Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ: παράσταση διαμαρτυρίας για τις διώξεις νεοδιόριστων συναδέλφων...

 


  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

 

  Με ιδιαίτερη μαζικότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας ενάντια στις διώξεις των συναδέλφων νεοδιόριστων.

 Στην κινητοποίησή εκδήλωσαν τη στήριξη της η ΔΟΕ, με την παρουσία τους, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ζορμπάς Αχιλλέας και το μέλος Τάσος Γκαραγκάνης, όπως και πλήθος συλλόγων και σωματείων τους οποίους ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη που επέδειξαν, στοιχείο που καταδεικνύει το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Οι φορείς που συμμετείχαν με αποφάσεις Διοικητικών τους Συμβουλίων ήταν:

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, η ΕΛΜΕ Φωκίδας, Το Σωματείο Εργαζομένων στην Περιφέρεια, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Άμφισσας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, οι σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Άμφισσας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, του 2ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας και του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας και η Ομάδα Γυναικών Άμφισσας και Ιτέας- μέλος της ΟΓΕ.

Στη συγκέντρωσή μας η Πρόεδρος του Συλλόγου, Στεφανία Μελίδου, εξέφρασε την αποφασιστικότητα των συναδέλφων να μην κάνουν βήμα πίσω από τη συμμετοχή στη νόμιμα προκηρυγμένη από την Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ απεργία- αποχή από την ατομική αξιολόγηση και επεσήμανε ότι το δίκαιο του αγώνα που αγκαλιάζεται από την κοινωνία, φαίνεται από τη στήριξη των συλλόγων, φορέων και σωματείων του τόπου που πήραν αποφάσεις και παρίσταντο στην κινητοποίηση. Στήριξη που δίνει κουράγιο στους συναδέλφους να συνεχίσουν αταλάντευτα  τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών εκπαιδευτικών και στην ιδιωτικοποίηση. Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΔΟΕ, Αχιλλέας Ζορμπάς επεσήμανε ότι οι διώξεις των συναδέλφων έρχονται σε μια περίοδο που τα σχολεία αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, με χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις, στεγαστικά και κτιριακά προβλήματα σε συνθήκες υποχρηματοδότησης, σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί με τους πενιχρούς τους μισθούς παλεύουν να κρατήσουν το δημόσιο σχολείο όρθιο με ίδια μέσα χωρίς καμία στήριξη από κράτος και υπουργείο που στέλνοντας τους συναδέλφους σε πειθαρχικά τους «ανταμείβει» για την προσπάθεια τους να επιτελέσουν το έργο τους, να μορφώσουν τα παιδιά του λαού και να τα κάνουν σκεπτόμενους ανθρώπους. Ο δε Τάσος Γκαραγκάνης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η στόχευση της κυβέρνησης, μέσα από τέτοιες ενέργειες, είναι το χτύπημα στο καθολικό δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση που γίνεται προσπάθεια  να επιτευχθεί έχοντας το δάσκαλο «σκυφτό». 

Στη συνάντηση των νεοδιόριστων συναδέλφων, των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και εκπροσώπων των συμπαριστάμενων φορέων με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης ζητήθηκε να παρθούν πίσω οι παραπομπές στο Πειθαρχικό καθώς είναι καθόλα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα συμμετοχής σε μια προκηρυγμένη απεργία αποχή που δεν έχει κριθεί παράνομη από κανένα δικαστήριο, ενώ επισημάνθηκε η «βιασύνη» της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, με βάση και την πανελλαδική πείρα που μετέφεραν οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΔΟΕ. Από τη μεριά της η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ισχυρίστηκε ότι όλοι οι Διευθυντές κινούνται σε συντονισμό και έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες (με την πραγματικότητα να τη διαψεύδει) και επέμεινε, υπερβαίνοντας και παραβαίνοντας κάθε υπηρεσιακό της καθήκον, να κρίνει από μόνη της παράνομη την απεργία- αποχή, άρα και τους συναδέλφους καταπατητές του νόμου, για να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες διώξεις.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας με το μέρος μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αποφασιστικά, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω! θα νικήσουμε!

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου