Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Σύλλογος Μηχανικών ΠΕΤΟΜ: εισήγηση Εθνικής σημασίας στον Πρωθυπουργό - οικονομική πρόταση - κι ένα αποχαιρετιστήριο λουλούδι στον διεθνή Βαγγέλη Παπαθανασίου...



                          ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,

Όπως καλά γνωρίζετε αποφεύγουμε αυστηρά να εκφραζόμαστε πάνω σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, με εξαίρεση το Μακεδονικό.


Σήμερα κάνομε επίσης μια εξαίρεση, με διπλό στόχο όπως θα διαπιστώσετε. Aποστείλαμε στον Πρωθυπουργό της χώρας την ακόλουθη επιστολή. 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ (ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ)

Κολοκοτρώνη 4 - ΤΚ 10561

Τ.: 2103225997 - 6977253957

Προς

Τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη

ΕΝΤΑΥΘΑ

Aξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την ομιλία σας στο Αμερικανικό Κογκρέσο υπηρετήσατε τη χώρα μας με ιδανικό τρόπο και μας κάνατε εθνικά υπερήφανους. Σας αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια. Με εκπληκτική αρχιτεκτονική στο λόγο σας είπατε με προσομοιώσεις τα πάντα, χωρίς να κατονομάσετε κραυγαλέα τίποτα, αναδεικνύοντας τη μοναδική συμβολή του διαχρονικού Ελληνισμού στη δημοκρατική πορεία της ανθρωπότητας, ταυτόχρονα με τα συμφέροντά μας.

Με συναίσθηση εθνικής ευθύνης σας υποβάλλουμε με ταπεινότητα δύο παρατηρήσεις

1. Στα υπέρ του σύγχρονου ομογενειακού Ελληνισμού της Αμερικής καταγράφεται κάτι εξαιρετικά σημαντικό : εδώ και 4-5 χρόνια υποσκελίσαμε και τους Εβραίους και ανήλθαμε στην πρώτη θέση σε ποσοστό καθηγητών πανεπιστημίων, αναλογικά με τον εθνικό πληθυσμό, στις ΗΠΑ

2. Αφού έχουμε παραχωρήσει τόσες βάσεις και συμφέρει κι άλλη σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, με δικαιολογία την προστασία τη δική τους και τη δική μας αλλά και των ελλιμενιζόμενων αεροπλανοφόρων, ενόψει μάλιστα διάνοιξης δεύτερου "Βόσπορου", δικαιούμαστε να απαιτήσουμε ηλεκτρονική ομπρέλα παρόμοια με του Ισραήλ, που μόνη θα μας προστατεύσει από τους S400 και τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα (drones) και σκάφη των ισλαμοφασιστών. Αυτό έχει τεράστια σημασία, όχι μόνο για τη δική μας ασφάλεια αλλά και για την τιθάσευση της Τουρκίας και την καθιστά κυριολεκτικά υποχείριο των συμφερόντων των ΗΠΑ τις οποίες, όπως και το σύνολο της Δύσης, εκβιάζει συνεχώς και ασύστολα.

------------------------------------

Κλείνει η παρένθεση που υπαγορεύτηκε από το εθνικό μας χρέος όπως το αντιλαμβανόμαστε και υποβάλλουμε στα πλαίσια των καθηκόντων μας, απηχώντας τη βούληση του συνόλου της Βάσης των Ομότιμων Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Συνταξιούχων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, το συνημμένο αίτημα, του οποίου η άμεση εκπλήρωση θα ικανοποιήσει τις 150.000 οικογένειες του επιστημονικού τεχνικού κόσμου.

Με εξαιρετική εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Κ. Δούκας                                                    Δ. Καραπιστόλης

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1    (το βλέπετε πατώντας το)

 

===============================

 

Συνάδελφοι,

Ο εθελοντής των γραφείων μας και χρηματοοικονομικός μας σύμβουλος Δημ. Μπίστης μας έστειλε ένα εμπερίστατο άρθρο του NEWMONEY https://www.newmoney.gr/roh/agores/pou-na-kriftoun-i-ependites-i-megali-trikimia-se-omologa-metoches-emporevmata-ke-kriptonomismata/ που προβλέπει, με ευρεία ανάλυση, μακρά οικονομική κρίση σε όλους τους επενδυτικούς δείκτες.

Στην ανοιχτή συνεδρία της Πέμπτης διατυπώθηκε επ’ αυτού από τον Πρόεδρο μια σύνθετη επενδυτική πρόταση αντίδρασης, μη διερχόμενη από την επισφαλή οδό των τραπεζικών προτάσεων, που ιδιαίτερα μας ταιριάζει.

Ξεκινάει από την «Αποανάπτυξη» (βλ. Wikipedia) που βασίζεται στην ανάπτυξη τοπικοποιημένων οικονομιών και την αυτάρκεια σε πρωτογενή παραγωγή με σύγχρονες μεθόδους και φτάνει στο μόνιμο στόχο μας της στοχευμένης «Νεοκοινοτικής Ανάπτυξης» υγείας - ευεξίας – παραγωγής πρωτοτύπων – εκπαίδευσης, αντί του απλού τουρισμού 5 μηνών.

«Δεν είναι μόνο η αμετάκλητη κατασπατάληση του περιβάλλοντος και αναντικατάστατων πόρων. Είναι επίσης η ανθρωπολογική καταστροφή των ανθρώπινων όντων που μεταμορφώνονται σε παραγωγικά και καταναλωτικά κτήνη, σε εξαχρειωμένους ζάπερς» (Κορν. Καστοριάδη «Ακυβέρνητη Κοινωνία»). 

Επειδή όμως μας ενδιαφέρει πάντα η πράξη, σε συνέχεια της προηγούμενης ομαδικής επιστολής μας περί «εναλλακτικής ενίσχυσης συντάξεων» ως και των παραπάνω, καταθέσαμε την εξής πρόταση, για τυχόν εκδήλωση ενδιαφέροντος.

============================

Συνάδελφοι,

Στο Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται ν/δ για εξαγορά καταπατημένων εδαφικών εκτάσεων. 

https://www.capital.gr/politiki/3630894/nomosxedio-upoik-lusi-sto-megalo-zitima-ton-katapatimenon-ektaseon-tou-dimosiou-ti-perilambanei 

Όσοι ενδιαφέρονται ας έχουν το νου τους να μετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση είτε να επωφεληθούν από την δυνατότητα

 

 

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΣΟ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ

https://www.youtube.com/watch?v=DXqx1rHZfx8 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου