωρη λειτουργία!!
Μην γίνεται αυτόχειρες εξαιτίας του καπρίτσιου αυτών των επιχειρηματιών, (που εξάλλου οι ίδιοι δεν δουλεύουν) παρά οι υπάλληλοί τους, μιας και δεν θα αντέξετε την πίεση των σούπερ-μάρκετ και πιθανόν άλλων πολυκαταστημάτων που θα εμφανιστούν στην περιοχή για να καρπωθούν τον επανομείναντα τζίρο σας.
Οι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αγρότες της περιοχής να σηκώσουν ενιαία το ανάστημά τους απέναντι σε μεθόδους που γυρνάν τα φτωχά στρώματα κοντά έναν αιώνα πίσω και να συγκρουστούν με την πολιτική των μονοπωλίων, όπως εκφράζεται απ΄την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σήμερα καθώς και των προηγούμενων ( και των επόμενων αν δεν αντισταθούμε συλλογικά).
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας προκειμένου να υπερασπισθεί τους εργαζόμενους, το 8ωρο, την Κυριακή αργία θα προβεί σε ελέγχους με τα ελεγκτικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου