Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Συνδικαλιστικός πόλεμος στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την κίνηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας να σταματήσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας...


 Αποτέλεσμα εικόνας για ενωση αστυνομικων υπαλληλων φωκιδας



Γιώργος Δεληγιώργης: 

   Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι προμηνύεται τρομερός συνδικαλιστικός πόλεμος….

  Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα βρίσκεται σε μια επικίνδυνη κατάσταση.
    Ένας ακήρυχτος εχθρικός ανταγωνισμός μεταξύ συνδικαλιστών, εντός και εκτός παρατάξεων που συνεχίζεται εδώ και χρόνια υπόγεια έχει φτάσει τις σχέσεις μας σε πραγματικό αδιέξοδο.
 Πολλοί καλοί συνδικαλιστές εκδιώχθηκαν, απομονώθηκαν και οδηγήθηκαν στην έξοδο από το Κίνημα, αγανακτισμένοι, προδομένοι και αηδιασμένοι.
 Πολλοί άλλοι που θεωρούν τον εαυτό τους νικητή, απέδειξαν ότι είναι προφανώς ανίκανοι να υπηρετήσουν τον συνάδελφο ή τουλάχιστον κατώτεροι των περιστάσεων. 
 Η εκπληκτική κίνηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας να σταματήσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας με την απόφαση καταπέλτη του Πρωτοδικείου, απέδειξε ότι σε όλους μας αυτό που χρόνια τονίζω , ότι η πλειοψηφία στη Δημοκρατία δεν μπορεί να καταπατά τα δικαιώματα των άλλων και οφείλει να είναι όχι απλά νόμιμη, αλλά και τυπική-ηθική στις διαδικασίες που ακολουθεί.
  Δυστυχώς όμως όπως παρατηρώ δεν έχει κατανοήσει τα λάθη της, αλλά συσπειρώνεται πίσω από αυτά επιμένοντας στην ίδια τακτική του ισχυρού. 
  Από την άλλη τα πανίσχυρα σε δύναμη από τη βάση, στελέχη της μειοψηφίας που έχουν επιβιώσει από το κυνήγι των μαγισσών επί μια επταετία, σημειώνοντας ταπεινωτικές τοπικές νίκες στην αυτοαποκαλούμενη βασιλική πλειοψηφία, αυτή τη φορά δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να υποχωρήσουν, έχουν ήδη τραβήξει τις κόκκινες γραμμές τους και είναι έτοιμοι για αγώνα μέχρι εσχάτων.
  Δυστυχώς όμως τη στιγμή αυτή δεν διαφαίνεται ότι πρόκειται για υπόγειο ανταγωνισμό, καθόσον όλες οι αδικίες και οι εμπάθειες τους παρελθόντος αναδεικνύονται ξαφνικά στην επιφάνεια. Το περιβάλλον προμηνύει συνδικαλιστικό πόλεμο, σε μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή για τον εργαζόμενο Αστυνομικό.
  Συνάδελφοι ο πόλεμος δεν είχε ποτέ καλά αποτελέσματα και σίγουρα δεν θα έχει νικητή, η νίκη θα είναι πύρρειος και θα προξενήσει τεράστια ζημιά στους αγώνες μας. 
 Συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές , συστήνω στη πλειοψηφία να κατανοήσει τα λάθη της, να απολογηθεί και όλοι μας να θυμόμαστε ότι είμαστε συνάδελφοι και θέλω να πιστεύω ότι επιδιώκουμε το καλό του συναδέλφου μας!
  Αν από την άλλη ξεσπάσει, όλοι γνωρίζουν σε ποιο από τα στρατόπεδα αυτά ανήκω, καθόσον υπερασπίστηκα πάντοτε το δίκαιο και το υγιές!
Γεώργιος Δεληγιώργης
Μέλος απερχόμενου Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ

...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΕΛΗΣ: 
 
 
  Το ατόπημα που Ε.Κ.Α.νε η αυτοαπερχόμενη διοικούσα ομάδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τις έκτακτες εκλογές
Οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι του εξευτελισμού του τελευταίου συνδικάτου που στέκεται ακόμη όρθιου στη Χώρα, αντί να ζητούν ταπεινά συγνώμη από τους συναδέλφους για την αμετροέπεια, την αγραμματοσύνη και την ανικανότητα που τους χαρακτηρίζει, εξακολουθούν να «κάνουν τον Αλέκο».
Η αυτοαπερχόμενη διοικούσα ομάδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. αντί να αναγνωρίσει το ιστορικό ατόπημα της που επιχείρησε να μετατρέψει, εν μέσω πραγματικής αστυνομικής μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μας, ένα τακτικό συνέδριο σε εκλογικό μόνο και μόνο για να ανανεώσουν στα κρυφά τη θητεία τους και τη ζεστασιά των ούτως ή άλλως αδειών καρεκλών τους, με μια ανακοίνωση όνειδο για τις εργασίες του συνεδρίου προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της απαριθμώντας μόνο ονόματα επισήμων παρισταμένων...
Τίποτα για την «ταμπακιέρα»...
Τίποτα για τον συνάδελφο που μάχεται εντός και επί των τειχών.
Τίποτα για τη σφαλιάρα από την Ελληνική Δικαιοσύνη στην ιταμή μεθόδευση τους.
Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να μας εκθέτετε σε συναδέλφους και κοινωνία.
Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε το καταστροφικό σας τίποτα.
Ήρθε η ώρα να ανοίξετε τις πόρτες στο αύριο.
Αν δεν το κάνετε, θα το κάνουν άλλοι για εσάς.
Σας πήρανε χαμπάρι.

                                                  Χρήστος Ντελής
                    Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας
 ...


ΜΠΡΟΣΤΑ: Υπάρχει ελπίδα αρκεί να την αναζητήσουμε

Διαβάστε την ανακοίνωση
Μια μικρή Ένωση ταρακούνησε τα στάσιμα θολά νερά του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργάνου των  ένστολων.
Μια μικρή Ένωση κάπου στην Άμφισσα που αδικήθηκε επανειλημμένα επειδή δεν ήταν με "αυτούς" και ήταν με τους "άλλους".

Αδικήθηκε καταρχήν όταν αρνήθηκαν επίμονα να της  δώσουν τα έξοδα για την μετακίνηση των συναδέλφων/μελών της στην  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 Λες και οι συνάδελφοι πήγαν στη διαμαρτυρία για βόλτα ή για να εξυπηρετήσουν  αποκλειστικά τα δικα τους  συμφέροντα και όχι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους και φωνάζοντας για τα χρόνια δίκαια αιτήματα τους.

-Αδικήθηκε διότι δεν της έκαναν δεκτό τον αντιπρόσωπο που εκλέχθηκε    με νόμιμες διαδικασίες, και είναι οι ίδιοι που  τώρα την κατηγορούν για την προσφυγή της στη δικαιοσύνη (που είχε σαν αποτέλεσμα και την ακύρωση των παράνομων και αντικαταστατικών εκλογών τους) προκειμένου να τους τον στερήσουν πριν ακόμα τελεσιδικήσουν τα δικαστήρια, αποφασίζοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο και υποκαταστώντας στην ουσία τη δικαιοσύνη.

Αδικήθηκαν...και αδικήθηκαν μαζί τους και όλοι οι συνάδελφοι που είτε παρευρίσκονταν και παρακολούθησαν ένα θέατρο του παραλόγου στο τελευταίο Συνέδριο είτε έλειπαν κάνοντας το καθήκον τους στα σύνορα της χώρας, μη έχοντας στο μυαλό τους ότι κάποιοι θα εκμεταλλεύονταν την απουσία τους και τις συγκυρίες, προκειμένου να γαντζωθούν στις καρέκλες τους πετυχαίνοντας συνάμα και το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για αυτούς.

Αδικήθηκαν λοιπόν και ανέλαβαν την ιερή υποχρέωση όχι μόνο να αποκαταστήσουν την νομιμότητα αλλά και να δώσουν ένα δυνατό χαστούκι σε όσους με αλαζονεία και τυχοδιωκτισμό υπονομεύουν τα συμφέροντα ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού κινήματος και υποτιμούν  κατ’ εξακολούθηση με βάναυσο τρόπο τον Έλληνα Αστυνομικό.

Θα μου πείτε  πόσοι ήταν αυτοί που αντιλήφθησαν την πραγματική διάσταση των γεγονότων;

διότι πολλές φορές ή μάλλον τις περισσότερες το προσωπικό συμφέρον του καθενός είναι πολύ πιο πάνω από το δίκιο.

Ειναι σίγουρο ότι αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν κατάλαβαν.

Δεν μπορούμε να  ξέρουμε αν θα κερδίσουν την προσφυγή τους για προσωρινή διοίκηση,όμως σίγουρα έχουν κερδίσει μια θέση στην ιστορία του ένστολου συνδικαλισμού γιατί έδωσαν το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να υποτιμά την νοημοσύνη των συναδέλφων, να παρανομεί, και να αδικεί.

Υπάρχει ελπίδα,αρκεί να την αναζητήσουμε....

 ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου