Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Αθλητισμός και Πρόληψη, η δική μου "Διαδρομή"... Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Φωκίδας...

Αθλητισμός και Πρόληψη, η δική μου ΄΄Διαδρομή΄΄


 

 

  Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στα πλαίσια του 3ου StereaRun-4ος Ηνίοχος Δρόμος, στην παραλία της Ιτέας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Φωκίδας «Διαδρομή», σε συνεργασία με παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζωγράφισαν επάνω σε t-shirts και επικοινώνησαν το μήνυμα του αθλητισμού ως μέσω πρόληψης της ψυχοκοινωνικής υγείας.

  Πλήθος παιδιών συμμετείχε στη δράση, μετά από παραγωγική συζήτηση των επιστημονικών στελεχών του κέντρου με τους μικρούς εικαστικούς, για τα οφέλη του αθλητισμού, ως δημιουργική ενασχόληση του σώματος και του μυαλού, την ανάλυση των καταβολών του κλασικού αθλητισμού για εμάς τους Έλληνες, την φιλοσοφία του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» ως στάση ζωής, καθώς και τη δυνατότητα που δίνει ο αθλητισμός ως ανασταλτικός παράγοντας κάθε είδους εξάρτησης. Οι μικροί μας φίλοι, απεικόνισαν με την δική τους πρωτόλεια ψυχοσύνθεση και οπτική, τις προσωπικές τους δημιουργίες. Πολλοί δε ήταν αυτοί, που συνεργάστηκαν σε ομάδες και έφεραν το ομαδικό πνεύμα της συνεργασίας ως ακόμα πιο σημαντικό θεμέλιο λίθο της δημιουργίας και έδωσαν το δικό τους μήνυμα.

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον αθλητικό σύλλογο ΄΄Ηνίοχο΄΄ για όλη την διοργάνωση αλλά και γιατί έδωσε τη δυνατότητα να πλαισιωθεί ο αγώνας από σημαντικές παράλληλες δράσεις, όπως αυτές του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ Φωκίδας Διαδρομή, του Γραμματικοπούλειου Μπάλειου Τρίγκειου Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας κτλ 

 

Η  Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Φωκίδας κα Πέγκυ Αραβαντινού-Τζε δήλωσε:

«Τα παιδιά αποτελούν την μικρογραφία της δικής μας αντανάκλασης. Η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η επικοινωνία είναι δομικά υλικά της Πρόληψης και δημιουργούν το πιο στέρεο τοπίο ασφάλειας για την κοινωνία μας. Ο αθλητισμός και μάλιστα ο κλασικός, αποτελεί το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο δίχτυ προστασίας για τα παιδιά μας. Όλες οι δράσεις μας αποσκοπούν στο να κοινωνήσουμε την έννοια και την ουσία της πρόληψης ως επιλογή ΄΄Διαδρομής΄΄ στη ζωής μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου