Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ξεκίνησε η συνάντηση του αρχαίου δράματος στο ΕΠΚΕΔ...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ 
ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ
 Δελφοί, 3 Ιουλίου 2017 

 

 

40 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (1977-2017)
Την Παρασκευή το απόγευμα  30 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς , άρχισαν οι εκδηλώσεις για την Συνάντηση Νέων Δημιουργών ,Δελφικές Εορτές και Αρχαίο Δράμα.Την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Πρύτανης  Ελένη Αρβελέρ και  συνέχισε ο Διευθυντής Καθηγητής Παύλος Καλλιγάς .Ο Καθηγητής Δημήτρης Τσατσούλης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πάτρας  που έχει την Γενική Εποπτείατου προγράμματος τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι συναντήσεις για νέους καλλιτέχνες..Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης, video art και εγκαταστάσεις,  με τίτλο «Στο τέλος θα τα καταφέρει …Από τον Ηρωα στον Αντιήρωα»  Επιβλέπων είναι ο  Καθηγητής  της  Σχολής Καλών Τεχνών  Νίκος Ναυρίδης.
Τα ο βράδυ στον  υπαίθριο  χώρο της κεντρικής εισόδου του Ξενώνα έγινε η Βιντεοπροβολή του εικαστικού καλλιτέχνη Φίλιππου Τσιτσόπουλου με τίτλο
Les larmes qu'on ne pleure pas, dans notre âme retombent toutes!

 Στο Θέατρο Φρύνιχος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η θεατρική παράσταση  «Αναφορά στον Γκρέκο»
Θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία-εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος

Το Σάββατο 1 Ιουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του θεάτρου Φρύνιχος πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο’ Η Εύα και το μήλο’ Τρόποι και μέθοδοι σκηνικής εργασίας της θεατρικής περφόρμανς με υλικό από τη ζωή και το έργο της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού. Διδασκαλία: Βασίλης Νούλας, σκηνοθέτης ,Γκίγκη Αργυροπούλου, σκηνοθέτης-θεωρητικός παραστατικών τεχνών.
Στην συνέχεια  στην αίθουσα Διόνυσος οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  την εξαιρετική ερμηνεία  του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στην περφόρμανς Les larmes qu'on ne pleure pas, dans notre âme retombent toutes!  Παρουσίασε  την ζωή ενός καλλιτέχνη στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τον  κόσμο αλλάζοντας τις στιγμές της ζωής του με το θέατρο.
Η παράσταση –εργαστήριο Αργαλειός - «UrbanDig Δελφοί» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, παρουσιάστηκε στον εξωτερικό χώρο  και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του θεάτρου Φρύνιχος.Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι φοιτητές  του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών κα  οργάνωση από την Θεατρική ομάδα Όχι παίζουμε / UrbanDig Project.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ολοκληρώθηκε το εργαστήριο’ Η Εύα  και το μήλο’. Το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο άρχισε η  Ημερίδα με θέμα’ Από την Δελφική Ιδέα του Αγγελου στη σκηνική πράξη της Εύας Σικελιανού’ με ομιλητές τους   Σταύρο Τσιτσιρίδη καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Πάτρας,  Αθανασία Ψάλτη αρχαιολόγο Προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Ελισάβετ Αρσενίου Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο,Αναστασία Σιώψη Καθηγήτρια Αισθητικής της Μουσικής,Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο,Βασιλική Μπαρμπούση καθηγήτρια Πρόεδρος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πατρών,Ναταλί Μηνιώτη Διδάκτωρ Θεατρολογίας,Παναγιώτα Κωνσταντινάκου Θεατρολόγος,Διδάκτωρ Θεατρολογίας,Τμήμα Θεάτρου,Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο,Κατερίνα Αρβανίτη,Επ.Καθηγήτρια,Τμήμα Θεατρικών Σπουδών,Πανεπιστήμιο Πατρών,Δημήτρη Τσατσούλη,Καθηγητή Σημειωτικής του Θεάτρου και Θεωρίας της Επιτέλεσης,Τμήμα Θεατρικών Σπουδών,Πανεπιστήμιο Πατρών,Λίνα Ρόζη Επ.Καθηγήτρια,Τμήμα Θεατρικών Σπουδών,Πανεπιστήμιο Πατρών και Φίλιππο Χάγερ Θεατρολόγο-πανεπιστημιακό.
Το  βράδυ στο Αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου πραγματοποιήθηκε η θεατρική παρουσίαση ‘Βακχείας  γυμνάσματα’.Εξαιρετική  ερμηνεία των φοιτητών –ηθοποιών.
Η εποπτεία και διδασκαλία ήταν  της ηθοποιού Φιλαρέτης Κομνηνού και της  ηθοποιού- χορογράφου Στέλλας Μιχαηλίδου.
    





                                                                            Από το Γραφείο Τύπου


                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου