Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Σωματεία Μεταλλεργατών Φωκίδας: η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μεταχειρίζεται ΒΙΑ για να μας στείλει στον Καιάδα μέσω των προσωπικών δεδομένων... ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ!!...


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ» 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ κ.λ.π. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο Τ Ε Χ Ν Ι Τ Η Σ» 

 

Συνάδελφοι, 

 

     Ενώ γίνεται πόλεμος και είναι ορατές οι πρώτες συνέπειες στο εισόδημα μας, η εταιρεία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία και την ανασφάλεια που νιώθουμε όλοι για να πραγματοποιήσει το σχέδιο της προκειμένου να μας φακελώσει. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! 

    Πέρασε ενάμισης χρόνος από τότε που επιχειρήθηκε η συλλογή των προσωπικών μας δεδομένων από τον εργολάβο που πονηρά όρισε η εταιρεία, μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας, και αφού αυτή απέτυχε επειδή οι εργαζόμενοι, στο σύνολό μας σχεδόν, αρνήθηκαν να υπογράψουν το απαράδεκτο κείμενο, έρχεται τώρα η ίδια να μαζέψει τα ίδια δεδομένα. 

   Η πλειοψηφία των προϊσταμένων μεταχειρίζονται ΒΙΑ. Λεκτική και ψυχολογική βία, με απειλές και διάφορα υπονοούμενα ώστε να υποβάλλουμε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα μας, δηλαδή μας ζητάν να φακελωθούμε μόνοι μας, προκειμένου η ΕΤΑΙΡΕΙΑ να μπορεί να γνωρίζει όλα τα δεδομένα της υγείας μας (φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά μας φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές μας πεποιθήσεις, τη συμμετοχή μας στα σωματεία καθώς και, τα γενετικά και βιομετρικά δεδομένα, το σεξουαλικό μας προσανατολισμό κλπ. 

 

   Συνάδελφοι,

 η Ευρωπαϊκή Ένωση έκδωσε την οδηγία ντύνοντάς την με τον βαρύγδουπο τίτλο «περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων», για να μπορεί η κάθε εταιρεία, ο κάθε εργοδότης να κάνει φύλο και φτερό τα δεδομένα των εργαζομένων! Μέρος (και συνέχεια) αυτής της οδηγίας είναι και ο νόμος Χατζηδάκη με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργατών έως και την εκλογή των διοικήσεων των σωματείων δια μέσω της εργοδοσίας, επιδιώκοντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο μας! 

  

 Και το 2020 είχαμε επισημάνει ότι με το φακέλωμα αυτό έχουν στόχο ασφυκτικό έλεγχο, μιας και «η επεξεργασία γενετικών δεδομένων» μπορεί να προβλέπει παθήσεις- ασθένειες, για να γνωρίζουν ποιοι και πόσο μπορούν να νοσήσουν, ποιοι και πόσο μπορούν να στοιχίσουν παραπάνω στην ασφάλιση ώστε να τους κατηγοριοποιήσουν με βάση και το οικογενειακό ιστορικό. 

 

                               ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ; 

 

    Όλα αυτά για να μπορούν να έχουν και φτηνό εργατικό δυναμικό και για να στείλουν στον Καιάδα τον κάθε συνάδελφο που θα τον θεωρούν ανήμπορο με τα δικά τους κριτήρια και τώρα και στο μέλλον. Δηλαδή ή να μην τον ασφαλίζουν (γιατί είναι επιζήμιος) ή να τον ασφαλίζουν με τα χαμηλότερα στάνταρ ή ακόμη και για να μην τον δέχονται για δουλειά αν πρόκειται να νοσήσει, μιας και τα προσωπικά  του  δεδομένα  η  εταιρεία  θα  τα  διοχετεύει  στον  οποιονδήποτε      

 

 

εργοδότη (λαμβάνοντας ενδεχομένως και το τίμημά της)…Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η βάση των προσωπικών δεδομένων, του συνόλου των εργαζομένων, να βρίσκεται στα γραφεία του ΣΕΒ, ώστε να μπορούν οι εργοδότες να έχουν απόλυτη γνώση όλου του εργατικού δυναμικού της χώρας. Ποιοι είναι «ικανοί», ποιοι φιλάσθενοι, ποιοι συνδικαλίζονται είναι «αντιδραστικοί» και αντιστέκονται κλπ. Αυτό και αν είναι ο απόλυτος ρατσισμός από την ευαίσθητη ΕΕ και τα κάθε είδους αφεντικά! 

    

 Για να μην σας τρομοκρατεί ο κάθε προϊστάμενος με διάφορες απειλές (ανοιχτές ή συγκαλυμμένες) έχουμε τη δυνατότητα να μην υπογράψουμε χωρίς καμία επίπτωση από αυτές που τουλάχιστον επικαλούνται. 

     

Συνάδελφοι,

 δώστε συνέχεια στο βήμα που κάνατε το Νοέμβρη του ’20 μην υπογράφοντας το κείμενο της ντροπής. Αυτό το αίσχος, της συνεχούς πίεσης απέναντι στην διακηρυγμένη θέληση των εργαζομένων, προκειμένου να την αλλάξουν πρέπει να σταματήσει. 

 

· ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΚΕΛΩΣΕΙ 

· ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ 

· ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΤΡΟΠΗΣ 

 

    Το Σωματείο μας θα δημοσιοποιήσει και το κείμενο αλλά και την προϊστορία της συλλογής των δεδομένων μας αλλά και τις όποιες «πιέσεις» ασκούνται από τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» των διάφορων στελεχών της εταιρείας, που προφανώς δεν κινούνται από μόνοι τους! 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου