Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»: Βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ στον πόλεμο - δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα!...

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» 

 

   ΠΡΟΣ: Μέλη μας 

 ΚΟΙΝ.: ΔΟΕ, 

Συλλόγους- Σωματεία- Ομάδες, 

Δ/νση Α/βαθμιας Εκπ/σης, 

ΜΜΕ

 

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει κάθε εμπλοκή και ελληνική συμμετοχή!

            Το ξέσπασμα ενός ακόμα πολέμου στην Ευρώπη, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, ανοίγει τον δρόμο για μια πολεμική αντιπαράθεση απρόβλεπτων διαστάσεων με θύματα για μια ακόμα φορά τους λαούς όχι μόνο των εμπλεκόμενων χωρών αλλά γενικότερα. Αποτελεί το πρώτο τυπικό πολεμικό επεισόδιο, κλιμάκωση και αποτέλεσμα των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ , ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.Η πολεμική σύγκρουση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε αφορά μειονοτικές ή ιστορικές διαφορές όπως εντέχνως προσπαθούν να παρουσιάσουν. Ούτως ή άλλως για δεκαετίες οι λαοί της περιοχής ζούσαν αδελφωμένοι. Η αντιπαράθεση γίνεται για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου  να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους.  Η σκέψη μας βρίσκεται ιδιαίτερα στους εκατομμύρια μαθητές που αντί να βρίσκονται στο σχολείο τους είναι κρυμμένοι στα καταφύγια, οδηγούνται στα καραβάνια της προσφυγιάς, ζούνε σε έναν διαρκή κίνδυνο για τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.

            Η πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία αφορά όλους τους λαούς του κόσμου γιατί οι αιτίες των πολέμων που ζήσαμε στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική είναι οι ίδιες που κρύβονται και σήμερα πίσω από τη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και οι επιπτώσεις των πολεμικών αναμετρήσεων πέφτουν στις πλάτες των λαών όλου του κόσμου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κάτι το οποίο θα συμβεί και τώρα.

 

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα!

            Καταδικάζουμε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που κατέστησαν το λαό στόχο, καθώς έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών. Η μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ βάζει τον λαό μας στο στόχαστρο, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας μας.

            Η πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας ήδη επιφέρει νέα βάρη και έχει ως συνέπεια την ακρίβεια βασικών αγαθών, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά νοικοκυριά, νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών. Τα σωματεία και όλοι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε να «ματώσουμε» για μια ακόμα φορά για τα κέρδη και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, δυναμώνουμε την πάλη για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών μας για προστασία της ζωής και της υγείας μας, για μισθούς με αξιοπρέπεια, για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους να ανοίξουμε θαρρετά τη συζήτηση μέσα στις τάξεις με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας:

       Για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους το μάρμαρο.

       Να αναδείξουμε ότι «όταν συγκρούονται τα βουβάλια, την πληρώνουν πάντα τα βατράχια». Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τους λαούς είναι η ενωμένη πάλη τους απέναντι σε όλους όσους μας καταδυναστεύουν για τα κέρδη των λίγων, η πάλη για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

       Να απαντήσουμε στις αντιεπιστημονικές θεωρίες, ότι δήθεν ο πόλεμος είναι προϊόν κάποιων αλλοφρόνων ηγετών. Να εξηγήσουμε τις πραγματικές αιτίες.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας!

Να σταματήσει αμέσως η ελληνική εμπλοκή και συμμετοχή στον πόλεμο.Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, για να κλείσουν οι Αμερικανο-Νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

Βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών»!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΛΙΔΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΤΕΤΤΑ ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου