Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Με τις ευχές των συναδέλφων του ξεκινάει τα καθήκοντα του στην Περιφέρεια Στερεάς ο Δρόσος Παρασκευάς... για άρδευση Ελαιώνα και Διαγώνιο οι πρώτες παρεμβάσεις του!...




    
    "Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.Τ.Α. για τον Συνάδελφο"
       (Πανελλήνια Αστυνομική Παράταξη)
 Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

   Θερμά συγχαρητήρια στο συνάδελφό μας και ιδρυτικό μέλος του Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.Τ.Α. Δρόσο Παρασκευά για την εκλογή του στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές. 
     Ο επί σειρά ετών εκλεγμένος συνδικαλιστής της Αστυνομίας Δρόσος Παρασκευάς, εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. 
     Μάλιστα, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, προτάθηκε και ψηφίστηκε από τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου. 
     Του ευχόμαστε καλή και ευδόκιμη θητεία, με πολλές επιτυχίες στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...

 Παρεμβάσεις του Γραμματέα Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΣ Φωκίδας Δρόσου Παρασκευά στην πρώτη συνεδρίαση: 



 Έργο άρδευσης Ελαιώνα Άμφισσας

   Το έργο της άρδευσης του ελαιώνα έχει ιδιαίτερη αξία για την αναβάθμιση του προϊόντος ΠΟΠ της χρυσελιάς Αμφίσσης, αλλά και αποτελεί ένα οφειλόμενο αντιστάθμισμα των ασφυκτικών περιορισμών που επιβάλλει σε όλη την περιοχή εφαρμογής του έργου, το «Δελφικό Τοπίο». Σύμφωνα με δημοσιεύματα και δελτίο τύπου του Βουλευτή Φωκίδας μετά την συνάντηση με τον υπεύθυνο Περιφέρειας του έργου έγιναν διαπιστώσεις που προβληματίζουν. 

   Στο ιστορικό του έργου αναφέρονται ανεκτέλεστες εργασίες 12.000.000 ευρώ, ποσό στο οποίο έχουν καταλήξει από κοινού τόσο ο ανάδοχος, όσο και οι υπηρεσίες. 
   Αυτό το ποσό ή μέρος του υπάρχει στον «κουμπαρά» του έργου;
  Κοινώς υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την αποπεράτωσή του; 
 Η ΕΥΔΑΠ Παγίων αν και δημόσιος φορέας κωλυσιεργεί να δώσει λύση για το ένα εκ των δύο σημείων υδροληψίας.
  Πότε σκοπεύετε να συναντηθείτε με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Παγίων ώστε να λυθεί το πρόβλημα; 



   Διαγώνιος άξονας/ Τμήμα Γραβιάς - Βάργιανης 

  Ένα κορυφαίο έργο για τη Φωκίδα είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία- Αντίρριο, γνωστού ως διαγώνιος άξονας, το οποίο θα ενώσει την Στερεά Ελλάδα με τη Δυτική και την Πελοπόννησο, ελαχιστοποιώντας το χρόνο μετακίνησης. 

  Η Περιφέρεια Στερεάς έχει προετοιμάσει για κατασκευή το ανοικτό υποτμήμα του έργου που αφορά τη βελτίωση του άξονα από παράκαμψη Γραβιάς μέχρι τον κόμβο της Βάργιανης, την πρώτη γέφυρα και το ισόπεδο κόμβο πριν το 51 χιλ, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 13.500.000 ευρώ», όπως έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης και μέλη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.
  Ανακοινώθηκε η θετική έκβαση για το τμήμα αυτό και αναμέναμε άμεσα την προκήρυξή του. 

 Σε τι στάδιο βρίσκεται το θέμα, πού οφείλονται οι καθυστερήσεις στη διαδικασία του διαγωνισμού και πότε σκοπεύετε να βγάλετε στον αέρα την προκήρυξή του;...

3 σχόλια:

  1. Ο διαγώνιος δεν είναι ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ! Άλλο το ένα άλλο το άλλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο διαγώνιος θα έπρεπε να είναι ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ! Άλλο το τι έχει γινει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή