Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

«Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ» Φωκίδας: άμεσα συνάντηση της διοίκησης του Σωματείου μας με εσάς πριν αναγκαστούμε να προβούμε στον ορισμό νέας εργατικής διαφοράς!...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ» 


 

  Για το «ανθρώπινο πρόσωπο των μεταλλείων...

   Την ίδια μέρα που η εταιρία γιορτάζει (με πληρωμένες καταχωρήσεις στα μέσα ενημέρωσης) την παγκόσμια μέρα ασφάλειας, αλλά και όλες τις προηγούμενες, όπως και επόμενες, εξοβελίζει στο πυρ το εξώτερον τα σωματεία, υποχρεώνει τους εργαζόμενους, με τις γνωστές μεθόδους πειθούς, να υπογράψουν τις απόψεις τους για το πώς βλέπουν οι ίδιοι την εταιρεία σε δήθεν ανώνυμα κείμενα όταν τα έγγραφα έχουν γραμμικό κώδικα και μάλιστα θα στέλνονται με e mail.

    Ενώ επιδιώκει τις δήθεν «ανώνυμες» γνώμες των εργαζομένων της, κάνει πως δεν είδε και δεν άκουσε τους ίδιους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, δηλαδή τις διοικήσεις των Σωματείων τους, φτύνοντας ακόμη και αυτή την κολοβή συνδικαλιστική νομοθεσία που έτσι κι αλλιώς μετά από παραγγελία της εταιρίας και τις κάθε εταιρίας έγινε! Μην ξεχνάμε ότι είναι η ίδια αυτή εταιρεία που προσπάθησε πρίν λίγους μήνες, να φακελώσει τους εργαζομένους της με αντισυνταγματικούς τρόπους

     Παρακάτω σας έχουμε δυό πιστά αντίγραφα από έγγραφά του Σωματείου μας για να αντιληφθεί ο κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης ότι πραγματικά συμβαίνει στα μεταλλεία και όχι ότι σερβίρει η εταιρία με τις πληρωμένες διαφημίσεις της!

      

 19 / 09 / 2021  Προς :  Διεύθυνση  προσωπικού του μεταλλείου βωξίτη 

 

      Α) Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τη διεύθυνση για προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο μας και μας απαντήσατε ότι αυτή πρέπει να γίνει με τη διεύθυνση του συνεργείου και όχι με την κεντρική. Αν και πέρασε αρκετός καιρός, η διεύθυνση του συνεργείου μας λέει ότι δεν θα γίνει αυτή η συνάντηση γιατί άλλαξε η διαδικασία και η συνάντηση θα γίνει με την εταιρεία. Και ο καιρός συνεχίζει να περνάει και η συνάντηση να μην γίνεται.

       Με αυτές τις παλινωδίες το μόνο που κάνετε είναι να δημιουργείτε σύγχυση αλλά και θυμό στο σύνολο των μελών μας αλλά και συνολικά στους εργαζόμενους μιας και αυτά «τα παιχνίδια» τα κάνετε και με τα άλλα ενεργά σωματεία του χώρου.

       Β) Εδώ και πάνω από 4 μήνες είμαστε σε υποτιθέμενη διαδικασία «συνεννόησης» με την υπηρεσία σας (για την υπόθεση αναίτιας απόλυσης συναδέλφου μας), όπου  όμως ποιείτε την νήσσαν!

     Στις 27/5 καταθέσαμε υπόμνημα στο ΣΕΠΕ Φωκίδας και στην τριμερή βάλαμε νερό στο κρασί μας προκειμένου να βρεθεί μια κάποια λύση δίνοντας βάση στα δικά σας λόγια αλλά διαψευστήκαμε οικτρά.

    Σας επανακαταθέτουμε το με αρ. πρωτ.    Έγγραφό μας με ημερομηνία 7/7/2021 και περιμένουμε ΑΜΕΣΑ απάντησή σας.

    «Επανερχόμαστε στο θέμα της απόλυσης του συναδέλφου μας που εδώ και δύο μήνες είναι άνεργος, αναμένοντας και ο ίδιος, αλλά και εμείς, όπως και όλοι σχεδόν οι συνάδελφοί μας. στο σύνολο του μεταλλείου, την απόφασή σας για να επανέλθει στην εργασία του σε όποιο «πόστο» είναι πρόσφορο ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει τον εργασιακό του βίο και την ασφάλισή του, μιας και του απομένει ελάχιστος καιρός για να συνταξιοδοτηθεί!  

     Να σας θυμίσουμε ότι στις 27/5/2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη «συμφιλιωτική – τριμερής» συνάντηση, στην Επιθεώρηση εργασίας (ΣΕΠΕ), στην οποία απουσιάσατε, ως εταιρεία. Στις 4/6/2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη όπου μετά από τις παραινέσεις του ΣΕΠΕ αλλά και τις δικές σας αιτιάσεις «ζητήσαμε αναβολή της εκδίκασης της εργατικής διαφοράς προκειμένου το θέμα να συζητηθεί με τους αρμόδιους της διεύθυνσης προσωπικού για να βρεθεί συμβιβαστική λύση(διαφορετικά θα επανέλθουμε για ορισμό νέας εργατικής διαφοράς )».  Το παραπάνω είναι απόσπασμα της έκθεσης του ΣΕΠΕ.   

      Ζητάμε λοιπόν άμεσα συνάντηση της διοίκησης του Σωματείου μας με εσάς προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα πριν αναγκαστούμε να προβούμε στον ορισμό νέας εργατικής διαφοράς.» 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου