Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ερώτηση του Δρόσου Παρασκευά στον Περιφερειάρχη για τον ΦΔΕΑ...η πιο ντροπιαστική πρόταση στην περιοχή του Δήμου Δελφών!...


 

 

 

ΠΡΟΣ

Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΘΕΜΑ: «Εκπροσώπηση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Φορέα Διαχείρισης Ελαιώνα Άμφισσας»

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

   γνωρίζετε από πρώτο χέρι τι έχει υποστεί τα τελευταία 11 χρόνια ο πολύπαθος, παραδοσιακός, διατηρητέος, επιδοτούμενος, αρχαιότερος οργανωμένος ελαιώνας του κόσμου, καθώς και οι καλλιεργητές του.

  Αναφέρομαι κυρίως στις δύο καταστροφικές πυρκαγιές, με την τελευταία μόλις τον Ιούλιο του 2022 να δίνει την χαριστική βολή στο  ετοιμοθάνατο πλέον Τοπίο της Ουνέσκο. Ελπίζουμε να αποφευχθούν οι κυρώσεις που προβλέπεται να υποστεί η χώρα μας για την καταστροφή του.

   Οι «διαδικασίες ανασύστασης» περιορίστηκαν στα λόγια κάποιων απίθανων τύπων που παρουσιάστηκαν με σύνθημα «ξαναφυτεύουμε τον Παραδοσιακό Ελαιώνα Άμφισσας». Άλλωστε, με το που τελείωσαν οι βουλευτικές εκλογές, όσο τους είδατε εσείς άλλο τόσο τους είδαμε και εμείς. Μας έμεινε ο πανάκριβος «τύμβος» ως επιτύμβια υπόσχεση πως τον Ελαιώνα θα μας τον φτιάξει ο σημερινός πρωθυπουργός. Ασφαλώς, αν μας έδιναν τα χρήματα που κόστισε ο «τάφος» του Ελαιώνα, όπως τον χαρακτηρίζουν οι αγρότες της περιοχής, σήμερα θα είχαμε τρεις γεωτρήσεις αντί για την μία που έχει απομείνει λειτουργική στον ΤΟΕΒ. Κοινός παρονομαστής αυτών των γεωτρήσεων είναι η ταμπέλα ότι επαναλειτούργησαν επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, μόνο που δεν υπάρχει αριθμητής! διότι είναι κατεστραμμένες εδώ και πολλά χρόνια.

   ΑΛΛΑ, πλέον έχουμε Φορέα Διαχείρισης Ελαιώνα Άμφισσας.

Πανηγυρισμοί, διαδικασίες, ανακοινώσεις, αναμονή, όνειρα και προτάσεις. Και τελικά η αλήθεια.

   Πρόκειται για την πιο ντροπιαστική πρόταση που έχει γίνει στην περιοχή του Δήμου Δελφών τα τελευταία χρόνια. Κατάπληκτοι αγρότες, φορείς και πολίτες διαπιστώνουμε πως στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού του Φορέα δεν υπάρχει ούτε ένας θεσμικός παράγοντας της περιοχής. Ούτε ένας!

 Στη σύνθεση του Συμβουλίου δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης. Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Δελφών, είναι απόφαση του δημάρχου να μην εκπροσωπηθεί ο Δήμος στον Φορέα Διαχείρισης του Ελαιώνα Άμφισσας. Για λόγους που μόνον εκείνος ξέρει και οι λοιποί αγνοούμε.

  Η Περιφέρεια όμως;

  Η οποία έχει στην δικαιοδοσία της ολόκληρη Υπηρεσία που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα του Ελαιώνα καθώς και τους δύο ΤΟΕΒ  της περιοχής; Οι οποίοι με την σειρά τους έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της άρδευσης, ενώ το περίφημο «έργο άρδευσης Ελαιώνα Άμφισσας» – γεφύρι της Άρτας καρκινοβατεί και δίνονται συνεχώς παρατάσεις και παρατάσεις από το αρμόδιο Υπουργείο.

 Υπάρχει κάπου σχεδιασμός αναγέννησης του Δελφικού Ελαιώνα;

 Κατόπιν αυτών,

 Ερωτάται

   ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός, με ποιες ενέργειες πρόκειται να αποκατασταθεί η τάξη και να αναλάβουν το δύσκολο έργο της διαχείρισης του Ελαιώνα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, με πρώτη την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας;

 


Για την περιφερειακή παράταξη

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Δρόσος Παρασκευάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Πρόεδρος ΤΟΕΒ

Ελαιοκαλλιεργητής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου