Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μιχάλης Ηλιάδης: Εθνικό νόμισμα - από το «πυρ το εξώτερο» στο προσκήνιο;...


 Αποτέλεσμα εικόνας για μιχάλης ηλιάδης


  
















      Έχει μπει για τα καλά το 2017 και καμία προοπτική πραγματικής αλλαγής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα για την Πατρίδα μας. 

   Η κρίση βαθαίνει χρόνο με τον χρόνο, μήνα με το μήνα. Η φτώχια μεγαλώνει μαζί με την ανασφάλεια για το αύριο και την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας.
 Το ξενοκίνητο πολιτικό σύστημα, με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ και των ισχυρών του χρήματος συνεχίζει να παραπλανά τον λαό και να υπόσχεται… Όπως ανέκαθεν έκανε, όπως από το 2011 κάνει, όπου κάθε χρόνο προβλέπεται η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή στην ανάπτυξη… Ο λαός μας βρίσκεται σε μία κατάσταση εσωστρέφειας, απογοήτευσης και παθητικής αποδοχής της ποικιλότροπης καταστροφής της ζωής του και της Πατρίδας του. 
 Ο λαός όμως, παρά την πλύση εγκεφάλου που υφίσταται από την ατέρμονη προπαγάνδα του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς, έχει ευθύνες. Έχει ευθύνες, γιατί αυτός επιλέγει κάθε φορά τους κυβερνήτες του, αυτός  δηλαδή επιλέγει ποιος θα είναι ο επόμενος  που– δυστυχώςόπως δείξει η προϊστορία– θαείναι ο επόμενος που θα ηγηθεί της καταστροφικής πορείας της Ελλάδος. Η πορεία αυτή είναι άμεσα συνυφασμένη με τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή πορεία και την Ευρωπαϊκή προοπτική της Xώρας.

Η ελπίδα δεν ήρθε, ούτε με τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ενσωματώθηκαν κι αυτοί στη λογική της Ευρωπαϊκής προοπτικής, χάριν της εξουσίας, όπως άλλωστε και οι πρώην συνεργάτες τους καταγγέλλουν. Έτσι από τα Ζάππεια του κ. Σαμαρά και το σκίσιμο των μνημονίων του κ. Τσίπρα, οδηγούμαστε σήμερα πιο βαθειά από ποτέ στην ολοκληρωτική καταστροφή. Γιατί, πώς αλλιώς ονομάζεται η ραγδαία υποβάθμιση της Υγείας, της Πρόνοιας και της Εκπαίδευσης των Ελλήνων; Πώς ονομάζεται η ραγδαία μείωση των γεννήσεων, η υπέρογκη ανεργία και οι αυτοκτονίες; Δεν είναι πραγματική καταστροφή η απαξίωση των υποδομών και των μηχανημάτων που είτε σκουριάζουν στα κλειστά εργοστάσια, είτε πουλήθηκαν στο εξωτερικό, ενώ οι χειριστές τους αποσύρθηκαν από την παραγωγή και οι νέοι επιστήμονες που θα μπορούσαν να αναλάβουν την ανάταξη της Χώρας μεταναστεύουν μαζικά;

Είναι τραγικό να ακούς πλέον την κυβέρνηση να βεβαιώνει ότι όλα πάνε καλύτερα. Άραγε γιατί χρειάζονται τότε νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση; Είναι επίσης τραγικό να ακούς την αξιωματική αντιπολίτευση να υπόσχεται έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη… Στο ίδιο έργο θεατές σχεδόν 7 χρόνια.Φτάνει πια η κοροϊδία!

Η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ από της ιδρύσεώς της το 2008, προέβλεψε την πολύπλευρη καταστροφή, σαν αποτέλεσμα της διαπιστωμένης πνευματικής παρακμής καθώς και της αξιακής κατάρρευσης των Νεοελλήνων, μιας και η πλειοψηφία τους πλέον πιθηκίζει στις «Ευρωπαϊκές αξίες». Στο πρόγραμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΑ, υπάρχει από τότε μια βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδος και αυτή είναι, να μπορεί να εφαρμόσει η Χώρα τη δική της οικονομική πολιτική τόσο την νομισματική όσο και τη δημοσιονομική. Δική μας νομισματική πολιτική σημαίνει εθνικό έλεγχο του νομίσματος και βεβαίως της Τραπέζης της Ελλάδος. Σήμερα μετά από χρόνια αποσιώπησης, αλλά και συσσώρευσης κάθε αρνητικής προπαγάνδας, το ζήτημα του Εθνικού νομίσματος επανέρχεται στο προσκήνιο έστω και δειλά. Δεν ξέρουμε ποιοι το επαναφέρουν και ποιο ρόλο εξυπηρετούν. Υπάρχουν σε όλα τα κόμματα μεμονωμένες φωνές υπέρ του Εθνικού Νομίσματος, όμως στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κανένα κόμμα δεν τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του, πλην του ΚΚΕ, το οποίο το εντάσσει βεβαίως στη σύνολη πολιτική του. Στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να ανεβαίνει το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της επαναφοράς της Δραχμής και δικαιολογημένα, μιας και το Ευρώ αποδείχθηκε η θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει όμως να καταστήσουμε σαφές και να προειδοποιήσουμε τον Ελληνικό λαό: το Εθνικό Νόμισμα μπορεί να αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάπτυξης της Χώρας, ενταγμένο σε μία εθνική πολιτική οικονομικής και όχι μόνο, ανασυγκρότησης.

 Όμως ποιοι θα κληθούν, αν κληθούν, να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική; Το ίδιο πολιτικό προσωπικό που καταστρέφει για δεκαετίες την Ελλάδα; Οι ίδιες οικογένειες που ασκούν υποδειγματικά την πολιτική της παγκόσμιας ελίτ της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Χώρα μας; Αυτοί που σήμερα τρομοκρατούν χωρίς επιχειρήματα τον κόσμο, λέγοντας ότι αν γυρίσουμε στη Δραχμή θα καταστραφούμε, ενώ με το Ευρώ όλα πάνε καλά βεβαίως… Μπορεί αύριο αυτοί οι άνθρωποι να εφαρμόσουν εθνική αναπτυξιακή πολιτική με βάση το εθνικό μας νόμισμα, ή μήπως θα εκτελέσουν απλά και πάλι το νέο ίσως σχέδιο των ξένων καθοδηγητών τους;

 Ο κάθε Έλληνας πρέπει πλέον να καταλάβει ότι έχει ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μας και για ό,τι θα επακολουθήσει. Ας μην ψάχνουμε για άλλοθι. Όσο η αντίδρασή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές περιορίζονται στην φραστική καταδίκη των «κακών» Ευρωπαίων ή και των Ελλήνων πολιτικών, που ουσιαστικά σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, επιτελούν το έργο που τους ανατέθηκε, τότε δεν υπάρχει καμία προοπτική. Το βιώνουμε πλέον για σχεδόν 7 χρόνια.

 ΗΚΟΙΝΩΝΙΑ μιλάει για μία επανάσταση συνειδήσεων, που θα επικυρωθεί στην κάλπη όταν έρθει η ώρα και θα φέρει την ανατροπή. Ως τότε με τους Έλληνες τεχνηέντως χωρισμένους με τον «παραδοσιακό» διαχωρισμό σε δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους… δενθα δούμε Θεού πρόσωπο. Ο λαός μας ας καταλάβει πλέον, αυτό που εδώ και 9 χρόνια διακηρύττουμε, ότι ο διαχωρισμός είναι οριζόντιος και διαπερνά όλα τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Είναι κάποιος με την Παγκοσμιοποίηση και την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων ή όχι; Αποδέχεται δηλαδή την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ανθρώπων που πρεσβεύει ο Νεοφιλελευθερισμός ή όχι; Αποδέχεται κάποιος την απώλεια της Εθνικής μας  κυριαρχίας και την ανάθεση της στις υπερεθνικές γραφειοκρατικές ελίτ διεθνών οργανισμών και ενώσεων ή όχι; Αντιλαμβάνεται ο Έλληνας ότι η σημερινή Ευρώπη είναι δύση και ότι εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε μία Ευρώπη που να εκφράζει το πνεύμα του Γένους μας;

 Αυτός είναι ο πραγματικός διαχωρισμός. Όσο συντομότερα το συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός, τόσο συντομότερα θα έχει την ευκαιρία και την ελπίδα να βγάλει τη Χώρα από την ηθική και πνευματική εξαχρείωση, αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο και να πορευθούμε όλοι μαζί, χωρίς ακρότητες με πνεύμα συνεργασίας, αγάπης και σεβασμού προς το ανθρώπινο πρόσωπο, ώστε να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου