Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Δρόλαπας: Το "Κάλπικο Ζύγι" των αυτοδιοικητικών εκλογών και το ταξείδι στην Στυλίδα...


 Αποτέλεσμα εικόνας για δρολαπασ αμφισσα

Κάλπικο Ζύγι 
 Του Νίκου Δρόλαπα 


  ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ να επαληθεύεσαι στις εκτιμήσεις σου και αντί να επιχαίρεις να αισθάνεσαι απέραντη θλίψη; 
 Αλλά πώς να χαίρεσαι, όταν οι επαληθεύσεις σου αφορούν τη διαπιστωμένη και καθημερινά επιβεβαιωμένη φθίνουσα πορεία του τόπου σου; 

  Και εκεί που σου λένε ότι κάτι προς το καλύτερο θα αλλάξει, εμφανίζονται τα παίγνια.  Οι πολιτικές συμπαιγνίες.  Οι δύο ομογάλακτοι υποψήφιοι, Παναγιωτόπουλος και Ταγκαλής, οι συνυπεύθυνοι. 
      Αυτοί που συναποφάσιζαν ως υποτακτικοί, του τοπικού παρασυστήματος εξουσίας, να μπαίνουν στο ζύγι, ο ένας δήμαρχος από εδώ και ο άλλος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης από εκεί, για να κριθεί προς τα πού γέρνει η παλάντζα.  Ζυγίζουν οι ελλειποβαρείς;  Σήμερα, ο ένας με τον ΣΥΡΙΖΑ  ως αριστερούλης που δεν είναι,  ο άλλος με το σύστημα ως ακροδεξιούλης που είναι,  ψαρεύουν στα θολά…
      Όμως, το ζύγι αυτό, δεν είναι γνήσιο, δεν είναι αυθεντικό.  Είναι κάλπικο.  Δεν έχει νόημα να βάλεις από τη μια μεριά ‘’νεροκολόκυθα’’ και από την άλλη την  ‘’πατάτα’’,  ανακατεμένα με βαρίδια και διαπλοκή.
      Να βάλεις στο ένα τάσι λάδι και από το άλλο ελιές, για να μετρήσεις το βιό σου που φαγώθηκε από το δάκο, όχι μόνο από τον πτερόεντα, αλλά τον χειρότερο, τον πολιτικό δάκο,  της ανικανότητας και της εγκληματικής αδιαφορίας των απερχόμενων διοικούντων τον δύσμοιρο αυτό τόπο,  κάτι λέει.
      Όμως, στη ζυγαριά της εκλογικής κρίσης των πολιτών  πρέπει να μπουν τα ζύγια τα αψεγάδιαστα, σαν τα δράμια που τα συμπλήρωνε το λιωμένο  μολύβι, για να μη χάνει και παραπλανεί, για να μη ξεφεύγει και εξαπατάει.                                                                                     
      Και οι δύο φωστήρες, λες και σιγουρευτήκανε για το στημένο παιχνίδι,  άρχισαν το λογοπαίγνιο και τα αστειάκια μεταξύ τους, σα να παίζουν τα… ( δήθεν ) συγκρουόμενα αυτοκινητάκια.
      Με τα γνωστά αχυρένια λόγια τους, προσπαθώντας να κάνουν το μαύρο άσπρο, για το πόσο καλά έργα κάνουν, αυτοί, που εκφράζουν το παρελθόν, που δεν έχουν κάνει τίποτα ολόκληρη πενταετία, θέλησαν χωρίς λόγο να εμπλέξουν στο παιχνίδι τους και ένα πρόσωπο γνωστό για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τον συμπολίτη μας κ. Αργύρη Δεδούση, Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ.
      Ο Πρόεδρος όμως, απ΄ότι φάνηκε , δεν είναι του χεριού τους και ο Δήμαρχος αναγκάσθηκε να ζητήσει ατάκτως συγνώμη,  ξεχνώντας τον εναγκαλισμό του με τον ΣΥΡΙΖΑ,  με τον οποίο τους συνδέει το μηδενικό έργο στη Φωκίδα.       
     Προκάλεσαν όμως τη δικαιολογημένη αντίδραση του Προέδρου ο οποίος ευγενικά τους τα έψαλλε αναφερόμενος στις ημέρες και τα έργα τους,  αφού, όπως είπε, ‘’ και οι δύο ανήκαν ως δημοτικοί σύμβουλοι στον ίδιο συνδυασμό του πρώην Δημάρχου, που με αγαστή συνεργασία υπερψήφιζαν τις εισηγήσεις του’’.
      Διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο,  ότι ‘’διαφωνεί με πολλές ενέργειές του, όπως με τον χειρισμό των ιστορικών για το τόπο μας Κληροδοτημάτων, κυρίως του Μαρκίδειου Κληροδοτήματος και του Κληροδοτήματος της « Γιάγτζειου Επαγγελματικής Σχολής » που κατακρεουργήθηκαν την τελευταία εικοσαετία. 
      Αναφερόμενος στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης είπε ότι αυτές αίρονται σιγά σιγά κάτω από τη πίεση που ασκούν καθημερινά οι πολίτες και κυρίως οι επαγγελματίες της Άμφισσας.
     Μίλησε για το χειρισμό του θέματος των Ρομά,  για το Τ.Ε.Ι.  και αποκάλυψε ότι για τον χειρισμό της μίσθωσης δημοτικών εκτάσεων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών τα ενοίκια ήσαν τόσο μικρά που ισοδυναμούσαν με πέντε οικιακά φωτοβολταϊκά στέγης.  Για την εγκατάσταση του γραφείου κινήσεως του Δήμου στο χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας, στέρησε τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης από ένα πολύτιμο Νηπιαγωγείο.
      Ο Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ. από τα Κληροδοτήματα επέλεξε μόνο το Μαρκίδειο και την  « Γιάγτζειο Επαγγελματική Σχολή »  που σε αυτό ανήκουν το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας και το Κτήμα στο Αυλάκι Στυλίδας.    
      Παρέλειψε όμως, φαντάζομαι εκ παραδρομής, να αναφερθεί στο πληγωμένο Κληροδότημα του Γηροκομείου της Άμφισσας, το οποίο, για να θυμηθούν οι συμπολίτες μας, τελεί σε κατάσταση εκκαθάρισης και διάλυσης, χωρίς ποτέ να γίνει  διαχειριστικός έλεγχος και αυτό αποτελεί βαρύ στίγμα για τους αιρετούς του τόπου.  Το έκλεισαν πετώντας τους ανήμπορους γερόντους στο δρόμο, χωρίς κανένας μέχρι σήμερα να αναλάβει τις ευθύνες,  χωρίς να μάθουμε όλους τους λόγους αυτής της κατάληξης και τα χρέη που άφησαν και τώρα συνεχίζει το ξεπούλημα της περιουσίας του.     
       Με δεδομένο ότι οι αιρετοί του τόπου μας αρνούνται το δημόσιο διάλογο και τη λογοδοσία  γιατί φοβούνται την αλήθεια, ας επιχειρήσουμε να διευρύνουμε τον διάλογο που άνοιξε, επιλέγοντας το Κληροδότημα στο Αυλάκι Στυλίδας, ένα κτήμα εκτάσεως τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων στρεμμάτων  ( 4.500,00 στρ. ) που ξεκινάει από τη θάλασσα και φθάνει μέχρι το βουνό, σε μία υπέροχη και αξιοποιήσιμη περιοχή.
      Αν ισχύουν οι πληροφορίες μας, το κτήμα αυτό επισκέφθηκε πρόσφατα με Δημοτικό αυτοκίνητο ο συμπολίτης μας κ. Ε. Π., προκειμένου να εκτιμήσει τη κατάσταση, να  ενημερωθεί  και ενδεχομένως να χειρισθεί το ζήτημα.
      Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Π. αποτελεί μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του εν λόγω Κληροδοτήματος και υπό ποία ιδιότητα το επισκέφθηκε, ως επίσης,  αν πήγε μέχρι τη Στυλίδα, στις αποθήκες του Κληροδοτήματος Κονιάκου, που και αυτό το  Κληροδότημα συνεισέφερε τη περιουσία του στο Κληροδότημα του Γηροκομείου. Τώρα,  και για το ακίνητο αυτό, έχουν γίνει δύο πλειστηριασμοί  τους οποίους με προσωπικές μας παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες ματαιώσαμε.
      Εάν αληθεύει η πληροφορία αυτή και ο κ. Π. επιθυμεί να δώσει σχετικές πληροφορίες για όσα διαπίστωσε, μια και όπως νομίζω, ευκολότερα μετέχει σε δημόσιες συζητήσεις από τον απερχόμενο Δήμαρχο Δελφών, θα τον παρακαλούσαμε να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, αφού το θέμα αυτό αποτελεί ζήτημα κοινού ενδιαφέροντος.
       Απευθυνόμενοι δε στον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δελφών της Ν.Δ. που είναι και αυτός δημόσιο πρόσωπο και απ΄ ότι γνωρίζουμε, αν και  μετριοπαθής,  δεν διστάζει να διαφωνήσει και δημόσια όταν παραβιάζονται αξίες και αρχές, όπως έγινε πρόσφατα για τη διεύρυνση της κομματικής οργάνωσης από το παράθυρο.
       Ας μας επιτρέψει όμως να του θέσουμε μερικά ερωτήματα, όπως:     
       Γιατί δεν αναφέρθηκε και στη μίσθωση του 4ου Νηπιαγωγείου, για το οποίο ο Δήμος εξακολουθεί να καταβάλει τα ενοίκια ενώ είναι ΚΛΕΙΣΤΟ  εδώ και δύο χρόνια;  όπως συνέβαινε και με το ΚΑΠΗ του Γαλαξιδίου;  και ποιος ξέρει που αλλού;
       Με όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, γιατί παραμένει στον οργανωτικό τομέα της σημερινής Νέας  Δημοκρατίας,  όταν ο κ. Δεδούσης τοποθετείται στο χώρο της Λαϊκής δεξιάς;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου