Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: Παρασκευή 2/7 στις 9.15μμ - 7 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ 

Τετάρτη 30/6 και Παρασκευή 2/7/2021 στις 9.15μμ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 30/6 και Παρασκευή 2/7/2021 στις 9.15μμ

Προβολή της ταινίας

«7 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ (από την κοινωνία)»


Ισπανική μαύρη κωμωδία

Κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του ισπανικού κινηματογράφου σε μια μαύρη σάτιρα όπου, ανά πάσα στιγμή, τα γέλια μπορούν να μετατραπούν σε κραυγές.

Επτά σφηνάκια σουρεάλ κωμωδίας που μπλέκουν το χιούμορ με τον τρόμο.

Επτά καυστικές ιστορίες μαύρου χιούμορ απεικονίσεις μιας κοινωνίας δυσλειτουργικής.  

Οι τίτλοι των ιστοριών: Οικογένεια, Αλληλεγγύη, Τάξη, Ιδιοκτησία, Εργασία, Πρόοδος, Δέσμευση, σχηματίζουν μια σύγχρονη «τοιχογραφία» ισχυρών αντιθέσεων.

Σημείωμα των σκηνοθετών: Εστέβε Σολέρ, Τζεράρντ Κίντο και Νταβίντ Τόρρας

«Στις αρχές του 2014, οι τρεις μας συναντηθήκαμε και ξεκινήσαμε, με πολύ περιορισμένα μέσα, να δοκιμάσουμε να πούμε μια ιστορία που θα έσπαγε τις συμβάσεις για την οικογένεια. Το αποτέλεσμα ήταν η ταινία μικρού μήκους, «Εσωτερικό. Οικογένεια.». Τελικά, όχι μόνο πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά τον ξεπεράσαμε. Τώρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε παραπέρα, να παρατηρήσουμε την οικογένεια ως μέρος μιας κοινωνίας. Γι' αυτό αποφασίσαμε να προσθέσουμε έξι ακόμη ιστορίες. Η ταινία ξεφεύγει από τα συνήθη πρότυπα του κοινωνικού κινηματογράφου ή της κατακραυγής, καθώς, χωρίς αμφιβολία, είναι μια κωμωδία. Μια κωμωδία που αποπνέει μαύρο, μερικές φορές παράλογο, χιούμορ που μεταμορφώνεται σε τρόμο. Κινείται ανάμεσα στα δύο είδη με εκπληκτική ευκολία που μπορεί να παγώσει το χαμόγελο στα χείλη μας, αμέσως μόλις σχηματίστηκε. Όλα αυτά με έναν ακραία λακωνικό τόνο, μια πρόβλεψη για το τι μας περιμένει ως κοινωνία στην άλλη γωνία.

Όπως έκανε στο παρελθόν η ταινία «Ιστορίες για αγρίους», επιθυμούμε να γοητεύσουμε το κοινό, να σκεφτεί τι έχει δει, να συζητήσει τις εντυπώσεις του όταν φεύγει από τον κινηματογράφο. Θέλουμε ένα κοινό που να μην παραμένει αδιάφορο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου