Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας: οι μάσκες της κυβέρνησης για την Εύβοια, πέσανε!...18 Μάρτη συμμετέχουμε δυναμικά όλοι στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Αθήνας!!...

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 

 


             

                      Συνάδελφοι οι μάσκες πέσανε!

 

        Την Τρίτη 15/01 πραγματοποιηθήκε σύσκεψη στην Π.Ε Στερεάς Ελλάδας παρουσία του  κ. Τριαντόπουλου, άλλων κυβερνητικών εκπρόσωπων και διάφορων κατά πως φαίνεται παρατρεχάμενων.

Η σύσκεψη αυτή για άλλη μια φορά αποδείχτηκε μια φιέστα, που είχε σαν στόχο την ωραιοποίηση της κατάστασης που ζούμε εδώ και εφτά μήνες στην περιοχή μας. Οι τοποθετήσεις των υπουργών, έδειχναν μια άλλη πραγματικότητα και μια ειρωνική διάθεση απέναντι σε όποιον δεν ήταν απόλυτα σύμφωνος με όσα λέγανε.

Αν και για ακόμα μια φορά δεν ήμασταν καλεσμένοι παραβρεθήκαμε και τους θέσαμε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν στον κλάδο μας. Θέσαμε τα προβλήματα που προϋπήρχαν και επιδεινώθηκαν, καθώς και τα καινούρια που προέκυψαν από την καταστροφική  πυρκαγιά του Αυγούστου, που τώρα η ακρίβεια τα απογειώνει.

 

Ζητήσαμε να μάθουμε:

·         Τι γίνεται με τον διαγωνισμό με τις ζωοτροφές/μελισσοτροφές, γιατί εδώ και μήνες τροφές ακούμε και τροφές δεν βλέπουμε. Κι αφού μας είπαν ότι μάλλον και πάλι θα κριθεί άγονος (τα ίδια Παντελάκι μου..), ξαναπροτείναμε να δώσουν επιταγές voucher, πράγμα που θα λύσει πιο γρήγορα το πρόβλημα.

 

·         Τι θα κάνουν για την ζημιά στις ελιές από την Μήδεια και την πυρκαγιά και απαιτήσαμε 100% αποζημίωση για όλους, με τις 1600 αιτήσεις με καμένα ελαιόδεντρα που δεν τις δηλώνανε στον ΟΣΔΕ. Απαιτήσαμε ξανά να ενταχτούμε στις μειονεκτικές περιοχές και επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης.

 

·         Τι θα κάνουν για τους μελισσοκόμους και τι προβλέπουν για το μεγάλο μέρος του πληθυσμού μελισσοσμηνών, που χάσανε από τη μετακίνηση των κυψελών τις μέρες των πυρκαγιών, με αποτέλεσμα να μην βγάλουν το χειμώνα πολλά από αυτά.

 

·         Τι θα γίνει με τις καμένες αποθήκες και τα αγροτικά μηχανήματα που καταστράφηκαν.

 

·         Και τι θα γίνει με το πολύ σημαντικό θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή μας. Που από ότι φαίνεται εξαιρούν ακόμα κι από τη συζήτηση μεγάλες λεκάνες όπως της Κρύας Βρύσης που ταλαιπωρούνται σταθερά εδώ και καιρό από πλημμύρες.

 

Μετά από εμάς πήρε τον λόγο ο  πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέζο και όχι μόνο δεν απάντησε πάνω στα θέματα που είναι αρμόδιος αλλά αντί αυτού ξαμόλησε προκλητική επίθεση αποκαλώντας μας ψεύτες και ευνοημένους, με πρόσχημα ότι σε άλλες περιοχές δεν έχουν γίνει ούτε αυτά τα ελάχιστα και ότι θα έπρεπε να τους ευχαριστούμε για όλοι την σκληρή δουλειά που έχουν κάνει. Να τους ευχαριστούμε και από πάνω που ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει για τις καταστροφές από πλημμύρες, φωτιές, αγριογούρουνα που έχουν ρημάξει τους αγρότες της περιοχής.                

 

Αυτοί που μέχρι πριν λίγο καιρό συνάδελφοι μας χτυπάγανε στην πλάτη όλο συμπόνια και μεγάλα λόγια, τώρα που πέρασε λίγος καιρός δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

 

Αυτοί που μας αποκαλούνε ψεύτες και ευνοημένους, ας έρθουν εδώ στην περιοχή να το πούνε στους συναδέλφους!

 

 Να τα πουν στους κτηνοτρόφους, που αδυνατούν να ταΐσουν τα κοπάδια τους και σαν να μην τους φτάνει όλο αυτό, έχουν και τα δασαρχεία να τους απειλούν με μηνύσεις.

Να τα πουν στους μελισσοκόμους που δεν έχουν να ταΐσουν τα μελίσσια,

Να τα πουν στους αγρότες της περιοχής  που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα για την κακοκαιρία Μήδεια που έφερε μεγάλες καταστροφές.

Να τα πουν στους ελαιοπαραγωγούς που εφτά μήνες μετά από την φωτιά μόνο υποσχέσεις ακούν για τις καμένες ελιές κι όσο για τις καμένες αποθήκες και τα αγροτικά μηχανήματα ούτε λόγος.

 

Η αλήθεια φαίνεται στην πράξη και όχι με τα παχιά λόγια!

 

Συνάδελφοι ο μόνος δρόμος που θα μας δικαιώσει, είναι ο δρόμος του αγώνα. Ο δρόμος που ξεκινήσαμε πριν ακόμα σβήσουν οι φωτιές και σήμερα τους υποχρεώνει να δίνουν λόγο κι όπως λεν κι οι ίδιοι με θράσος αντί να ντρέπονται «αλλού δεν κάναμε ούτε αυτά».

 

18 Μάρτη Συμμετέχουμε δυναμικά όλοι!!

 

·       στην Αθήνα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο (1:00μ.μ πλατεία Βάθης) μαζί με τους αγρότες όλης της χώρας, απέναντι στην πολιτική της ακρίβειας που μας εξοντώνει!

·       στην Αγία Άννα (5 μ.μ μπροστά στο ξενοδοχείο Thalatta) μαζί με τους υπόλοιπους πυρόπληκτους, απέναντι στις μπίζνες που στήνονται πάνω στα καμένα, με το λαό της περιοχής ξεκληρισμένο!  

 

Παλεύουμε για την επιβίωσή μας!

 

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου