Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Το βουλευτικό ψηφοδέλτιο "του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. Φωκίδας"...cherchez la femme... η απάντηση της Αφροδίτης Παπαθανάση!...


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

   Παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Φωκίδας Ολοκληρώθηκε χθες από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή,η διαδικασία επιλογής των προσώπων που θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι βουλευτές,στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε κάθε Νομό της χώρας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Η επιλογή έγινε από τον κατάλογο των μελών και φίλων, που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων, στο πλαίσιο μιας ανοιχτής διαδικασίας με τους πολίτες.

  Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή επέλεξε ως υποψήφιους βουλευτές της Φωκίδας, αλφαβητικά τους: 

Ανδρεοπούλου Μαίρη

 Καραμπάρμπα Λεωνίδα 

Σπάτουλα Τάσο 

  Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε, «Είμαστε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια του. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. 

 Από τη μια είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη του ‘’όλα για την εξουσία’’. Αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή, που θα μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προοπτική και την εθνική αξιοπρέπεια. Αν δεν υπάρχει αυτή η ισχυρή επιλογή, να ξέρουν οι πολίτες σήμερα, ότι θα μπούμε σε περιπέτειες αστάθειας, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η καρέκλα. 

 Μαζί ενωμένοι με ομοψυχία και πίστη στον αγώνα μας, θα τα καταφέρουμε. Όποτε και αν προκηρυχθούν οι εκλογές να είστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών θα έχει ανατείλει ο πράσινος ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής». 

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Φωκίδα, να δώσουν όλοι μαζί αυτόν τον καλό αγώνα. 

 Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας 

 

Η ανάρτηση της Αφροδίτης Παπαθανάση:

Τα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές οφείλουν να υπηρετούν συγκεκριμένες αλήθειες.
Μια από αυτές, ότι χρειάζονται ανθρώπους που μπορούν, μέσα από λόγο και στάση ζωής, να επικοινωνήσουν προγραμματικό πολιτικό λόγο.
Στελέχη που θέλουν να δώσουν μάχη για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο εκλογικό ποσοστό.
Τα εθνικά ψηφοδέλτια αποτελούν την αιχμή του δόρατος της πολιτικής εκλογικής μάχης, προσθέτουμε δε εδώ, εκλογικής μάχης με αξιακά χαρακτηριστικά.
Τα εθνικά ψηφοδέλτια, δεν καταρτίζονται για να εξυπηρετήσουν την μάχη, που αυτή τη φορά ακολουθούν, των εκλογών της αυτοδιοίκησης.
Δεν γίνονται λοιπόν για να "χωρέσουν", στρατηγικές, συμφωνίες ή ισορροπίες των υποψηφίων δημάρχων ή περιφερειαρχών.
Πόσο μάλλον, όταν οι υποψήφιοι, το πρωί είναι με την αντιπολίτευση & το βράδυ με την κυβέρνηση.
 
Ή όταν η λογική υπακούει σε αντιλήψεις, "πάρε μια θέση και έλα από εδώ".
Έχουμε πολλές φορές γράψει, πει, πως η ψήφος του καθενός μας, πόσο μάλλον η ψήφος που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής, πέρα και έξω από τη θέληση μας.
Απορώ πραγματικά με την ευκολία όσων ετοιμάζουν εκλογικές στρατηγικές αυτοδιοίκησης μέσω φιλικών για αυτούς δημοσιευμάτων και "αναλύσεων", ή μέσω υποσχέσεων υποτιθέμενου ελέγχου πολιτικών χώρων.
Αντίθετα θα έπρεπε να υπερισχύουν οι στρατηγικές ανάπτυξης, κοινωνικής ευαισθησίας, αξιοποίησης των ικανότερων και όχι των βολικών μέσω τοποθετήσεων.
Στην πολιτική ο θυμός και η κόπωση είναι πολύ κακός συνδυασμός. Και όσοι είναι έμπειροι το ξέρουν και ρίχνουν τόνους, αλλά παράδοξο είναι να έχεις ήδη κάνει και τα δύο πριν καλά καλά ξεκινήσεις.
Ντινγκ νταγκ ντογκ.
Όχι καμπανάκι, καμπάνες χτυπούν δυνατά.
Τα δημοκρατικά κόμματα θα κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν.
Και όσο υπάρχει σύνεση και συνέπεια, ακόμη καλύτερα.
Οι συνδυασμοί της αυτοδιοίκησης καλούνται να εκφράσουν κοινωνίες, προγράμματα, να αποδείξουν μέσα από υποψηφίους και σχέδιο ότι το καλύτερο για το κοινό καλό.
Τέλος.
Τώρα, όσοι θεωρούν εαυτούς, τόσο έξυπνους και μάγκες και ανερυθρίαστα νομίζουν ότι μπορούν να κλείνουν συμφωνίες σε βάρος των πολιτικών τους χώρων ή της κοινωνίας των πολιτών ή της έκφρασης της ψήφου του καθενός από εμάς, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Και αυτό είναι ρολόι. Αφορά όλους.
Έχουμε όλοι μας, σε κάθε ρόλο, πολιτικούς χώρους που μας στήριξαν και ανέδειξαν.
Δεν μπορεί ναι μεν αλλά.
Βουλευτής, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος προερχόμενος από Α πολιτικό χώρο, αλλά στηρίζω, για το προσωπικό μου συμφέρον, ότι και όπως και όταν με βολεύει.
Αυτά.

2 σχόλια: