Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΕΚΠΛΗΞΗ(;;)…στη χώρα της χρονιάς!..

   


  ΕΚΠΛΗΞΗ περίμενε τους «τυχερούς» συνταξιούχους που θα έπαιρναν την αύξηση στις συντάξεις τους, του 3%, όταν είδανε στα ΑΤΜ πολύ λιγότερα χρήματα από όσα περίμεναν μιας και η εισφορά για την υγεία και η εφορία αλλά και σε μερικούς η εισφορά αλληλεγγύης ροκάνισαν την «τεράστια» αύξηση, δίνοντας για μια ακόμη φορά ψίχουλα στους δικαιούχους, αρχίζοντας τις μαύρες σκέψεις ξανά για το πώς θα τη βγάλουμε γιορτές που έρχονται. Το ίδιο περίπου έπαθαν και οι συνάδελφοι με το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

 Όμως «Κερδίσαμε» επενδυτική βαθμίδα, και ο εκόνομιστ μας βάφτισε "Χώρα της χρονιάς" ενώ ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης δήλωσε: "Μια αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας, που μετά από χρόνια επώδυνης αναδιάρθρωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας κατάταξής μας για τις οικονομίες του πλούσιου κόσμου το 2023." Άρα θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Είμαστε η χώρα που ευημερούν οι αριθμοί και πεινάνε οι κάτοικοί της.

..Και αυτά τα λένε στους συνταξιούχους με τις τεράστιες περικοπές, με  τα 10 και 20 ευρώ αύξηση στις πενιχρές συντάξεις, σε όσους μπόρεσαν και την πήρανε μιας και πάρα πολλοί δεν είδαν παρά τα 100 και 150 ευρώ επίδομα για όλη τη χρονιά. Δηλαδή 8-12 ευρώ ανά μήνα ή 30 λεπτά την ημέρα, ούτε για κουλούρι! Με το κόψιμο των πληρωμένων δώρων και επιδομάτων! Δηλαδή αν δεν παίρναμε την επενδυτική βαθμίδα και δεν είμασταν χώρα της χρονιάς πόσο κάτω θα μας είχανε κατρακυλήσει;

 ..Και αυτά τα λένε στους εργαζόμενους που μια δεκαετία δεν πήρανε ούτε 1 ευρώ αύξηση ενώ  περικόψανε (και από αυτούς) δώρα επιδόματα και τριετίες.

   Μας προκαλούν με τις δηλώσεις τους αλλά και τις πράξεις τους, όταν κάθε τους κίνηση, κάθε τους νομοθέτημα έχει να κάνει με το πόσα κέρδη (ακόμη) θα έχει το κεφάλαιο. Ακόμη και το τελευταίο νομοθέτημα (άλλη μεταρρύθμιση κι αυτή) για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκεί σκοπεύει. Μας πιπιλάνε την καραμέλα του «μη κερδοσκοπικού» θαρρείς και το κεφάλαιο θα έρθει στο τζάμπα να ιδρύσει πανεπιστήμια, έτσι για την ψυχή της μάνας του! Βάζουν (με τις συνεχείς εξετάσεις στο λύκειο) φραγμό στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας μην τύχει και γίνουν επιστήμονες! Αυτά είναι μόνο για όσους κατέχουν πλούτο! Τα παιδιά των εργατών να πάνε στις τεχνικές και στις σχολές μαθητείας…και αυτοί εργάτες σαν τους προγόνους τους.

   Μας πετάνε κατάμουτρα τα δήθεν για τις αντοχές των δημοσιονομικών, όταν με τους αγώνες μας τους ζητάμε πραγματικές αυξήσεις και αυτοί στέλνουν όπλα και στρατιωτικό υλικό και προσωπικό σε Ουκρανία, Ερυθρά θάλασσα, Ισραήλ, Μάλι, Ινδικό ωκεανό κ. α. που μεταφράζονται σε εκατομμύρια ευρώ, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, για να διαφυλάξουν τι άραγε; Την σωστή πλευρά της ιστορίας;

   Εμείς ένα έχουμε να πούμε!

   Να τους φοβίσουμε εμείς που είμαστε εκατομμύρια. Που παρήγαμε πλούτο και ακόμη περισσότερο πλούτο παράγουν τα παιδιά μας.

   Να τους πετάξουμε στα μούτρα τα ψίχουλα που ως ελεημοσύνη μας μοιράζουν ενώ δίνουν σε εφοπλιστές και τραπεζίτες και αυτά που μας κλέβουν και αυτά που παίρνουν από τα διάφορα ταμεία (ανάκαμψης κλπ) για να τα πληρώσουμε πολλαπλάσια και εμείς και οι επόμενες γενιές!

   Να ξεφοβηθούμε! 

   Με μεγαλύτερο θάρρος και ορμή στους αγώνες που έρχονται.

   Με μεγαλύτερο πείσμα  για να είμαστε περισσότεροι.

   Για να είναι πιο φωτεινό και το 2024 και τα επόμενα χρόνια.

   Στο χέρι μας είναι (αν το θέλουμε).!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου