Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών και Δωρίδας: περί εκλογικού αποτελέσματος...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 8ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

 


 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών και Δωρίδας καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς από την Φωκίδα απευθύνουμε θερμό και αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες που έριξαν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρίφαλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε την μάχη των εκλογών της τοπικής διοίκησης με ενιαίο τρόπο στην Περιφέρεια και τους δήμους αναδεικνύοντας ότι αποτελούν διοικητικές δομές στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση και το κράτος που η μία εξυπηρετεί την άλλη, στην εφαρμογή και εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει το εισόδημα και την ζωή μας, που άλλοτε εμφανίζεται ως υποχρεωτικός νόμος της κυβέρνησης και άλλοτε ως απόφαση του περιφερειακού ή/και του δημοτικού συμβουλίου.  

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην περιφέρεια ανέδειξε την Λαϊκή Συσπείρωση 3η δύναμη στη Φωκίδα με ποσοστό 9,43% και2.137 ψήφους, αφήνοντας πίσω το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΠΑΣΟΚ και αυτό του κ. Μαρκόπουλου που επιχείρησε να ξεπλύνει ακροδεξιούς. Είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη που βοηθά στην ισχυροποίηση της πραγματικής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης που έχει ανάγκη ο λαός μας στο περιφερειακό συμβούλιο. Το συνολικό αποτέλεσμα στην περιφέρεια ωστόσο είναι αρνητικό για το λαό της Στερεάς, διότι είναι γνωστά τα αποτελέσματα και οι πραγματικές στοχεύσεις της περιφερειακής αρχής της ΝΔ υπό τον κ. Σπανό, καθώς και το περιεχόμενο της “αντιπολίτευσης” του κ. Γκλέτσου. Από αυτούς τίποτα θετικό δεν έχουμε να περιμένουμε όπως αποδείχτηκε την προηγούμενη τετραετία αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στους δήμους Δελφών και Δωρίδας, η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από οξύτατη πόλωση, μεταξύ των αντιλαϊκής κοπής συνδυασμών που απέφυγαν την παραμικρή τοποθέτηση για τα κύρια και βασικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή και το εισόδημα των κατοίκων των δύο δήμων. Σε όλη την προεκλογική περίοδο κυριάρχησαν πλαστά διλλήμματα που ως στόχο –εκτός των άλλων– είχαν την συγκάλυψη του εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος που επιχειρούνταν στην Νέα Δημοκρατία.

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και ιδιότυπης “σιωπής” που θέλησαν να επιβάλλουν τα άλλα ψηφοδέλτια, η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά επέμεινε να θέτει τα κύρια ζητήματα. Η ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, η ακρίβεια, τα ελληνοτουρκικά, η πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει το λαό απροστάτευτο, ο χαρακτήρας της τοπικής διοίκησης, η κατάσταση στα σχολεία και στις δομές υγείας κλπ αποτέλεσαν τα κύρια ζητήματα που η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε και ανήγαγε σε κριτήριο ψήφου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιφέρεια και στους δυο δήμους δείχνουν ότι επιχειρήθηκε από μια σειρά μηχανισμούς χειραγώγησης και εξαγοράς που συνδέονται με την κυβέρνηση, με τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, άλλους παράγοντες κλπ, να ανακοπεί ηδυναμική της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παρόλα αυτά η Λαϊκή Συσπείρωση με τους εκλεγμένους της θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου, προτάσσοντας την αγωνιστική διεκδίκηση αυτών που μας αξίζουν.

Τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Στερεάς και στους δυο δήμους της Φωκίδας, επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες (που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές), πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Φαίνεται ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το επόμενο διάστημα οι διοικήσεις της Περιφέρειας και των δήμων θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε σημείωσε ο πρωθυπουργός. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε που μετατρέπει και την Τοπική Διοίκηση σε ντίλερ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024. Εκεί αποτυπώνεται η ίδια πολιτική που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για το λαό έργα και υποδομές στο βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου και των ματωμένων πλεονασμάτων.

Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν το πραγματικό δίλημμα που τέθηκε αντικειμενικά και στις τοπικές εκλογές: δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα είναι τα καλά παιδιά του κεντρικού κρατικού μηχανισμού, υπηρέτες των εκάστοτε κυβερνήσεων και μεσάζοντες επιχειρηματικών συμφερόντων ή περισσότεροι εκλεγμένοι σε δήμους και περιφέρειες που θα είναι σύμμαχοι στον αγώνα των εργαζομένων και όλου του λαού για τις δικές τους ανάγκες, βάζοντας περισσότερα εμπόδια σε μια εχθρική για τον λαό πολιτική; Οι άλλες παρατάξεις -με ή χωρίς χρίσμα- υπηρετούν την τοπική διοίκηση - “μακρύ χέρι” του κράτους. Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα βάλουν πλάτη στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Πραγματικός αντίπαλος αυτής της πολιτικής θα είναι οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τα δύσκολα είναι μπροστά για τον λαό σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό το λόγο τα “κυβερνητικά χαμόγελα” για το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα διαρκέσουν πολύ. Σε μεγάλα τμήματα του λαού δυναμώνει η ανασφάλεια, η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που οξύνει συνεχώς τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα. Ακόμα και αυτοί που ψήφισαν υποψήφιους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι έδωσαν “λευκή επιταγή”. Άλλωστε το υψηλό ποσοστό αποχής, περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στις τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, αλλά και συνολικά απέναντι στον μηχανισμό της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα που αυτός έχει.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ,έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις της περιφέρειας Στερεάς και των ΔήμωνΔελφών και Δωρίδας. Σε αυτή την υπόθεση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις:

   Για να εμποδιστούν νέα μέτρα.

   Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν.

   Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

   Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού.

   Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, όπου έχει ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου. Πρόκειται για σχέδια στα οποία συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, όπως δείχνει άλλωστε και η κοινή στήριξή τους στο εγκληματικό κράτος του Ισραήλ.

   Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου