Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Μιχάλης Ηλιάδης: Μπροστά στο δημοψήφισμα...ΟΧΙ...!!


     Η κυβέρνηση έχει προκηρύξει την διενέργεια δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5/7/2015. 

   Ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να απαντήσει στον αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Δεν είναι του παρόντος να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες της διατύπωσης ή τις ενστάσεις περί νομιμότητας,αλλά πρέπει να μείνουμε στην ουσία. 

   Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε και όχι μόνο. 

   Όπως φάνηκε, ήταν απροετοίμαστη και χωρίς ξεκάθαρο πλάνο, με αποτέλεσμα να προτείνει τελικά η ίδια η κυβέρνηση μέτρα, ύψους 8 δις € μεταξύ των οποίων και μέτρα καθαρά υφεσιακά σε αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της. 

    Σήμερα όμως το διακύβευμα είναι τεράστιο. 

   Καλούμε τον Ελληνικό λαό να πει ΟΧΙ. Λέμε όχι στα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, τα οποία μονάχα επιπλέον καταστροφή μπορούν να φέρουν στην Ελληνική οικονομία. 

    Είναι απίστευτο το θράσος αυτών, που με τις «συνταγές» τους εξαθλίωσαν το Ελληνικό λαό, τώρα να του ζητούν να επιβεβαιώσει ότι συναινεί στην επιπλέον αύξηση φόρων, μείωση συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, σχεδόν αφοπλισμό της Χώρας,… 

   Είναι αξιοθρήνητοι δε και όσοι πολιτικοί υποστηρίζουν την ψήφιση των μέτρων για να μείνουμε όπως λένε, στην Ευρώπη. Αποσιωπούν όμως ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κράτη, τα οποία ανήκουν στην Ε.Ε, αλλά όχι στην Ευρωζώνη, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Δανία, η Τσεχία, η Ουγγαρία. 

   Ταυτίζουν τεχνηέντως την Ευρώπη με το Ευρώ, για να υπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα των εντολέων τους στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό ή απλά τις ιδεοληψίες τους.
  Αποσιωπούν το ότι η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα, όχι απλά γιατί το ομολογεί το ίδιο της το όνομα,αλλά γιατί από εμάς πήρε τα φώτα του πολιτισμού.
  Έναν πολιτισμό που μετέτρεψαν σε καρικατούρα, ανατρέποντας τις πανανθρώπινες αξίες που πήραν και μετατρέποντας τες σε κατανάλωση,αλαζονεία, εγωισμό, αποικιοκρατία,ομοφυλοφιλία, παιδεραστία. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν ο φωτιστής του κόσμου και δεν της αρμόζει ο ρόλος του ευρωδιακονιάρη. 

   Η αποχώρηση της Ελλάδος από την Ευρωζώνη αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τους ξένους όπως διεθνώς ομολογείται, τόσο γιατί αναμένονται τριγμοί στις διεθνείς αγορές, όσο και γιατί αυτομάτως αίρεται το αδύνατο της εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη. 

   Σύμφωνα με κορυφαίους Έλληνες και ξένους οικονομολόγους,η Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα λίγων μηνών, μπορεί να ανακάμψει και να ευημερήσει, με ένα αξιόπιστο πλάνο παραγωγικής ανασυγκρότησης από μία σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση και αυτό αποτελεί έναν άλλο μεγάλο φόβο των ξένων: Θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της Ελλάδας, ώστε η Ευρωζώνη τελικά θα διαλυθεί. 

   Λέμε όχι, γιατί θέλουμε να ορίζουμε εμείς τα του οίκου μας,να κρατάμε εμείς το πορτοφόλι του σπιτιού μας και ας το ονομάζουν κάποιοι απομόνωση.
  Άλλωστε οι Έλληνες νοιώθουν 5 χρόνια τώρα την αλληλεγγύη και την μη απομόνωση. 
 Λέμε όχι και θυμίζουμε ότι ο Ελληνισμός μεγαλούργησε και συντηρήθηκε σαν συλλογικότητα με τα όχι. Από το όχι του Λεωνίδα μέχρι το όχι του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο. 

  Μπορεί άλλωστε να παρατηρήσει κάποιος ότι σχεδόν οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που τάσσονταν υπέρ του σχεδίου Ανάν, τάσσονται τώρα υπέρ του ναι. 
 Δηλαδή υπέρ της συνέχισης της Ευρωπαϊκής υποδούλωσης της χώρας, στο όνομα του ξεφτισμένου πλέον Ευρωπαϊκού ονείρου που έγινε εφιάλτης. 
 Υπέρ της συνέχισης της εξαθλίωσης της Ελληνικής κοινωνίας, απόρροια της ανεργίας, της φτώχιας, των αυτοκτονιών και της ουσιαστικής διάλυσης της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. 
 Η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, εγγυάται την συνέχιση της πενταετούς λιτότητας για τον Ελληνικό λαό, όπως εύκολα συνάγεται από τις απαιτήσεις των δανειστών στις διαπραγματεύσεις, έστω κι αν κάποιοι δείκτες ευημερήσουν στο μέλλον. 

    Καλούμε τον Ελληνικό λαό να αντισταθεί, τόσο στην οικονομική όσο και στην πολιτισμική του ισοπέδωση.
 Τον καλούμε ν’ αντέξει στους εκφοβισμούς και στις απειλές.
  Τον καλούμε να πει όχι, ώστε να παραμείνει ζωντανό το όραμα μιας Πατρίδας ελεύθερης και περήφανης. 

  Μας θέλουν ραγιάδες, να φοβόμαστε τη σύγκρουση και να βολευόμαστε με την υποταγή. 

  Εμείς όμως, είμαστε Ρωμηοί και πάντα θα παλεύουμε για τη λευτεριά απ’ όλους τους δυνάστες της ζωής μας.

   Έλληνες καλή λευτεριά! 

 Ο Πρόεδρος 
Μιχάλης Ε. Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου