Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή του Δρόσου Παρασκευά, προέδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας και εκπροσώπου του Συλλόγου πυρόπληκτων Αγροτών ΄Παραδοσιακός Ελαιώνας΄...


 

    Φίλες και φίλοι, 



   Απομένουν μόνο λίγες ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες και πλέον η απόφαση είναι δική μας. 
 Με αφορμή το γεγονός αυτό και σε ότι με αφορά θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω αυτούς που με πρότειναν για υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μεγάλη τιμή για μένα, πλην όμως παραμένω ως πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Φωκίδας διότι αυτό το ρόλο μου ανέθεσαν οι συναδέλφισες και οι συνάδελφοί μου και δεν ξεχνώ ότι αυτοί με ανέδειξαν σε αυτό που είμαι σήμερα. 

   Θα ήθελα όμως να απευθύνω μερικά ερωτήματα προς τους κυβερνώντες, διότι σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο διαπίστωσα ότι περίσσεψε η πολιτική υποκρισία. 
 Βρεθήκαμε για πολλοστή φορά στο επίκεντρο του προεκλογικού τους αγώνα, ειπώθηκαν πολιτικές γελοιότητες του τύπου....με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα αφοπλιστούν οι αστυνομικοί και θα καταργηθούν τα ματ κ.λ.π. 

    Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω ότι οι πρώτοι που επιθυμούν να καταργηθούν τα ματ (γνωρίζουμε όλοι ότι δεν θα συμβεί ποτέ) είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτή την υπηρεσία,διότι εκεί δεν βρίσκονται τα παιδιά των Στρατηγών και αυτών που έχουν πρόσβαση στα πολιτικά τους γραφεία (κάτι περισσότερο γνωρίζει η τέως τοπική βουλευτής) αλλά παιδιά που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και αναγκάζονται πολλές φορές να βρίσκονται απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, αυτά που αφαίρεσαν αυτοί με τις αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές τους. 

    Αυτά φυσικά δεν θα αναφερθούν ποτέ από όψιμους σωτήρες, απόστρατους της ηγεσίας, υποψήφιους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας που ξέχασαν ότι ως ηγεσία ποτέ δεν αναγνώρισαν το ιερό δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζονται μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα και οι καταγγελίες , οι διώξεις εναντίον των συνδικαλιστών και οι διαγραφές τους είναι πρόσφατες, όπως και οι φωτογραφίες που βγάζουν τώρα αγκαλιά παρέα με (συνδικαλιστάρες) του τύπου ¨η Ν.Δ είναι το σπίτι μας΄΄. 
 Τελικά ο ραγιαδισμός είναι βαθιά ριζωμένος στο D.N.A ορισμένων οσφυοκαμπτών. 
  
 ΔΕΝ ξεχνώ ότι πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόμασταν οι Έλληνες Αστυνομικοί στο μάτι του κυκλώνα ανεβάζοντας η κυβέρνηση την παράσταση της ΧΡΥΣΑΥΓΕΙΑΔΑΣ με πρωταγωνιστή τον Δένδια και στον ρόλο την Ιφιγένειας όλους τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας. 
 Θα θυμάται η κυρία ΜΑΝΔΡΕΚΑ τι μου είχε πει όταν της μετέφερα τα δικαιολογημένα παράπονα των συναδέλφων μου για την συμπεριφορά της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. 
 Αυτό φυσικά το ξέρουμε οι δυό μας. Οι Αστυνομικοί γνωρίζουν από στοχοποίηση, όταν σύσσωμα, όλα τα συστημικά ΜΜΕ, με συγκεκριμένους παρουσιαστές και παρουσιάστριες (δεν αναφέρω την λέξη δημοσιογράφους γιατί η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα ιερό) βομβάρδιζαν την κοινή γνώμη με κατηγορίες του τύπου ¨άνδρο βασανιστών το Α.Τ Ιτέας¨ με αποτέλεσμα να οπλίσουν τα χέρια διεστραμμένων μυαλών και να κινδυνέψουν ζωές αθώων Αστυνομικών. 

   Φυσικά η κυρία ΜΑΝΔΡΕΚΑ απουσίαζε από δίπλα μας όπως και σε όλα τα θέματα μας, δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει στις αγωνίες μας με την μορφή επερωτήσεων στη Βουλή ..άκρα του τάφου σιωπή… όπως και κατά την διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα δεν μας επισκέφτηκε ούτε μια φορά να τα ακούσει από κοντά, μας απαξίωσε για ακόμα μια φορά, δεν πειράζει όμως συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. 

    Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα θέτω το παρακάτω ερώτημα προς τους απερχόμενους της συγκυβέρνησης. 
 -  Γιατί πήρατε τα αποθεματικά από τα επικουρικά μας ταμεία τα οποία λειτουργούν εδώ και 50 χρόνια μόνο από ίδιους πόρους και χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψετε τρύπες που Ε.Τ.Ε.Α με κούρεμα 70%;, έτσι θα φέρνατε την ανάπτυξη και μας βγάζετε από τα μνημόνια; 

   Γι αυτούς τους λόγους παραμένω στο πλευρό των συναδέλφων μου χωρίς να ακλουθώ την τυποποιημένη πορεία επαγγελματιών συνδικαλιστών που αμαύρωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα με τις συμπεριφορές τους βουλευτιλίκια, υπουργοποιήσεις κ.λ.π., με στολή εντάχθηκα στον Αγώνα και με στολή θα αποχωρήσω όταν έρθει η ώρα. Καταλήγοντας θα ήθελα να πω δυο λόγια για την προεκλογική περίοδο χωρίς να κρύβω την στήριξη μου στο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη ελπίδας για όλους εμάς.

    Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο παρατηρήσαμε την αναβίωση του δικομματισμού με ευθύνη δυστυχώς των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην ΑΝ.ΕΛ όταν σύσσωμα ως μνημονιακοί γενίτσαροι π.χ Το Ποταμι, Κ.Κ.Ε βομβάρδισαν την κοινή γνώμη βρίσκοντας φυσικά εύκολη πρόσβαση στα συστημικά Μ.Μ.Ε (άλλη αμαρτωλή ιστορία ) ότι για όλα τα δεινά του τόπου φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ λες και κυβέρνησε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια.
   Παρατήρησα μια προσέγγιση όλων των πολιτικών χώρων με αναφορά στη τρίτη ηλικία του τύπου…..κλείστε τα γερόντια σπίτι …και την Ν.Δ, επενδύοντας στο φόβο και την ανασφάλεια να τους τρομοκρατεί ότι θα χάσουν τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους, κλπ.. 

   Σε ότι με αφορά ως σκεπτόμενο πολίτη, θα είναι για πάντα, τα ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΙΑ, όπως αναφέρθηκε κάποτε σε μια μεγάλη αλλαγή της πολιτικής ιστορίας της Πατρίδας μας, διότι είναι αυτοί που με πολύ μεγάλη ψυχή και δίνοντας κυριολεκτικά το αίμα τους απελευθέρωσαν την πατρίδα μας, νίκησαν τον ναζισμό και τον φασισμό και δεν γεννήθηκαν πολιτικοί π.χ τύπου Άδωνη Γεωργιάδη που θα φοβίσουν αυτούς που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

    Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, με όπλο αυτήν την φορά την ψήφο μας, να ξαναβρούμε τις χαμένες αξίες μας, τον ρόλο που θα έχει ο καθένας στην Δημοκρατία μας, όλα όσα χάθηκαν στον εφιάλτη των μνημονίων. 

   Φίλες και φίλοι,  όλα όσα αναφέρω πιο πάνω είναι μια απλή κατάθεση ψυχής από έναν απλό εκπρόσωπο εργαζομένων και τίποτα περισσότερο.

    Καλή αντάμωση και ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ.

4 σχόλια:

  1. Μπράβο κ. Παρασκευά
    Αν και υπάλληλος διατυπώνεις με παρρησία τις απόψεις σου, σήμερα, που όλοι σιωπούν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας ή για τον ίδιο λόγο: απο φόβο, σε μία λανθάνουσα δημοκρατία που ζούμε.
    Εκφράζεις τις σκέψεις σου , που λίγο πολύ, είναι σκέψεις της κοινωνίας μας,προς μία και μονοσήμαντη κατεύθυνση : να αλλάξουν όλα αυτά που μας έχουν συνθλίψει, πρόσωπα και καταστάσεις. ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έμαθες καλά το ποίημα κ. Παρασκευά και ακόμη και τώρα, τελευταιά στιγμή ρίχνεις το φαρμάκι σου στο μοναδικό αντίπαλο του συστήματος που υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, ενω παράληλα δίνεις πάσα στο φυσικό σύμμαχο στους προοδευτικούς(!!!!) ΑΝΕΛ........ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΉΣΑΤΕ....Τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σχολιο 1 :Ναι, ναι. Τα ΜΑΤ αμάρτησαν για το παιδί τους.
    σχολιο 2 : στα ταξικά ΜΑΤ του λαου περιλαμβάνονται και οι χρυσαυγίτες;
    σχολιο 3 : αντι αλλου σχολιου (θου Κυριε...) θα σου συστήσω να αναζητησεις το ποιημα του Μ. Αναγνωστακη : Επιτυμβιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνε με τον Πάνο τον Καμένο στα καμένα να σου πει ποιά αποζημείωση θα σου δώσει ως συμμετέχων σε κυβέρνηση με "αριστερό πρόσημο".Κατα τα άλλα το ΚΚΕ σου φταίει! Καλή αντάμωση (με τους ΑΝΕΛ) και ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ (με τον ακομμάτιστο Φανφάρα).Φευγοντας θα αφήσω την πόρτα ανοιχτή. Μη την κλείσεις. Θα μείνει η ΕΛΠΙΔΑ απ΄έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή