Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πέτρος Βέργος: και η 5η ΥΠΕ δείχνει την διευθύνουσα του ΚΥ Ιτέας για το κλείσιμο της μονάδας...!!! παραιτήθηκε ο Γουβαλάρης!!!



 


  Για μια ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο καυτό θέμα της Υγείας και να στηλιτεύσουμε το χάλι στο οποίο βρίσκονται οι δομές της στο Νομό μας. 
    Η κατάσταση συνεχίζει να βαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο παρά τις όσες (και ήταν πολλές) διαβεβαιώσεις έχουμε ακούσει από τα χείλη ιθυνόντων.

     Για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης να παρεμβαίνει σε μια προσπάθεια να βοηθήσει, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, ώστε να επιλυθούν κάποια από τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της υγείας, προς όφελος πάντα των πολιτών της περιοχής μας. 
   
   Τις τελευταίες εβδομάδες και μετά την έκδοση των δύο αποφάσεων (198/20-3-2015 και 231/30-3-2015) από τον παραιτημένο πρώην διοικητή της 5ης ΥΠΕ κο Μακρή Λάζαρο, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατάστασης, που ομολογώ πως δεν έχει προηγούμενο στην περιοχή μας. 

     Το ΚΥ Ιτέας λειτουργεί με ιατρικό προσωπικό μόνο τις πρωινές ώρες και μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι. 
    Εδώ να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καθόλου ιατρικό προσωπικό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, όπως αυτή του Πάσχα όπου το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό όλο το τριήμερο.
     Και αυτό διότι η διεύθυνση του ΚΥ αποφάσισε με μια ανυπόγραφη ανακοίνωση που έχει αναρτήσει, να μετακινήσει το ιατρικό προσωπικό από το ΚΥ Ιτέας στο ΓΝ Άμφισσας προς κάλυψη εφημεριών. 

     Φυσικά και η 5η ΥΠΕ είχε καταστήσει υπεύθυνη την διευθύνουσα του ΚΥ Ιτέας, εκ της θέσεως της, για την υλοποίηση και παρακολούθηση των ανωτέρω αποφάσεων, μόνο που οι αποφάσεις κάνουν λόγο για μετακίνηση των γιατρών από το ΚΥ στο ΓΝΑ προς εκτέλεση εφημεριών και όχι για απόσπαση γιατρών καταδικάζοντας ταυτόχρονα το Κέντρο και θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής. 

     Θα έπρεπε επίσης η διευθύνουσα του Κέντρου να γνωρίζει ότι βάση του κανονισμού σύστασης και λειτουργίας του ΚΥ (ΦΕΚ 233/22-4-1986) όλοι οι γιατροί του ΚΥ μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο, μπορούν δηλ. να μετακινηθούν, ΕΚΤΟΣ από τους γιατρούς Γενικής ιατρικής, Παθολογίας και του Γενικού γιατρού ο οποίος κάνει την πρώτη του θητεία. Σε αυτά τα εύλογα ερωτήματα αλλά και σε πολλά ακόμη που προκύπτουν, θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να απαντήσει η εν λόγο διευθύντρια στην εισαγγελία Άμφισσας, όπου και κατατέθηκε αναφορά στις 23/4/2015 από μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, γιατρών και πολιτών.

     Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί έμφαση είναι και ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι αντιμετωπίζουν το ιατρικό προσωπικό. Δεν θα μπω προς το παρόν σε λεπτομέρειες, αλλά καλό θα είναι να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι όλη αυτή η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και ο τρόπος που ορισμένοι αντιμετωπίζουν τους δυσεύρετους στις μέρες που διάγουμε γιατρούς, αναγκάζοντάς τους σε παραιτήσεις.

     Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί αυτό του γιατρού του κ. Βασίλη Γουβαλάρη, του οποίου το όνομα προσετέθη στις 23-4-2015 στον ήδη μακρύ κατάλογο των παραιτήσεων από τις δομές υγείας του νομού. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος γιατρός κατέθεσε την παραίτησή του όχι για προσωπικούς λόγους, αλλά διότι: 

    Τον τελευταίο μήνα η επικοινωνία μου με τους προϊσταμένους μου, πρώην και νυν βρίσκεται σε επίπεδο αποστολής εξωδίκων λόγω παρανόμων αποφάσεων.
    · Θεωρώ ότι οι μετακινήσεις μου είναι παράνομες αλλά και δεν βοηθούν σε τίποτα, αντίθετα δημιουργούν προβλήματα στην υπηρεσία (υπολειτουργία ΚΥ Ιτέας)
   · Οι αποφάσεις για μετακινήσεις γίνονται χωρίς στοιχειωδώς να ερωτηθούν τα υποκείμενα(ιατροί) που αφορούν αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, αλλά και κυριολεκτικά τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ένας ελάχιστος προσωπικός και οικογενειακός προγραμματισμός · Όλα τα έγγραφα, οι προτάσεις, οι καταγγελίες που έχω κάνει έχουν αγνοηθεί παρά το γεγονός ότι είναι τεκμηριωμένες και αφορούν στη λειτουργία του ΚΥ Ιτέας, το οποίο έχει οδηγηθεί σε παύση ουσιαστικής λειτουργίας. 
· Είμαι αντίθετος στην υποβάθμιση του ΚΥ, υπηρεσία για τη λειτουργία του οποίου υπερέβαλα εαυτόν με υπεράριθμες εφημερίες (έως και 13 τον μήνα),για να παραμείνει σε λειτουργία, σε βάρος της οικογενειακής και προσωπικής μου γαλήνης 
· Είμαι ενεργός και μάχιμος Ιατρός και δεν μπορώ λόγω του αρνητικού κλίματος να ασκώ αμυντική Ιατρική, δηλαδή να υποβαθμίζω την ποιότητα των υπηρεσιών μου στους ασθενείς, κάνοντας τον τροχονόμο, διακομίζοντας τους και μόνο, προκειμένου να έχω καλυμμένα τα νώτα μου. Λόγοι που καταδεικνύουν το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι «σχέσεις» γιατρών και διοίκησης και την ψυχολογική πίεση που υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι.
 Πίεση η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε ιατρικό λάθος με ότι αυτό συνεπάγεται. 

   Έχοντας λοιπόν υπόψιν όλα αυτά, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τους γιατρούς και σε συνεννόηση με τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκάλεσε συνάντηση με τον νέο διοικητή της 5ης ΥΠΕ τον κ. Αντωνίου Νέστωρα, ο οποίος δέχθηκε επιτροπή απ’ την περιοχή μας στο γραφείο του στην 5η ΥΠΕ στην Λάρισα (24-4-2015), όπου και συζήτησαν διεξοδικά την κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο νομό και προτάθηκαν και λύσεις για την κάλυψη των εφημεριών και του Νοσοκομείου της Άμφισσας και του ΚΥ Ιτέας. 

   Ο κ. Αντωνίου ανταποκρίθηκε θετικά και υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει για άμεση λύση στα ζητήματα που συζητήθηκαν. Πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις και μέχρι αύριο που θα γίνει και το Δημοτικό συμβούλιο. 

   Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην συνάντηση με τον νέο ΥΠΕάρχη παραβρέθηκαν από πλευράς του Δήμου Δελφών η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου η κ. Λιάνα Πιλάλα, από πλευράς γιατρών ο κ. Βασίλης Γουβαλάρης και από πλευράς Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης οι κκ Βανδώρος Χρήστος και Βέργος Πέτρος.

   Και έπεται συνέχεια…

29 σχόλια:

  1. κ ΒΕΡΓΟ ο κ ΑΝΤΩΝΙΟΥ αφου οπως λετε ανταποκριθηκε θετικα εστειλε σημερα τεταρτη 29/4 πανομοιοτυπη αποφαση μετακινησης ΟΛΩΝ των γιατρων του κυ στο νοσοκομειο για καλυψη των εφημεριων .Η μονη διαφορα με την προηγουμενη ειναι η υπογραφη και η σφραγιδα του διοικητη .Γραφει ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ . ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ .Τωρα λοιπον αφου και οσυριζαιος διοκητης εστειλε τη ιδια αποφαση και για να μη θυμωσει ο συντροφος η κινηση πολιτων ας ασχοληθει με κατι αλλο .Ετσι καποιοσ απο σας μπορει να επιλεγει και για διοικητης του νοσοκομειου οπως ελπιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια σε πρωτη προβολη βανδωρος διοικητης βεργος υποδιοικητης,,,,,,μπραβο το ποθουμενο πετυχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο βεργος θα γινει γενικος γραμματεας παρα τω πρωθυπουργο, αφου σκιζεται ο ανθρωπος δωστε του και αυτου μια θεσουλα. αφου ολοι ψοφανε για προβολη και εξουσια

      Διαγραφή
    2. Πάλι εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Προς τι οι υλακές?

      Διαγραφή
  3. kinish k.........on opos apodixtike entaxi na pane kai gia doihkites mipos exoyn kamia diafora apo tous proigoymenoys ta eidia n.....ra einai oli pantos na xerete to ky to eklise to nosokomeio tis amfisshs are kolokotronh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφονοοοο με αυτα που λες αλλα ο σιρηζα εχει τα προτια!!!!!!! κοπρο........λα του πασοκ

      Διαγραφή
  4. Αυτά τα ωραία συμβαίνουν όταν στην κυβέρνηση συμμετέχουν άνθρωποι του Σημίτη που στηρίζουν παλιούς φίλους που έχουν κάνει τα νοσοκομεία ιδιωτικά ιατρεία ........................η λάσπη καταλήγει στα μούτρα τους όμως γιατί ο Αντωνίου έχει ηχογραφηθεί. Τι λέει ο Τσίπρας για τους υπουργούς του???? σύντομα θα μάθουμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλαξε γνωμη ο ανθρωπος,δε εχει δικαιωμα;το σημαντικο ειναι οτι η επιτροπη γκορτσου εφυγε ευχαριστημενη.μπλεξαμε με τους θεατρινους του τσιπρα..συντροφε,πρωτη φορα αριστερα

      Διαγραφή
  5. eam elas to xwma poy patas to leyterose o arhs k to eam elas are sirza me ta orea soy pigente sto ka8refti kai ftiste ta moytra sas pali...........tes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΙΑ; ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΠΑΤΣΙΚΑ ΠΑΤΣΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. re sis o ka8enas lei h pou......na ayti h kybernhsh poy einai poy eisai mwre li..........kh!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TA KATAFERE POLY KALA H SYMMORIA TOY PASOK KAI TOY SYRIZA APO TO NOSOKOMEIO THS AMFISSAS K TH KALH TOYS FILH K.KARAUANASOPOULOY ME DIASYNDESEIS TON YPOYRGO YGEIAS K.KOYROYMPLH.! ENA PRAGMA THA YPOSTHRIXO NA MIN SKEFTOYN OLES TIS HLIKIES THS ITEAS K TON GYRO PERIOXON?POS EXOYN TH SYNEIDHSH TOYS KATHARH ARAGE AYTOI POY KINHSAN TA NHMATA GIA TO KLEISIMO TOY K.UGEIAS?EINAI AYTOI SOSTOI EPAGGELMATIES UGEIAS? POY EINAI H ANTHROPIA> NTROPH TOYS.!!ALLA FTAINE K KAPOIOI SYMPOLITES POY DEN UPOSTHRIXAN THN 24ORH LEITOYRGEIA TOY K YGEIAS ALLA OTAN OI GIATROI TOYS EXUPHRETOYSAN HTAN KALOI...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιος ομολογει οτι ηχογραφησε τον Αντωνιου ; Τα ονοματα που τον επισκευτηκαν ειναι γνωστα . Αρα καποιος απο αυτους , τοτε γιατι εμφανιζεται ως ¨¨ανωνυμος¨¨; γιατι το παλληκαρι δεν γραφει και το ονομα του να δουμε ποιος ηχογραφει τους συνομιλητες του ; για να τους κραταει αραγε ;Καποοι εχουν παρει πολυ ψηλα τον αμανε και συνεχιζουν να κανουν αντιπολιτευση μεχρι να ταχτοποιηθουν , μετα βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ηχογραφηση ανευ πληροφορησης του ομιλητη ειναι αδικημα. να το μαθει οποιος εχει προυπηρεσια στα δικαστηρια.
      αληθεια ο δικηγορος δε του το εχει γνωστοποιησει;

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΕΤΕ; ΑΧΑΧΑΧΑΧ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ .ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΧΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ?

      Διαγραφή
    3. του αρεσε του αντωνιου η ηχογραφηση και τον ζητανε σπο το voice.

      Διαγραφή
  10. παιδια ποσο ακομη θα διαφημιζετε τη παραιτηση του ιατρου; περυσι παρακαλούσατε το σπαθαρακη να μη φύγει-που και αυτος υπερεβαλλε εαυτον και θυσιαστηκε στο βωμο της αχαριστιας των αλλων-φετος εχουμε νεο καπετανιο - δουλευταρα που στη φουρτουνα φευγει πρωτος;
    πόσος αποπροσανατολισμος κοινης γνωμης πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. swsto vevea eipxh kai to allo h geneh feygoyn prwti kai ta pontikia menoyn!

      Διαγραφή
    2. που ξερεις;μπορει να γυρισει πισω αν τα βρει σκουρα.σα το δημοσιο πουθενα..

      Διαγραφή
  11. argite re pote 8a prokirixete kamia 8esi gia odontiatro na valo ta xartia moy! argite prwin kai nin! ton skoposas ton petixate paliogoyroynia alla na doyme poios 8a gelasi teleyteo kopr........la!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καποιος να πει στο συγγραφεα του αρθρου οτι η υπε εδειξε ξανα στους γιατρους ποιος κανει κουμαντο με το νεο χαρτι δρομολογιου και τερματικο σταθμο το νοσοκομειο. σας εβαλε τα γυαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο διοικητης κανει τη δουλεια του.οποιος εχει το μαχαιρι κοβει.τελος

      Διαγραφή
  13. η αγνοια σας εκθετει ανεπανορθωτα. η μηπως υπαρχει λογος στοχοποιησης της λασπολογιας; δε σας πηραν να σας τα πουν τα νεα χαρτια; μη γελοιοποιειστε αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8ελης να πης οτι ο σιριζεος απο μονοσ αποφασισε να στιλι το χαρτι αυτoς δεν ξερι που πεφτι η φωκιδα ρε η τροικα το σινταξε και αυτος το εστιλε και αν δεν σας στιλουν το σιντομοτερο στο διαλο η φωκιδα 8α μινη χωρις γιατρο γελιη νουμερα

      Διαγραφή
  14. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΘΑΝΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ........ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε βουλευτη γιατρο εχει η φωκιδα, γιατι δεν φερνει και αλλους γιατρους στο νοσοκομειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. erxontai sintoma deka odontiatri!!!!!!!!!!! are kolokotronh me toys tsoliades soy xaxaxaxa

      Διαγραφή