Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Εργατικό Κέντρο Φωκίδος: Έπεσε και το τελευταίο «φύλο συκής» για τους εργαζόμενους και τις εταιρείες «Μαρινόπουλος» από το σύστημα...!

   Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων των εταιριών «Μαρινόπουλος» οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας αλλά και της απληρωσιάς.
   Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, για να μην απολυθεί κανείς, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση, για να μην οδηγηθούν τελικά στην ανεργία 12.000 και πλέον εργαζόμενοι. 

  Έπεσε και το τελευταίο «φύλο συκής» και όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, όταν αυτές δεν ικανοποιούν τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη. 

  Τις κλείνουν όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις, τις κλείνουν όταν επιλέγουν να επενδύσουν τα κεφάλαια που απομυζούν από τον ιδρώτα εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις είτε αυτές βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό προσβλέποντας σε μεγαλύτερα κέρδη. 

  Όσο κίνητρο της παραγωγής είναι το κέρδος και όχι η κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, τόσο από τη μια μέρα στη άλλη θα ανοιγοκλείνουν επιχειρήσεις με θύματα πάντα τους εργαζόμενους, τους πραγματικά χρεωκοπημένους.

3 σχόλια:

 1. ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΠΑΓΚΑΛΙΑΡΟ, ΡΕΓΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΑ ΠΑΣΤΗ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΛΒΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ..
  ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΚΑΠΙΤΑΛΕΣ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσένα δε σου αρέσει να σε κλέβουν, αλλά, αν σε κλέβουν οι Μαρινόπουλοι του συστήματος το φχαριστιέσαι.

   Διαγραφή
 2. Πέρα από τη στήριξη και τις διεκδικήσεις έχουν καμιά ιδέα πώς θα γίνουν αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή