Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Παντελής Σμαράγδης: τα παιδιά του 1ου Δ. Σχολείου Ιτέας κάνουν μάθημα δίπλα στις μολυσμένες με αμίαντο αίθουσες...!



 Τις προηγούμενες μέρες λάβαμε από αγανακτισμένους γονείς οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο φέρνουμε στην δημοσιότητα, σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας. Εικόνες εγκατάλειψης που δείχνουν πλήρη αδιαφορία του Δήμου και συνολικού ενδιαφέροντος για τα σχολεία μας και τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις σε σημείο τέτοιο όπου πλέον το να μην μπορούν να γίνουν μαθήματα είναι απλά το λιγότερο. Άραγε, αναρωτιόμαστε, ποια πίεση έχει ασκήσει η Δημοτική Αρχή στο αρμόδιο Υπουργείο για συνδρομή;

Δυστυχώς μετά τις αποκαλύψεις του Σεπτεμβρίου σχετικά με την ολιγωρία του Δήμου ως προς την αντικατάσταση των πλακιδίων αμιάντου από τα δάπεδα σχολικών αιθουσών που οδήγησε σε καθυστέρηση έναρξης της σχολικής χρονιάς, σήμερα, 7 μήνες μετά και παρά τις διαβεβαιώσεις για άμεση αντικατάσταση ,είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως οι πλάκες ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί και οι αίθουσες παραμένουν κλειστές. Επιστέγασμα όμως της εγκατάλειψης αποτελεί αυτό το βίντεο που πραγματικά σοκάρει. Τα ταβάνια στάζουν νερό σε κάθε βροχόπτωση κρίνοντας, μία από τις ήδη κλειστές αίθουσες διδασκαλίας,εντελώς ακατάλληλη δημιουργώντας επιπλέον πρόβλημα στην λειτουργία του σχολείου και στην ασφάλεια των μαθητών και των δασκάλων.

Ένα ακόμη γεγονός που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και για το οποίο έγκαιρα είχαμε ζητήσει ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή μέσω ερώτησής μας, αφορά το κατά πόσο υπάρχουν ζητήματα στατικής επάρκειας στις κτιριακές υποδομές του Δήμου μας. Μέσα σε μόλις ένα μήνα, και πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του Δελτίου Τύπου επιβεβαίωσής τους πως τα πάντα είναι υπό έλεγχο,ενημερωθήκαμε για την κατάρρευση μέρους του ταβανιού σε διάδρομο του σχολείου μετά από την έντονη σεισμική δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής πότε επιτέλους θα αναλάβετε την ευθύνη σας και θα λύσετε προβλήματα για τα οποία είστε υποχρεωμένοι να επιλύσετε; Ωραίες οι φωτογραφίες και οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ σπατάλες σε εκδηλώσεις και φιέστες αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει πολύ σοβαρά να αποφασίσετε να εργαστείτε για την προστασία των υποδομών του Δήμου μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τέτοιες εικόνες μόνο ντροπή πρέπει να προκαλούν και πραγματικά μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί ότι ο Δήμος Δελφών φέρνει την 2η θέση πανελλαδικά στον τομέα Πολιτικής Προστασίας.

Παντελής Σμαράγδης

Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Ιτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου