Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Γηροκομείο Άμφισσας: Ο "αναρμόδιος" Δήμος Δελφών, τα fake παπαγαλάκια και η επίσημη αίτηση για καταγραφή του εξοπλισμού του Ιδρύματος (ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ) στους αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό...

Α Ι Τ Η Σ Η
Της Ευφροσύνης  Τζαμτζή
Εκδότριας - Δημοσιογράφου
Τηλ.: 6934740075

ΠΡΟΣ:
 Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Κ. Χρυσοχοίδη

Υπουργό Οικονομικών
Κ. Σταϊκούρα
Γραφείο Υπουργού
Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας
Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών


ΚΟΙΝ:
Γραφείο Πρωθυπουργού
Βουλευτή Φωκίδας
κ. Ιωάννη Μπούγα



ΘΕΜΑ:  Καταγραφή εξοπλισμού – φαρμάκων, κτιριακής κατάστασης Γηροκομείου Άμφισσας (ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ)


Κύριοι Υπουργοί,

    Το «Ματωμένο» Γηροκομείο Άμφισσας, όντας κλειστό, έγινε αντικείμενο παραβίασης και κλοπής σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δελφών και τον Αστυνομικό Δ/ντή Φωκίδας, κυρίως όμως εναγώνιων ερωτηματικών από πλευράς της τοπικής κοινωνίας της Άμφισσας, αφού δεν κατορθώθηκε να διασωθεί η λειτουργία του Ιδρύματος παρ’  ότι συγκεντρώθηκαν σε αυτό τα περισσότερα Κληροδοτήματα της (2ης  σε κληροδοτήματα στην χώρα) πόλης,  τα οποία εκπλειστηριάσθησαν από εργαζομένους, προμηθευτές και συγγενείς αιρετών.
  Όντας θέμα αιχμής για την περιοχή, έχει ευαισθητοποιήσει συγγενείς ευεργετών και πολίτες, οι τελευταίοι  μάλιστα πληρώνουν ακριβά τον «εκπατρισμό» των τροφίμων – συγγενών  τους.
   Δεδομένων των συνθηκών και εξ αιτίας της συγγένειάς μου με την οικογένεια ευεργετών Κονιάκου, κυρίως όμως λόγω της ιδιότητός μου ως δημοσιογράφου, αιτούμαι όπως διενεργηθεί επειγόντως καταγραφή εξοπλισμού – φαρμάκων, κτιριακής κατάστασης του Γηροκομείου Άμφισσας.
 Ασφαλώς ο διαχειριστικός έλεγχος θα έπρεπε να έχει ήδη διενεργηθεί αλλά εδώ υπάρχει νεφελώδης πληροφόρηση ακόμη και ως προς τον αρμόδιο φορέα που έχει την ευθύνη του Ιδρύματος. Μπορούμε να ελπίζουμε και γι αυτό κ. κ.  Υπουργοί; λαμβανομένου υπ όψιν ότι πρόκειται για ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
   Όταν πρωτολειτούργησε το Γηροκομείο Άμφισσας ο τότε βουλευτής Φωκίδας και υφυπουργός Δημήτρης Θάνος το εξόπλισε εξ αρχής πλήρως διαθέτοντας  3 εκατομμύρια ευρώ.
  Οφείλεται στους πολίτες της Φωκίδας επίσημη ενημέρωση για την σημερινή εξοπλιστική κατάσταση του Ιδρύματος, η οποία θα προκύψει από τα δελτία παράδοσης - παραλαβής μεταξύ των φορέων διαχείρισης δηλαδή των δημοτικών αρχών, καθώς και τα τιμολόγια.
 Τα στοιχεία και το αρχείο μας είναι στην διάθεσή σας.
Η Φωκίδα έχει προσφέρει πολλά στην χώρα. Καλείσθε να το εκτιμήσετε!


Με εκτίμηση

 Ευφροσύνη Τζαμτζή
Ιστορική Εφημερίς ΦΩΚΙΣ
& συνεργάτες



    ..............................................................................................................................
    .................................................................................................................................


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΘΕΜΑ: Στάλλειο- Γάτειο Ίδρυμα  & Χρόνιων Παθήσεων.





Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες που αφορούν λεηλασίες και βανδαλισμούς στο Στάλλειο- Γάτειο Γηροκομείο & Χρόνιων Παθήσεων, άμεσα διενεργήσαμε αυτοψία στο χώρο καθώς, το Ίδρυμα είναι προς εκκαθάριση  από το Υπουργείο Οικονομικών, αποτελεί όμως κτίριο ενός από τα σπουδαιότερα κληροδοτήματα πολλών, αν και δεν είμαστε κατά Νόμο υπεύθυνοι, μεγάλων ευεργετών και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Κατά την άφιξη μας διαπιστώσαμε ότι ένα παράθυρο στο πίσω μέρος του κτιρίου ήταν ανοιχτό και όχι σπασμένο, το οποίο οδηγούσε απευθείας στο πρώην γραφείο της Διοίκησης. Στο γραφείο αυτό υπάρχουν έγγραφα στο δάπεδο ενώ ο εξοπλισμός του γραφείου ήταν στη θέση του. Προχωρήσαμε εντός του κτιρίου και διαπιστώσαμε εύκολα ότι οι διαρρήκτες έψαξαν ΜΟΝΟ μια ντουλάπα με φάρμακα και ιατρικά είδη. Εντός του κτιρίου υπήρχε ολόκληρος ο ιατρικός εξοπλισμός, τα σκεύη έδειχναν απείραχτα από την τελευταία ημέρα λειτουργίας του Ιδρύματος, ενώ μέχρι και τα κρεβάτια ήταν στρωμένα!! Διαπιστώσαμε επίσης τη θραύση ενός μικρού τζαμιού το οποίο και αποκαταστήσαμε άμεσα. Τέλος, κλείσαμε το ανοιχτό παράθυρο και ασφαλίσαμε εκ νέου τον χώρο. Από τα παραπάνω δεν προκύπτει ότι ο χώρος λεηλατήθηκε, βανδαλίστηκε ή αλώθηκε και υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

 Ωστόσο, θα ήταν επιθυμητό, πριν την δημιουργία εντυπώσεων και αναληθών δημοσιευμάτων και χωρίς την επί τόπου επαλήθευση, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους αρμόδιους για την εξακρίβωση της αλήθειας. Ο Δήμος Δελφών αν και δεν έχει την ευθύνη για τη διαφύλαξη και την προστασία της περιουσίας των κληροδοτημάτων του, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε Ιδρύματα που διαχρονικά έχουν προσφέρει.


                                                            Από το Γραφείο Δημάρχου

2 σχόλια:

  1. Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΙ ΛΕΕΙ? ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώστε το σε πρόσφυγες να σωθεί. Αυτοί θα το προσέξουν καλύτερα.Αφήστε που θα μας φέρουν και λεφτά στην όμορφη πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή