Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Αφροδίτη Παπαθανάση: Ποιοι θα μιλήσουν για τον προεκλογικό πυρετό του Παραλίμνιου αγωγού και τα πληρωμένα από τους πολίτες εκατομμύρια της μεταφοράς λυμάτων του Μαλανδρίνου;;...


 "Ανάσταση για τη Δωρίδα" γράφουν ηλεκτρονικές εφημερίδες και συνεπείς ψηφοφόροι της ΝΔ, για την ένταξη Μεγάλη Πέμπτη του έργου παραλίμνιου στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

 Λοιπόν η ανησυχία από την πατάτα της μη εξαγγελίας του έργου από τον ΠΘ στη Λαμία πριν μόνο λίγες μέρες, "έκανε" την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να ανακοινώσει ασθμαίνοντας το έργο. Σημείωση ιδιαίτερα σημαντική: 

 Το ίδιο έργο εντάχθηκε το 2011 σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, θέτοντας για πρώτη φορά στο δημόσιο διάλογο της περιοχής τα ζητήματα των αναγκαίων αλλαγών για την Α5, προτάσεις για ειδικό χωρικό στη περιοχή γύρω από τη λίμνη, ζητήματα αποστάσεων μονάδων από τα όρια της λίμνης σε σχέση με τη δυναμικότητα τους. Επίσης το 1 εκατ ευρώ που κάθε χρόνο στοιχίζει η μεταφορά των λυμάτων από φυλακές Μαλανδρίνου.

  Ο παραλίμνιος εντάχθηκε το 2011 για να απενταχθεί από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Σαμαρά. Πόσος χρόνος χάθηκε; Πόσο ουσιαστικά ήταν τα χρόνια αυτά για την υπονόμευση της αναπτυξιακής διαδικασίας της περιοχής; Πόσα χρήματα πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο για τα λύματα τα χρόνια αυτά συν τα προηγούμενα;; 

  Οι χειροκροτητές σιωπούν για όλα αυτά. Ποιά περιοχή θα ήταν περήφανη όταν όπως όπως για να μην εκτεθούν αρμόδιοι προεκλογικά, μετά από δεκαετία μιλούν προτάσσοντας έργο το 2011;; Το ταμείο Ανάκαμψης τελειώνει τέλος του 2026, δηλαδή φυσικό και οικονομικό αντικείμενο πρέπει να κλείσει νωρίτερα από 31.12.2026. Διαφορετικά θα έχουμε επιμερισμούς κόστους στο ελληνικό δημόσιο και πιθανόν σε άλλα προγράμματα. 

 Η ανακοίνωση ένταξης μιλά για τέλος έργου το 2025. Δηλαδή να δημοπρατηθεί, να γίνει έλεγχος ή ενστάσεις, σύμβαση, εγκατάσταση εργολάβου και μετά να ξεκινήσει και να ελπίζουμε ότι δεν θα έχει άλλες περιπέτειες. 

 Το 2025 , με το 2023 έτος εκλογών, είναι πολύ κοντά για όλα αυτά και την οριστική παράδοση λειτουργικού έργου με τα φωτοβολταϊκά του για ενέργεια κλπ. 

Δεν θέλετε - κάποιοι από κομματική νομιμοφροσύνη και εκλογικό πυρετό- να βλέπετε τα πράγματα λίγο παρακάτω, λίγο περισσότερο. Ποίοι και πότε θα μιλήσουν, μιλήσετε για την καθυστέρηση 10ετιας;; 

 Το πόσο στοίχισε η ανυπαρξία 10ετιας στην περιοχή;; 

  Καλή Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου