Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΝΟΙ:ελάτε να δημιουργήσουμε ομάδα παλαιμάχων του Ναυτικού Ομίλλου Ιτέας...

Το Σάββατο 2 Αυγούστου ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας διοργανώνει 
αθλητική εκδήλωση για την κολυμβητική του ακαδημία 
και σας καλεί 
να δείτε το μέλλον της κολύμβησης.
   Με αφορμή τα 50 χρόνια παρουσίας μας, 
καλεί τους φίλους και παλιούς αθλητές του ομίλου 
να έρθουν με το μαγιό τους, να κολυμπήσουν,
 να θυμηθούμε τα παλιά, να εμπνεύσουμε τους νέους 
και τέλος να δημιουργηθεί ομάδα παλαιμάχων του σωματείου.


6 σχόλια:

  1. τους παλιους αθλητες και ιδιαιτερα αυτους που ανεδειξαν τον ομιλο σε μεγαλες διοργανώσεις δεν τους καλουν μεσω ιντερνετ αλλα με ειδικες προσκλησεις σαν και αυτές που στελνετε στους "μεγαλους αρχοντες" αυτου του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπερβάλλετε λιγάκι; Ένα γενικό κάλεσμα είναι κι όποιος θέλει θα βρεθεί.

      Διαγραφή
    2. πολύ επιφανειακά αντιμετωπίζεις τα πραγματα .Οι αθλητές και αθλήτριες και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ είναι η ιστορια του ομίλου .Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μελλον.Ολοι οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι.

      Διαγραφή
    3. Είναι σεβαστή, κατανοητή και ρομαντική, με την καλή έννοια, η άποψή σας. Όμως η ομάδα παλαιμάχων δημιουργείται μόνο σαν δραστηριότητα συγκεκριμένου κόσμου (που κάνει πάρα πολύ καλά) και ωραίο θα ήταν αν μεγάλωνε. Αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το μέλλον του ομίλου. Είναι το παρελθόν, ένδοξο ή όχι, δεν έχει σημασία. Το μέλλον είναι τα μικρά παιδιά.
      Από εκεί και πέρα οι αθλητές είναι οι πλέον αναλώσιμοι σε ένα σωματείο. Πόσο κρατάνε; 5 - 10 χρόνια; Άντε με λίγο χαβαλέ να το τραβήξουν λίγο παραπάνω. Η διοίκηση είναι επίσης αναλώσιμη. Οι προπονητές ίσως είναι οι λιγότερο αναλώσιμοι, μιας και είναι η δουλειά τους. Όλοι μαζί όμως αποτελούν την ιστορία του ΝΟΙ.
      Οπότε, για να σας αποσαφηνίσω και την δικιά μου οπτική, θα πω ότι δεν θα ήταν ωραίο να έστελναν προσκλήσεις σε ορισμένους παλιούς και να ξεχνούσαν άλλους, λιγότερο γνωστούς και καλούς. Εκτός κι αν έστελναν 1000 προσκλήσεις, γιατί είναι γνωστό πως ο όμιλος είχε πάρα πολλούς αθλητές.
      Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο για μια απλή δραστηριότητα και όχι για σύσταση πραγματικής ομάδας. Όπως π.χ. έγινε ανακοίνωση για το τμήμα ενηλίκων, λίγο παλιότερα. Αν και υποθέτω πως θα έχουν γίνει αρκετά τηλέφωνα προς παλιούς αθλητές.

      Διαγραφή
    4. πολλα λογια χωρις ουσια.Η ιστορια του καθε ομιλου είναι οι αθλητες και οι αθλητριες.Τους ποδοσφαιριστες της εθνικης αναγνωριζει ο κοσμος, τον Γκαλη και τον Γιαννακη θυμαται, κ.ο.κ.Αν λοιπον είναι αναλωσιμοι μην τους ξαναβαλεται στο ημερολογιο του ΝΟΙ γιατι ολοι θα τους εχουν ξεχασει.Επισης η ιστορια εχει παρελθον, παρον και μελλον.Για το χαβαλέ που αναφέρεται αυτό συμβαινει παντου.Σας εγραψα όμως για αυτους που ανεδειξαν τον ομιλο.Νομιζω ότι επρεπε να τυχουν καλυτερης μεταχείρισης γιατι οι επιτυχιες τους ηλθαν μετα από μεγαλη προσπαθεια.

      Διαγραφή
  2. έπεσα πάνω στη συζήτηση παιδιά, και αν και καθυστερημένα, είπα να πω κι εγώ την άποψή μου: είδα κάποιοι (δεν γνωρίζω κανέναν σας) να κάνουν μια προσπάθεια για ξαναμάζωμα, ξαναζωντάνεμα, να περάσουμε καλά, να δώσουμε πνοή και μνημες και πάλι σε όλους όσους "μας" έχουν" ξεχάσει, κι ίσως να φέρουμε και νέο κόσμο, γιατί θα δει εμάς τους παλιούς να το χαιρόμαστε ακόμα. Κι είδα κάποιον/ους(?) να μην έχουν κάνει τίποτα γι'αυτό, και να προσπαθούν με γκρίνια και μουρμούρα να χαλάσουν τη διάθεση των προηγούμενων. Όσον αφορά την προσπάθεια των αθλητών, ξηγημένα: ό,τι έκαναν, το έκαναν για τη πάρτη τη δική τους και τα ωφελήματα που μέσα από τον αθλητισμό είχαν (ας ήταν και μόνο για να περάσουν καλά μέσα από αυτόν). Εάν δεν έκαναν τίποτα για να μεταδώσουν την "αγάπη" τους για το άθλημα στα νέα παιδιά, ίσως και να μη δικαιούνται τίποτα παραπάνω από ένα απλό κάλεσμα μέσω του διαδικτύου. Ελπίζω μόνο να ανταποκρίθηκαν, ως ελάχιστη συμμετοχή στην προσπάθεια των πρώτων αναφερομένων μου, κι ελπίζω να είχε ανταπόκριση το κάλεσμα - ο αθλητισμός είναι ένας:κοινωνικό, πολιτισμικό αγαθό με παιδαγωγικό χαρακτήρα - ας παιδαγωγήσουμε λοιπόν τα παιδιά μας - στους στίβους και τα γήπεδα που υπηρετήσαμε, και όχι απέχοντας - αν βέβαια το μπορούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή