Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

10 και 11 Ιουλίου ο πανηγυρικός εορτασμός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ευφημίας στο Ι. Ν. Αγίου Ευθυμίου, στην Αγία Ευθυμία…

  Στις 10 και 11 Ιουλίου ο πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος στην Αγία Ευθυμία

  Από τον Οκτώβριο του 2017, η Αγία Ευθυμία έχει την μέγιστη ευλογία να φιλοξενεί, σε μόνιμη βάση, αποτμήματα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου και της Αγίας Ευφημίας χάρις σε απόφαση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοκτίστου. 

 Από το 2018, στο χωριό μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου, καθιερώθηκε πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος. 

  Έτσι, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 και από ώρα 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μ. Φωκίδας π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Ευφημίας, από τις 7.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

  Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθούν σε προσκύνηση τα αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου και της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου