Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ: δεν θα πάμε στην τριμερή συνάντηση για το καθεστώς εργασίας μας στα μεταλλεία!... αντίθετα, θα κοινοποιήσουμε την αλληλογραφία με την εταιρεία προκειμένου να διενεργηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος...


    Εργαζόμενοι «Μεταλλείων Κασσάνδρας»: Περιμένουμε τον Σκουρλέτη ...

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ  Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο 

  Συνάδελφοι, 


    Πρόσφατα η Επιθεώρηση εργασίας Φωκίδας με έγγραφό της,  κάλεσε το Σωματείο μας, σε τριμερή συνάντηση με την εταιρεία, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ημέρα ανάπαυσης απασχολουμένων με καθεστώς πενθήμερης εργασίας» στις 19 Ιούνη 2020.



    Το Σωματείο μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ σε αυτή τη διαδικασία γιατί:



Α)  Αντί η επιθεώρηση εργασίας (ΣΕΠΕ) να επιβάλλετε κυρώσεις στην αυθαιρεσία της εταιρείας να εφαρμόζει την κυλιόμενη πενθήμερη εργασία, όπως αυτή συμφωνήθηκε κατά τη διαβούλευση Σωματείου και διοίκησης της εταιρείας μέχρι της 15/4/2020, σύμφωνα και με το έγγραφό της (129312/14/4/2020) όπου αναφέρεται ότι «μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού σημείου, θα πρέπει, με κοινή συμφωνία εργοδότη και Σωματείου, να πραγματοποιηθεί νέα διαβούλευση», μας κάλεσε να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ στην αυθαιρεσία και παρατυπία της εργοδοσίας, αλλά να «διαφωνούμε» για το ρεπό!!!

Β)    Αν και καταγγείλαμε επανειλημμένα και στο ΣΕΠΕ, ως υπηρεσία, αλλά και στις προϊστάμενες του αρχές, στην Πάτρα και στο Υπουργείο εργασίας, για την αυθαίρετη και παράνομη χορήγηση συνέχισης της άδειας  σε ευπαθείς ομάδες του μεταλλείου εν μέσω πανδημίας, εν τούτοις όχι μόνο δεν επιβλήθηκε καμία κύρωση στην εργοδοσία για το κομμάτι εκείνο της επιβολής (με το ζόρι και με εκβιαστικό τρόπο) της άδειας, αλλά δεν  μας δόθηκε και καμία απάντηση για το χρονικό εύρος της άδειας που δικαιούντο οι συνάδελφοί μας σύμφωνα με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.



     Θεωρώντας, προφανώς με υποδείξεις των προϊσταμένων αρχών, στο ΣΕΠΕ στην Πάτρα (;) στο ίδιο το υπουργείο εργασίας (;) ότι πρέπει επιτέλους «κάτι να γίνει», μετά τις καταγγελίες μας που πλέον έφτασαν μέχρι και το κοινοβούλιο, βρήκανε την «πυροσβεστική» λύση της τριμερούς-συμφιλιωτικής διαδικασίας για να νομιμοποιήσουμε, εμείς, το σωματείο μας,ακόμη και με την παρουσία μας (και μόνο) τις αυθαιρεσίες της εργοδότριας εταιρείας. Τελικά, ως διοίκηση, θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας ΔΕΝ παίρνουν θέση έναντι των πεπραγμένων της επιχείρησης προφανώς για να μην διαταραχθούν οι μεταξύ τους σχέσεις και προκαλούν τη συμφιλιωτική διαδικασία όχι με βάση της καταγγελίες του Σωματείου αλλά με θέμα τέτοιο ώστε να συγκαλύπτεται και η επιχείρηση και οι υπηρεσίες.



     Όχι μόνο ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ αλλά και θα κοινοποιήσουμε όλη την αλληλογραφία μας στις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου, προκειμένου να διενεργηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος.





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου