Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Αναγνωστόπουλος: Τί συνέβη κ. Ταγκαλή και παραιτήθηκαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ νεοπροσληφθέντες μηχανικοί από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών;;...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ  2  ΝΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ! 

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ; 


 

   Το 2022, μετά από πολυετείς προσπάθειες και έπειτα από 15 σχεδόν χρόνια χωρίς καμία νέα πρόσληψη, επιτέλους προσλήφθηκαν δύο νέοι μηχανικοί στο Δήμο Δελφών, που τοποθετήθηκαν στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

  Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι και οι δύο αυτοί νέοι μηχανικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και αποχωρούν από τον Δήμο μας.

  Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον Δήμο Δελφών. Μπορεί να είναι και τυχαίο;
  Οι πληροφορίες συγκλίνουν για έντονη και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των συγκεκριμένων υπαλλήλων, που τους οδήγησαν στην τόσο οδυνηρή αυτή απόφαση (για τους ίδιους, αλλά και για τον Δήμο μας), να εγκαταλείψουν δηλαδή την δουλειά τους, για την οποία πάλεψαν και αγωνίστηκαν, στην αρχή μόλις της σταδιοδρομίας τους.
   Κάτι σίγουρα έχει συμβεί… Κάποιοι δεν χειρίστηκαν σωστά κάποιες καταστάσεις και φτάσαμε στο αποτέλεσμα αυτό. Ξέρουμε ότι θα ακουστούν, ως συνήθως, δικαιολογίες και ανακρίβειες από την δημοτική αρχή. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. 

   Η δημοτική αρχή δείχνει την γύμνια της σε όλα τα επίπεδα! Αφού πρώτα έχει λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας σε πλήθος προγραμμάτων και έργων που παρέλαβε και αφού επί πέντε χρόνια δεν έχει εισφέρει το παραμικρό νέο σχέδιο για το μέλλον του Δήμου μας, πλέον αποδεικνύει και την πλήρη διαχειριστική της ανεπάρκεια σε επίπεδο ανθρωπίνων πόρων.
   Ενώ, κατά γενική ομολογία, έχει διαπρέψει στον τομέα των μικρο-ρουσφετιών, έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα ουσιώδη ζητήματα διαχείρισης προσωπικού, εξ ου και τα αποτελέσματα στο παραγόμενο έργο.
 
   Πάντως, το να χάνεις δύο νέους μηχανικούς (τους μοναδικούς που προσλήφθηκαν στον Δήμο Δελφών εδώ και πολλά χρόνια), την ώρα που έχουν αποχωρήσει από τις Υπηρεσίες του Δήμου δεκάδες πολύτιμα στελέχη και ενώ επίκεινται ακόμη και πολλές αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις, είναι μια αρνητική εξέλιξη πολύ μεγάλης σημασίας.

  Έχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι σε πλείστες όσες συνεντεύξεις του, ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής επικαλείται (ως μόνιμη δικαιολογία για το ναυάγιο των έργων και την απουσία κάθε αναπτυξιακής πνοής) την έλλειψη προσωπικού και ιδίως μηχανικών. 
 
  Αλήθεια, πέραν των ευθυνών του κεντρικού κράτους που συνεχώς επισημαίνει, πώς αισθάνεται ο ίδιος σήμερα για την παραίτηση των δύο μηχανικών της Δ.Τ.Υ.; Ούτε εδώ του αναλογεί καμία ευθύνη; 

 
  Σε λίγα χρόνια οι κομβικές Υπηρεσίες μας, όπως η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, δεν θα υπολειτουργούν (όπως σήμερα), αλλά δεν θα λειτουργούν καθόλου. Δυστυχώς για την κατάντια αυτή, όπως και για πολλά άλλα, η σημερινή δημοτική αρχή έχει βάλει την ανεξίτηλη σφραγίδα της!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου