Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Απαιτούμε μαζί με τους δασκάλους να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών...

Δε φτάνει που τσάκισαν τις δικές μας ζωές …

 συνεχίζουν με τις ζωές των παιδιών μας και των εγγονιών μας! 


 

  Καλά εμάς μας ρίχνουν στον Καιάδα. Με το χάλι στην υγεία. Με τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις μας. Με το φάρμακο – φαρμάκι. Με τις συνεχείς ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης και αυτοί-εκεί στην κυβέρνηση- να χαίρονται για τα πρωτογενή πλεονάσματα, από  το δικό μας κλεμμένο ΦΠΑ και ΕΦΚ.

     Τα παιδιά μας; Πολλά άνεργα. Πιο πολλά φευγάτα στην ξενιτιά και ακόμη πιο πολλά με αμοιβές μισθούς – πουρμπουάρ. Όσοι δε από αυτούς τυχαίνει να είναι εκπαιδευτικοί και θέλουν αξιοπρέπεια στη δουλειά τους, με ικανοποιητικούς μισθούς, με διορισμούς σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με τάξεις που τα παιδιά θα μπορούν να μαθαίνουν σε ανθρώπινα σχολεία και όχι ετοιμόρροπα πάρκινγκ, αυτοί τιμωρούνται. Τιμωρούνται γιατί είναι αντίθετοι (και το λένε…και εμπράκτως το πράττουνε, με τη συμμετοχή τους στους αγώνες του κλάδου) με την ιδιωτικοποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, των ίδιων των εκπαιδευτικών, των μαθητών – παιδιών μας, μέσα από τη λεγόμενη αξιολόγηση.

     Τα εγγόνια μας; Στοιβαγμένα σα σαρδέλες σε κονσερβοκούτια, σε σχολεία πάρκινγκ, με τεράστιες ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς. Που κάθε χρόνο όλο και αυξάνονται οι μαθητές ανα τάξη, με τις συνεχείς συγχωνεύσεις. Που αντί να κάνουν προσλήψεις, παίρνουν ωρομίσθιους, συμβασιούχους, αναπληρωτές, με τρείς και εξήντα, που πληρώνουν και από την τσέπη τους, που κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους. Που γενικά ΔΕ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ.

   Και αυτοί, στην κυβέρνηση, ως μπαμπούλες, κραδαίνουν τη σπάθη της τιμωρίας και της απόλυσης σε όσους εκπαιδευτικούς τολμούν να αγωνίζονται ενάντια σε όλα αυτά παραπέμποντας  σε πειθαρχικό νεοδιόριστους δασκάλους που συμμετέχουν στην απεργία.

Εμείς, οι συνταξιούχοι, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, στεκόμαστε στη σωστή πλευρά του δίκιου. Είμαστε δίπλα τους. Απέναντι στους δημιουργούς του μαύρου.

   Απαιτούμε μαζί με τους δασκάλους να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

  Παλεύουμε για το σχολείο του μέλλοντος, κάνουμε και δική μας υπόθεση το παρόν και το μέλλον των εκπαιδευτικών και των μαθητών – εγγονιών μας.

  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας,

(αφού διεκπεραιώσουμε το καθήκον να πάρουμε τα εγγόνια μας

από τα σχολεία-πάρκινγκ,)

την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου