Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκε στο πλευρό του Άκη ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Φώτης Αρβανίτης...

  Καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας το οποίο τον καταδίκασε για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την  κατ´ εξακολούθηση παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου».


  
   Από το σύνολο των κατηγορουμένων , τέσσερις καταδικασθέντες και συγκεκριμένα η πρώην σύζυγος Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο εκδότης του Ιανού Νικόλαος Καρατζάς, ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ  στην Φωκίδα Φώτης Αρβανίτης και ο αδερφός της Βίκυς, Παναγιώτης Σταμάτης  καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική διάταξη της κατ' επάγγελμα τέλεσης του αδικήματος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.  

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι αποδείχθηκε πλήρως η πράξη του ξεπλύματος, κατ´ επάγγελμα  και κατ´ εξακολούθηση, από κοινού με τους υπόλοιπους και κατά μονάς και  τους καταδίκασε όλους για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που προήλθε από την κατ΄εξακολούθηση παθητική δωροδοκία του Ακη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. 

Πρόκειται για τους Γιάννη Σμπώκο, Βίκυ ΣταμάτηΑστέριο Οικονομίδη, Φρόσω Λαμπροπούλου, Νικόλαο Ζήγρα, Γιώργο Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, Νικόλαο Γεωργουλάκη, Παναγιώτη Σταμάτη, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη, Νικόλαο Καρατζά, Γιώργο Κωνσταντάτο,  Οράτιο Μελά.
  Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Παντελής Ζαχαριάδης, επιχειρηματίας και Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Torcaso.     

Η απόφαση του δικαστηρίου εκφωνήθηκε σε μία κατάμεστη δικαστική αίθουσα, με το πιο πυκνό ακροατήριο που παρακολούθησε ποτέ τη διαδικασία εδώ και πέντε μήνες.

   Στις αγορεύσεις τους αμέσως μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες ενώ η απόφαση επί των ποινών αναμένεται ότι θα εκδοθεί αύριο, Τρίτη. Ζητώντας να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στην πελάτισά του Βίκυ Σταμάτη ο Αλέξης Κούγιας την χαρακτήρισε ως «τη χαζούλα της υπόθεσης» μένοντας στο πνεύμα της υπερασπιστικής γραμμής που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα για να υποστηρίξει την αθωότητά της...


στοιχεία από Βήμα

11 σχόλια:

  1. Παντα τετοια , ηθελα να εβλεπα τα μουτρα των ¨¨δικων του παιδιων ¨¨ που επιναν νερο στο ονομα του .Το μονο ΄καλο΄για την Φωκιδα εκτος απο μερικους διορισμους ,ειναι οτι την κρατα στην επικαιροτητα απο την κακη πλευρα οπως αλλωστε το κανουν και αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ειναι η Αφροδιτουλα μας που επινε νερο στο ονομα του ..και εμπαινε και στις Τσοχατζοπουλικες λιστες ? Που ειναι ο Σαββουλης το πρωτοπαλληκαρο του Φωτη και ο ομαδαρχης του Ακη στην φωκιδα .?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλος του Νίκου. Τότε που ο Νίκος είχε περάσει για τους δικούς του λόγους στην απέναντι όχθη. Και μη με ρωτήσετε για ποιόν Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΛΠ, ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ : ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι αραχτοί και ξίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Αφροδιτούλα πάντως εργάζεται στον διεθνή αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" σαν ΣΤΕΛΕΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα θρασιμια (και με την βουλα της δικαιοσυνης πια ) κρυβονται πισω απο τον απαραδεκτο νομο του ¨¨τζαμπ﨨 περι ευθυνης υπουργων και δεν εχουν τον ανδρισμο να ζητησουν ενα συγνωμη που μας εκλεβαν τοσα χρονια ,εκτος απο την ψηψο μας και τον ιδρωτα μας .ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ γιατι αποδειχθηκαν λιγοι πολυ λιγοι για εκπροσωποι μας. Το ασχημο ειναι οτι αυτα τα παιχνιδια συνεχιζονται απο τους επομενους και θα συνεχιζονται και απο αυτους που θα ερθουν στεροντας οποιαδηποτε ελπιδα απο τον λαο , ο οποιος ειναι σε πανικο μη ξεροντας ποιον να εμπιστευτει μετα τις τοσες προδοσιες. Το σιγουρο ειναι οτι την ωρα που αφηνουμε ολοι τα εγκοσμια ( ειτε καποιοι σε μαονι ειτε σε καπλαμα ) καποιοι φευγουν αξιοπρεπεις και καποιοι φευγουν μες την χλευη και την καταφρονια.Αυτοι εχουν διαλεξει το δευτερο.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @10:11 μμ αφού κανείς από δαύτους δε χάνεται, χάρη στον παμμέγιστο τρισδιάστατο και γιγαντοτεράστιο ηγέτη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης Σαμαρά, που ενώ ψηφίζεις ΝΔ, σε κυβερνάει ο...χοντρός με ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει το κόμμα που βούλιαξε (οριστικά;) τη χώρα. Δεν υπάρχει πρασινοφρουρός που να μην τον έχει αποκαταστήσει ο φον Αντωνάκης, με τον εξουσιομανή βουλιμικό να τα κάνει πάνω του από ηδονή μόλις νοιώθει και το παραμικρό ψήγμα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακαλω αν καποιος μπορει να επιβεβαιωσει το οτι η Αφροδιτη ειναι στελεχος και του αερολιμενα ,μετα τις Βρυξελες ,τα πετρελαια, την ολυμπιαδα κλπ κρατικοδιαιτες και καλοπληρωμενες καρεκλες σαν επιτελης μια του Ακη , μια της Μαριλιζιτσας , μια του Γιωργακη και μια ΤΩΡΑ και του Βαγγελακη μαζι με τον Αντωνακη ; Ελεος ποσες απογοητευσεις θα υποστει αυτος ο λαος και αυτος ο τοπος ; Το καλυτερο θα ηταν να παρει θεση η ιδια αν θελει να εχει πολιτικο μελλον σ αυτο τον τοπο . Την στιγμη που ο λαος στεναζει καποιοι αιρετοι ,πρωην ,νυν και μελλοντικοι σαπιζουν σε διορισμενες , ακριβοπληρωμενες και λουφαδορικες καρεκλες.Αιδως αργειοι και αγριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή