Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Η "λεωφόρος" της αιολικής ενέργειας στην Δεσφίνα...

“Ανοίγει ο δρόμος για τη μεγάλη επένδυση αιολικής
ενέργειας στη Δεσφίνα”


 

   Υπεγράφησαν χθες, 28 Δεκεμβρίου 2015, από το Δήμαρχο Δελφών, Θανάση Παναγιωτόπουλο και τους εκπροσώπους της εταιρείας VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε. (η οποία έχει ως κύριο μέτοχό της τον παγκόσμιο κολοσσό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ENERCON) συμβόλαια παράτασης για μια εικοσαετία της μίσθωσης εκτάσεων στην κτηματική περιφέρεια της Δεσφίνας, προκειμένου να κατασκευαστούν από τη μισθώτρια εταιρεία τρία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 100Mw (από τα μεγαλύτερα πάρκα στη χώρα μας). 


Η εξέλιξη αυτή, που προέκυψε ως αποτέλεσμα μακρών και επίπονων διαπραγματεύσεων με τη μισθώτρια εταιρεία και αφού χρειάστηκε να ξεπεραστούν πλήθος τεχνικών και νομικών ζητημάτων, ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο για την πραγματοποίηση στην περιοχή μας μιας τεράστιας επένδυσης στην αιολική ενέργεια.
Μετά την κατασκευή και λειτουργία της εγκατάστασης τα αμέσως επόμενα χρόνια, τα αιολικά πάρκα αυτά αναμένεται να αποδίδουν στο Δήμο Δελφών, με μετριοπαθείς υπολογισμούς, οφέλη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Τα οφέλη αναμένεται επίσης να είναι πολύ σημαντικά ειδικότερα για τη Δημοτική Κοινότητα της Δεσφίνας που θα εισπράττει ειδικό πόρο, αλλά και για τους κατοίκους της Κοινότητας, ως προς τους οποίους η κείμενη νομοθεσία προβλέπει μείωση των χρεώσεών τους στα οικιακά τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Η όλη διαδικασία (οι απαρχές της οποίας ανάγονται στον καποδιστριακό Δήμο Δεσφίνας) απαίτησε την ενεργό συμμετοχή των τοπικών αιρετών οργάνων και ιδιαιτέρως του Αντιδημάρχου της Ενότητας, Νεκτάριου Μίχου και του Προέδρου της Κοινότητας, Μπάμπη Καλιακούδα, οι οποίοι μαζί με το Δήμαρχο Δελφών επωμίστηκαν επί πολλούς μήνες το βάρος της διαπραγμάτευσης.
Απαιτήθηκε επίσης καλή συνεργασία με τα αιρετά όργανα του Δήμου (Συμβούλιο Δ.Κ. Δεσφίνας, Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών), που έλαβαν και τις σχετικές αποφάσεις, σε πνεύμα εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας. 

5 σχόλια:

 1. Μπραβο σε ολους τα 2 παιδια ειναι παραδειγμα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η επένδυση αυτή είναι αποκλειστικά έργο του Στάθη Μαντζώρου που την δούλεψε για περισσότερο από 10 χρόνια. Ο Παναγιωτόπουλος και οι λοιποί που αναφέρονται στο απαράδεκτο δελτίο τύπου έχουν τόση σχέση με την υπόθεση αυτή όση σχέση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο...

   Διαγραφή
 2. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ματζώρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ?ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΤΟ 2010 ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ?ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ..ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παντως ολοι για την Δεσφινα κοπιαζουν. Ουτε ιχνος φιλοδοξιας και ματαιοδοξιας. Στο τελος θ ακουσουμε οτι οι τοπικοι αρχοντες εφεραν και τους αιολους στο χωριο.... Νεοελληνα αθανατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή