Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Εξ αναβολής... Τι συμβαίνει στο Συμβούλιο της Ιτέας...; Ποιοι αρνούνται την ονομασία οδού στην μνήμη του Κώστα Μπακογιάννη ακόμη και μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών...;;

Αναδημοσίευση:






   Ακόμη και με την μνήμη του προκαλεί τριγμούς ο Νομικός και Μαθηματικός αείμνηστος Βουλευτής Φωκίδας, Κοινοτάρχης Ιτέας και υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών, ο μοναδικός Πολιτικός 
που δεν δίστασε να συγκρουστεί 


με τα υπηρετούμενα  κατεστημένα  για το κοινό όφελος, Κώστας Μπακογιάννης...

    Για τρίτη φορά έρχεται στο Συμβούλιο Ιτέας το θέμα της μετονομασίας της οδού της πόλης στην μνήμη του Κώστα Μπακογιάννη, όπως είχε αποφασιστεί την ημέρα του θανάτου του από το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών,  με εισήγηση της τότε Προέδρου ΔΣ και νυν Αντιδημάρχου Ιτέας...
  Φαίνεται όμως πως η συγκεκριμένη πράξη τιμής προκαλεί, ως μη ώφειλε,  τριγμούς στο Συμβούλιο Ιτέας...

 Την τελευταία μάλιστα φορά στις 16/6 οπότε και είχε εκ νέου προγραμματιστεί η συζήτηση του εν λόγω θέματος δεν υπήρξε απαρτία...
 Συγκεκριμένα παρόντες ήταν: 

Πρόεδρος Τεντ Γουόρθ
Σύμβουλος Τάσος Μέγκος

Απουσίαζαν:
Νίκος Οικονόμου 
Γιάννης Λύτρας
 Καλπούζου Μαρία

Και από πλευράς των Δημοτικών Συμβούλων Ιτέας απουσίαζαν οι:
 Παπαλάϊος Αριστείδης
Παναγιώτης  Μέγκος
Γιώργος Δρακάκης


   Επειδή υπάρχουν νόμοι που δεν γίνεται να μην εφαρμόζονται, η άξια Νομικός κόρη του αείμνηστου Κώστα Μπακογιάννη, επανέρχεται με αίτηση προς τους αρμοδίους:

AITHΣΙΣ
 Ευθυμίας Κωνσταντίνου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,
κατοίκου Ιτέας-Φωκίδος,
οδός Χαριλάου Τρικούπη αρ.21

 Π Ρ Ο Σ
 Την κα Αντιδήμαρχο 
της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
 Ιτέα 13 Μαϊου2016




... Δυνάμει της υπ. αρ. 406/22/22.12.2014 αποφάσεως του Δήμου Δελφών απεφασίσθη μεταξύ των άλλων να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος πατρός μου σε μία οδό της πόλεως Ιτέας εις απόδοσιν τιμής ως διατελέσαντος Προέδρου Κοινότητος Ιτέας και Βουλευτού Φωκίδος.

Δια της υπ.αρ.15/7/29.4.2015 αποφάσεως του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας απεφασίσθη κατά πλειοψηφία να μετονομασθεί τμήμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη, ένθα ευρίσκεται η οικία του, από την οδό Μεταμορφώσεως και προς Ανατολάς σε οδό Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.

Eν συνεχεία την 17/12/2015 συνεδρίασε η Επιτροπή του άρθρου 8 του ΔΚΚ(Ν.3463/2006)η οποία εγνωμοδότησε  αρνητικώς  για την μετονομασία της οδού Χαρ.Τρικούπη σε Κων. Μπακογιάννη με την αιτιολογία «…επειδή συμμερίζεται την άποψη του Προέδρου της ΔΕ Ιτέας κ. Τεντ Γουόρθ όπως αυτή αποτυπώνεται στο 7/15/2015 πρακτικό…"




      ... Η μετονομασία των οδών  συμφώνως με τον Νόμο γίνεται πέραν των άλλων λόγων και προκειμένου να απονεμηθεί τιμή σε πρόσωπα για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Είναι δε  σύνηθες να μετονομάζονται οι οδοί στις οποίες ευρίσκονται οι κατοικίες των τιμώμενων.
Ο πατήρ μου με την επιστημονική και κοινωνική του δράση προσέφερε στην τοπική κοινωνία της Ιτέας τόσον ως Προέδρος της  Κοινότητος Ιτέας (1978-1981) όσον και στον ευρύτερο Νομό Φωκίδος ως Βουλευτής Ν.Φωκίδος (1981-1985)  και η μετονομασία της οδού είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στο πρόσωπο του.
...  ο Πρόεδρος της ΔΕ Ιτέας εμφανίζει την εξής αντιφατική συμπεριφορά ενώ στην αρχή προτείνει την μετονομασία τμήματος της Χαριλάου Τρικούπη σε Κων/νου Μπακογιάννη κατά την απόφαση μειοψηφεί και προτείνει «να περιμένουμε λίγο ώστε να μελετήσουμε το θέμα σε βάθος».Αυτή  την άποψη επικαλείται η Επιτροπή πλήν όμως η εν λόγω τοποθέτηση του Προέδρου ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΑΠΟΨΗ.


ΕΠΕΙΔΗ η άρνηση της Επιτροπής είναι ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ αφού δεν δικαιολογείται καθ΄όσον συντρέχουν όλοι οι νόμιμοι λόγοι δια την μετονομασία της οδού (κοινωνικήπροσφορά,οικία του εκλιπόντος επί της εν λόγω οδού).

ΕΠΕΙΔΗ οι μεμονωμένες και ετερόφωτες απόψεις κάποιων συμπολιτών μας  ΔΕΝ μπορούν να αποδομήσουν την προσφορά του πατρός μου στην τοπική κοινωνία της Ιτέας και πολύ περισσότερο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κατευθύνουν τις ενέργειες της  Δημόσιας Διοίκησης.

ΕΠΕΙΔΗ η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να τηρεί την νομιμότητα.

ΕΠΕΙΔΗ ως θυγατέρα του εκλιπόντος έχω αυτονόητο έννομο συμφέρον

Α  Ι  Τ   Ο   Υ   Μ   Α   Ι

  Όπως εισηγηθείτεεκ νέουτην μετονομασία της οδού Χαριλάου Τρικούπη σε Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, ένθα ευρίσκεται η οικία του αειμνήστου  πατρός μου και εξακολουθεί να κατοικεί η οικογένεια του.



Με την οφειλομένη τιμή

Η  Αιτούσα

* Βεβαίως οι διαδικαίες θα γίνουν αλλά είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς γι ακόμη μια φορά τις προθέσεις, τις ενέργειες και τις σκιές πίσω απ'  αυτά...


18 σχόλια:

  1. Τι ακριβώς πρόσφερε ο αείμνηστος που θα πρέπει να τιμηθεί τοιουτοτρόπως;Είναι η προσφορά του ισοδύναμη του ονόματος του Χαρίλαου Τρικούπη με τον οποίο υπάρχει η πρόθεση να μοιραστεί το δρόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΔΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ . ΤΟΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ? ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

      Διαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΟΝΙΟ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κωστα και μετα το θανατο σου τους τρομαζεισ

      Διαγραφή
  3. "Οι μνήμες έφεραν τις υλακές.... Τρισάθλιοι δούλοι εμπορεύσιμοι της ψυχής φωτιά της κολάσεως στα στήθη της προδοσίας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι προσεφερε ο Κωνσταντινος Μπκογιαννης και θα ονοματιστεί ο δρομος;Εδωσε τη ζωη του για την ελευθερια ας πουμε;Εκανε καμια δωρεα ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ αξια συγχαρητηριων με πανελληνια εμβελεια;Θα δοξαστεί οπως ο Καραϊσκάκης η ο Αθαν Διακος που ηδη εχουν ονομα αντιστοιχες οδοι για την προσφορα του;Δεν πρεπει να τιμηθεί και η Ασπασια και η Αφροδιτη και ο Γκελεστάθης ας πουμε;; Καλα δε ντρεπονται;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς αγαπητή κα Μπακογιάννη ο πατέρα σας, υπηρέτησε τον τόπο και την πολιτική χωρίς να δώσει ποτέ δικαίωμα, ακόμη και στους πιο κακόπιστους εχθρούς του, να τον κατηγορήσουν για ιδιοτέλεια και λαμογιά. Ο ακέραιος χαρακτήρας του και η ηθική του υπόσταση είναι υπέρ αρκετή για να τιμηθεί ένα πολιτικό πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας, των προσόντων του πατέρα σας. Ποιος, όμως, να αξιολογήσει ηθικές αξίες και προσόντα; Οι περισσότεροι από αυτούς που απευθύνετε την επιστολή σας, υπήρξαν μέλη ή υποστηρικτές ή ψηφοφόροι πολιτικών προσώπων χωρίς κανένα εθνικό, τοπικό ή ηθικό πιστεύω.
    Αντιλαμβάνομαι τον πόνο που αισθάνεστε για την άδικη αντιμετώπιση του πατέρα σας, ακόμη και μετά τον θάνατό του. Όμως θεωρώ ότι άθελά σας, ενεργείτε παρά τις επιθυμίες του πατέρα σας, παρακαλώντας αυτούς που δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες.
    Ο πατέρα σας, όλοι γνωρίζουν, ότι είχε όλες τις δυνατότητες να ενταχθεί στο βρώμικο πολιτικό κατεστημένο . Εάν είχε ενταχθεί σήμερα σε περίοπτη θέση της Ιτέας θα πρόβαλε η προτομή του. Τα γονίδιά του. Όμως, δεν του το επέτρεψαν.
    Περιφρονήστε αυτούς που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αξίες που προσπάθησε να αναδείξει ο πατέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυρία δικηγορε δεν είναι ο αγγλομαθής γουορθ πρόεδρος της δε ιτέας, διαβαστε προσεκτικά τον καλλικρατη, είναι προεδρος δημ.κοινότητας ιτέας. αλοίμονο αν ήταν και αντιδήμαρχος, θα σερβιρε καθημερινά μαργαριτάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο και μόνο ως Κοινοτάρχης, πρέπει ο αείμνηστος να τιμηθεί δίδοντας ο Δήμος το όνομά του σε ένα δρόμο της πόλης. Αυτό, το απλό και αυτονόητο γίνεται παντού. Σε όλες τις Πόλεις και τα Χωριά, τιμούν τους τοπικούς άρχοντες,χωρίς δεύτερες σκέψεις.
    Λαμβανομένου δε υπόψη ότι ο Κώστας Μπακογιάννης υπήρξε και Βουλευτής και με δεδομένη την πλατιά Επιστημονική του γνώση και κυρίως του ασυμβίβαστου χαρακτήρα του που τον κράτησε μακριά από συναλλαγές, συμφέροντα και διαφθορά που έχουν κατακλύσει τη κοινωνία μας και τον πολιτικό κόσμο στη μεγάλη του πλειοψηφία, οι μικρότητες και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν πρέπει να μπούν εκεί που τους αρμόζει. Στο περιθώριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΛΛΕΣΑΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ.ΜΕΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ Ο ΘΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΔΟ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΕΚΑΝΕ? ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ?ΜΗΠΩΣ Ο ΤΕΝΤ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ? ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ?ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μέγα λάθος να μη είναι ο μακαριστός κατάλονος……..
    Θα είχαμε παρουσία τον πρέσβη και τον τενόρο της Βαρκελώνης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι εάν το αίτημα ήταν να δοθεί τό ονομα του Κώστα σε ένα δρόμο της Ιτέας,δεν θα υπήρχε πρόβλημα. η Υπερβολή του αιτήματος για το συγκεκριμένο δρόμο,είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα. Ο Κώστας δεν ήταν Κοινοτάρχης της Χ.Τρικούπη. Ηταν ολης της Ιτέας.Επομένως προσγειωθείτε άπαντες και να τελειώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάζοντας τα σχόλια με βεβαιοτητα πλεον θα πω οτι λυπαμε που επελεξα να ζησω εδω και οχι για την πολη αλλα για τον τοπο που σκεφτονται η κατοικοι της.Συνεχιστε ετσι και να ειστε σιγουροι πως καθε μερα θα πηγαινετε απο το κακο στο χειροτερο.
    Και πριν βιαστητε να απαντησετε σας προλαμβανω και σας λεω οτι λογω δουλειας εχω ζησει σε αρκετες περιοχες της πανεμορφης Ελλαδας μας.Σας ευχαριστω για την φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι άλλες περιοχες της Ελλαδας πανε από το καλο στο καλυτερο!Στο καλο!

      Διαγραφή
    2. Αν είχατε καταλάβει τι εγραψα θα σας έλεγα αναμενόμενη η απαντησή σας.Δεν σας κατηγορώ για τον τρόπο σκέψη σας έτσι μαθατε ετσι κανετε.Θα σας προτεινα να βγήτε απο τα όρια του πραγματικά όμορφου νομού σας και ίσως αλλαξετε όχι μονο τροπο σκεψης και οπτικη των πραγματων.

      Διαγραφή
  14. Προς ανωνυμο 22 αυγουστου 4. 54 μ.μ καλα κανεις και λυπασε φιλε μου, ζω εδω 42 χρονια ντρεπομαι για τα χαλια της φωκιδας εζησα και εγω σε αλλα μερη της ελλαδας και εκει υπηρχαν προβληματα αλλα οχι αυτο το χαλι,και μαλιστα αυτο το χαλι το καταδικαζουν και αυτοι που το συντηρουν τετοια καταντια,οσο για τον ανωνυμο που σου απαντησε του λεω οτι και βεβαια οι αλλες περιοχες της ελλαδας πηγαν προς το καλυτερο,ματια εχει ας παει να δει,για τον μπακογιαννη εχω να πω ας παει η κορη του στα κεντρικα του πασοκ να δωσουν εκει το ονομα του,και να ξερει και η ιδια οτι χιλιαδες ανθρωποι επραξαν ορθα για το κοινο καλο και εφυγαν σιωπηλα και χωρις τυμπανοκρουσιες,αρκετα με αυτες τις φαρσοκωμοδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή