Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι πυρόπληκτοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Εύβοιας...ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ -ΣΗΜΕΡΑ!...

 Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι μελισσοκόμοι 

 


 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ 

 

ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/1 στις 10:30 ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ, ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ


 

Η αγανάκτηση μας να γίνει δύναμη αγώνα. Η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021 μας επιβάρυνε δραματικά, η ακρίβεια, το κόστος παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων που παράγουμε, μας οδηγούν στο να μη μπορούμε να ζούμε τις οικογένειες μας. Από την άλλη οι μεγαλέμποροι, οι μεγάλες αλυσίδες των σουπερ μαρκετ, οι βιομηχανίες και οι όμιλοι θησαυρίζουν πάνω στον δικό μας ιδρώτα που ποτίζει τα χωράφια και τα ζωντανά μας κάθε μέρα. Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλους, σε κάθε πόλη και χωριό, πως εμείς οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι διεκδικούμε αιτήματα και μέτρα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.         

 

Διεκδικούμε:

  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε προϊόντα που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος (π.χ βαμβάκι αναπλήρωση στο ύψος 1 εύρω/κιλό ), στους ελαιοπαραγωγούς με βάση τα 5 τελευταία έτη.

  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά.

▬ Με ευθύνη του κράτους να συνεχιστεί η χορήγηση ζωοτροφών-μελισσοτροφών, που ετοιμάζονται να την σταματήσουν

▬ Οικονομική ενίσχυση στους μελισσοκόμους τις Β. Εύβοιας όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι  να αποζημιώνονται στο 100% των ζημιών, επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης

 Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

 

        Το Δ.Σ του συλλόγου μας βασισμένο στην ανάγκη συντονισμού της πάλης σε Πανελλαδικό επίπεδο και μετά από την απόφαση που πήρε η Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα σε Μπλόκα, σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρά σε συσκέψεις στα χωριά για την ενημέρωση των συναδέλφων  και την οργάνωση του αγώνα.

 

 

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!

 

 

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου