Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Κοπή πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ 

 Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 6μμ 

Κοπή πίτας με καφεδάκι 

Στο καφε ΜΙΑΜΙ


 

Προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 6μμ στο καφέ ΜΙΑΜΙ να ανταλλάξουμε ευχές για το 2023 και να κόψουμε την πίτα μας.

 

Θα προβληθούν δύο ταινίες μικρού μήκους.

1)    Η ταινία animation «Από το μπαλκόνι» (12’) των Άρη Καπλανίδη-Ηλία Ρουμελιώτη στην οποία πρωταγωνιστεί η δικιά μας Κωνσταντίνα Γεωργαντά από τη Δεσφίνα. Ακούγονται επίσης οι φωνές των Γιάννη Οικονομίδη, Μαρίας Διακοπαναγιώτου, Ζωής Ρηγοπούλου κ.ά.

Η ταινία σκιαγραφεί με κωμικό τρόπο μια αθηναϊκή γειτονιά και τον μικρόκοσμό της. Κεντρικό πρόσωπο μια μεσήλικη γυναίκα που παρατηρεί πρόσωπα και καταστάσεις από το μπαλκόνι της.

Η ταινία πήρε το βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ) στο Φεστιβάλ Δράμας. Ακολούθησαν 20 ακόμα βραβεία από φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

2)    Η ταινία «11.20πμ» (13’) του Δημήτρη Νάκου που κατάγεται από τον Πανουργιά Φωκίδας. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Καλλιμάνη

Ο Δ. Νάκος έχει σκηνοθετήσει 14 ταινίες μικρού μήκους που έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης έχει συμμετάσχει ως παραγωγός και βοηθός σκηνοθέτη σε περισσότερες από 50 παραγωγές (μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ).    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου