Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Στο Πολιτικό Συμβούλιο της Κοινωνικής Συμφωνίας ο πρώην Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Φωκίδας, Νίκος Πέτρου...

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 1ο Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας.


Πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο η χώρα, η ελληνική κοινωνία για τέταρτη συνεχή χρονιά βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

            Η ασκούμενη από την κυβέρνηση πολιτική αποδεικνύεται οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά ανάλγητη και εθνικά επικίνδυνη.

            Τα εισοδήματα μειώνονται, οι εργασιακές σχέσεις κατεδαφίζονται, η ανεργία αυξάνεται, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αποδομείται, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία παραδίδεται στους κερδοσκόπους- το κράτος δικαίου καταργείται, η παιδεία απαξιώνεται, η δημοκρατία συρρικνώνεται, η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει καθημερινά, ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας άνεργοι, χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, η αγορά νεκρή, οι νέοι επιστήμονες οδηγούνται στο εξωτερικό. Η εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση πολιτική ακυρώνει οποιαδήποτε προοπτική υπονομεύει την  κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία της χώρας. 

  Εμείς που συγκροτούμε την κοινωνική συμφωνία επιλέξαμε να αγωνιστούμε με όρους πολιτικής και κομματικής αυτονομίας, για τη δημιουργία ενός μεγάλου, προοδευτικού μετώπου ανατροπής, μαζί με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συγκλίνουσες απόψεις. Που θα αναλάβουν την αναγέννηση της χώρας από τα ερείπια του νεοφιλελεύθερου τυφώνα και της ηθικής κατάπτωσης προσανατολισμένοι στα ιδανικά και τις αξίες της πατριωτικής αριστεράς

  Η πορεία είναι δύσκολη και απαιτεί πολλή δουλειά μα πάνω απ’ όλα ανθρώπους αποφασισμένους να διαθέσουν τη γνώση τους, την πείρα ακόμη και την ψυχή τους. Αυτή η προοπτική είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ελπίδα, να διασφαλίσει όρους ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Θα διασφαλίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και θα κατοχυρώνει την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία.

            Καλούμε όλους τους δημοκράτες που στάθηκαν όρθιοι και δεν υπηρέτησαν τις πολιτικές της κοινωνικής αποσάθρωσης και εξαθλίωσης της τρόικας και του μνημονίου να παλέψουμε μαζί.

            Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες, συναισθηματισμούς, μεμψιμοιρίες και μνησικακίες. Είναι ώρα ευθύνης. Η υπόθεση ανασυγκρότησης της πατρίδας είναι υπόθεση όλων.

 Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε δημιουργικά στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας. Να αποτινάξουμε το φοβικό σύνδρομο  ενός ηττημένου λαού που υποτάσσεται στα κελεύσματα των κατακτητών. Να φέρουμε ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στα χείλη μας.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Νίκος Πέτρου
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου

Κοινωνικής Συμφωνίας

11 σχόλια:

  1. ΝΙΚΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΙ ΕΙΝΙΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια Γιώτα φώναζες "μουμπού" Νικολάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως σημαντικό προορισμό, χαρακτηρίζουν για άλλη μια φορά το λιμάνι του Ηρακλείου οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου της κρουαζιέρας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος της πόλης, και φέτος οι αφίξεις επισκεπτών, κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, ενώ για το 2014 και σύμφωνα και με τον προγραμματισμό των εταιρειών, αναμένεται σημαντική άνοδος.

    Το 2013 οι επιβάτες κρουαζιέρας κατέγραψαν αύξηση 26,17% σε σύγκριση με το 2012, ενώ για το 2014 αναμένεται αύξηση 24,75% σε σχέση με το 2013.

    Συγκεκριμένα, το 2013 από το λιμάνι του Ηρακλείου, συνολικά διακινήθηκαν 272.149 επιβάτες έναντι 215.700 το 2012. Το 2014 αναμένονται 339.512 επιβάτες, με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων που έχουν εντάξει το Ηράκλειο ως λιμάνι transit ή homeport.

    Σημειώνεται δε, ότι για το 2013 το 20,20% των επισκεπτών, δηλαδή 55.435 επισκέπτες (από τους 272.149) ήταν επισκέπτες homeport, γεγονός που έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

    Χαρακτηριστικό της μεγάλης απήχησης και της εμβέλειας που έχει αποκτήσει το λιμάνι του Ηρακλείου, μέσα από την εξωστρεφή στρατηγική του, την παρουσία του στις μεγάλες παγκόσμιες εκθέσεις του κλάδου και την συμμετοχή του στον σχεδιασμό της εθνικής πολιτικής στο τομέα της κρουαζιέρας, είναι, ότι 19 εταιρείες, έχουν αναγγείλει τη δρομολόγηση κρουαζιεροπλοίων τους για το 2014, από/προς το λιμάνι του Ηρακλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΠΕΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕ, ΕΣΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΓΕΣ, ΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ..
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ..ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΧ ΩΧ!!! Η ΓΙΩΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΓΕΡΙΚΑ ΝΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΓΙΩΤΑ..ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ???
      ΓΙΑ ΤΟ..ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ..ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ..ΣΑΡΚΟΒΟΡΩΝ..

      Διαγραφή
  7. ΣΕ ΕΒΓΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑ ΛΑΓΟ Ο ΔΙΚΟ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ???
    ΤΟ ΤΑΓΑΡΙ ΣΟΥ..ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11:15 MM
    Ο ΠΕΤΡΟΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΚΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ .ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ...ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ..ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ? Η ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ? ΠΡΟΤΙΜΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΘΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΙ ΕΣΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ;;; Ο ΠΕΤΡΟΥ ;;; ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΕΤΡΟΥ.ΡΕ ΟΥΣΤ...

      Διαγραφή