Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Η «Heptapolis - Silicon Valley του Δημάρχου Δελφών... Διαστημικός Ολυμπισμός & Δελφική Ιδέα!... με ΕΠΙΣΗΜΗ εκπροσώπηση της Δημοτικής Αρχής και χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Δεσφίνας...

 Μας περιμένουν μεγάλα μεγαλεία!

 

Άραγε, σε ποιο σημείο της Δεσφίνας πρόκειται να γίνουν οι... 

 

διαστημικές Ολυμπιστικές στα πρότυπα της Silicon Valley των Η.Π.Α, σχεδιασμένες υπό  τις πυθαγόρειες αναλύσεις του Χρυσού Αριθμού 1.618 πόλεις;  Με ποια συναίνεση; Υπό ποιες πολεοδομικές διατάξεις; Με ποιους περιβαλλοντικούς όρους; Θα είναι ορατοί από τους Δελφούς οι ουρανοξύστες και οι τεράστιες εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια νανοτεχνολογίας και οι τραπεζικοί όμιλοι;


 * Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στις 11 το πρωί, στο Ζάππειο η εκπροσώπηση του Δήμου 

* Τρίτη  30 Αυγ 2022, 11:31 η πρόσκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθεί το Σώμα


................................................................


eirinika.gr

  * Και εγένετο «Heptapolis-Τριλογία, το Όραμα των Δελφών» - Κατασκευάζονται 3 πόλεις με όλες τις σύγχρονες επιταγές της Αρχιτεκτονικής, βιοκλιματικό σχεδιασμό, 3D εκτύπωση... 

  Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στις 11 το πρωί, στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωνση του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ που θα αφορά στο εμβληματικό αναπτυξιακό έργο «Heptapolis-Τριλογία, το Όραμα των Δελφών». 

Πρόκειται για την κατασκευή 3 πόλεων με όλες τις σύγχρονες επιταγές της Αρχιτεκτονικής, βιοκλιματικό σχεδιασμό, 3D εκτύπωση κτλ. Το Σωματείο «ΟΛΥΜΠΟΣ-Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο» ιδρυθέν το 1984 από 185 ιδρυτικά μέλη, είχε ως καταστατική αρχή του, τον σχεδιασμό και την ίδρυση της «Heptapolis-Διεθνής Πράσινη Πόλις», η οποία θα αποτελούσε το κίνητρο η Ελλάδα να καταστεί Παγκόσμιο Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας. Στο πέρασμα του χρόνου, με την προοδευτική συνεργασία των επιστημόνων του Σωματείου, προσετέθησαν δίπλα στην Heptapolis, δύο ακόμα αναπτυξιακές πόλεις, η «Δελφική Αμφικτυονία Γης & Διαστήματος» που θα λειτουργούσε στα πρότυπα της Silicon Valley των Η.Π.Α, με απόλυτη δραστηριότητα την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, της ρύπανσης και της εξαφάνισης της βιοποικιλότητας του πλανήτη Γη, καθώς και η «Πόλη της Χρυσής Τομής» που θα λειτουργούσε ως ένα κέντρο-παγκόσμια Βιβλιοθήκη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, που θα περιελάμβανε το σύνολο των γνώσεων της Ελληνικής διανόησης από τα προϊστορικά χρόνια, μέχρι την εποχή μας και εις το διηνεκές. Ο Παύλος Πισάνος, ιδρυτής του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ και εμπνευστής των έργων της Heptapolis- Τριλογίας, με τη εθελοντική συμμετοχή δεκάδων Ελλήνων αλλά και ξένων επιστημόνων, στο πέρασμα των χρόνων με διακριτικότητα, με δημιουργική ενατένιση, με θάρρος και υπομονή, βαθειά επηρεασμένος από τις πυθαγόρειες αναλύσεις του Χρυσού Αριθμού 1,618, τις οποίες επιμελώς ο μαθηματικός συνεργάτης Ιπποκράτης Δάκογλου του ανέλυε, άρχισε να σχεδιάζει και επανασχεδιάζει το όραμά του, την Heptapolis, μέχρι την απόλυτη προσαρμογή της στους επτά πυθαγόρειους κύκλους, οι οποίοι αποτελούσαν στην πυθαγόρεια διδασκαλία τον γεωμετρικό και αριθμητικό λογισμό της δημιουργίας του κόσμου. Η Heptapolis, σύμφωνα με τον εμπνευστή της και τους επιστήμονες διαφωτιστές του, κρύβει μέσα στη δομή της «τους αριθμούς του Σύμπαντος», που είναι το 7 και το 1,618. Βασικός σκοπός του σημερινού δημιουργού του έργου είναι οι επισκέπτες του μέλλοντος, όταν εισέρχονται στην Heptapolis να αισθάνονται ότι, «εισέρχονται στην Πόλη της Γεωμετρίας και της Αριθμητικής, της Αναλογίας και της Συμμετρίας», γιατί μόνον αυτά αποτελούν την Γνώση του Θεού. Στο στάδιο πραγμάτωσης των έργων της Heptapolis το επιστημονικό επιτελείο του Σωματείου δημιούργησε, σε πρώτη φάση τα απαραίτητα Business Plan, τα οποία μεταξύ άλλων παρέδωσαν και στους αρμόδιους φορείς της σημερινής Κυβέρνησης. 

   Η Δημοτική αρχή του Δήμου των Δελφών, όταν ενημερώθηκε από την Επιτροπή του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ για το μεγαλόπνοο σχέδιο οικοδόμησης των τριών πόλεων στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Φωκίδας και Βοιωτίας, πρότεινε στον Παύλο Πισάνο να οικοδομηθούν και οι τρείς πόλεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου των Δελφών, στην οποία υπάρχουν και ικανές εκτάσεις όχι μόνον για τις τρεις πόλεις , αλλά και για τα έργα υποδομών. 

 Ειδικό αεροπλάνο τοπογραφικών μελετών χαρτογράφησε τους τελευταίους μήνες μία έκταση στους όμορους Νομούς πολλών δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων, ενώ δημιουργήθηκαν τοπογραφικοί χάρτες που αναλαμβάνουν οι αρχιτέκτονες του Σωματείου μας στα ειδικά γραφεία μελετών που ήδη δημιουργούνται, να ξεκινήσουν τις μελέτες των έργων, υπό την καθοδήγηση του βετεράνου της αρχιτεκτονικής Ιωάννη Βικέλα. Να σημειωθεί ότι, ολοκληρωμένες σε 3D προσομοιωτή, οι τρεις πόλεις της Τριλογίας υπάρχουν, σε πλήρη περιγραφή εικόνας και αφήγησης, Ελληνικά και Αγγλικά στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας : www.heptapolis.com . Το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ ολοκληρώνει έναν κύκλο 150 και πλέον μαθημάτων στην ιστοσελίδα https://avatar-e-learning.com σε πανεπιστημιακά πρότυπα υποστηρίζοντας ιδιαίτερα την μαθησιακή γνώση σε μαθήματα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και όχι μόνον. Να σημειωθεί, επίσης, ότι πολύ σύντομα σε μιά καινούργια ιστοσελίδα: https://heptapolis-finearts.com, θα κυκλοφορήσει η «Μαρμάρινη Βίβλος των Αθανάτων Χορηγών και Ευεργετών», η οποία θα ενημερώνει για τον τρόπο αμοιβαίας συνεργασίας των χορηγών και των ευεργετών των έργων της Τριλογίας. Το Σωματείο βρίσκεται σε επαφή με μεγάλες εταιρείες και διεθνή funds’ για συμμετοχή του αναπτυξιακού προγράμματος σε Ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα χρηματοδοτήσεων.

  Οι μεγάλοι ομογενειακοί όμιλοι του Εξωτερικού (ΑΧΕΠΑ, Ροταριανοί, κ.ά.) ενημερώνονται για τον τρόπο συμμετοχής τους στο μεγαλόπνοο αναπτυξιακό έργο της σύγχρονης Ελλάδος, ενώ τα εκτελεστικά επιτελεία της «Τριλογίας» ετοιμάζουν προτάσεις συνεργασίας και αμοιβαίων ανταλλαγών προς τον Ο.Η.Ε, την UNESCO και άλλα μεγάλα Διεθνή Ιδρύματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα καθιστά τους Δελφούς Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, την 4η Ιουλίου 2022 και ώρα 11ην πρωινή, κλήθηκαν να παρευρεθούν εκπρόσωποι κυβερνητικών κλιμακίων, δημοσιογράφοι και επενδυτές, η παρουσία των οποίων θα επικυρώσει το κύρος μιας συλλογικής προσπάθειας Ελλήνων οραματιστών, οι οποίοι με την επιστημονική επάρκειά τους, προσέφεραν τα απαραίτητα εφόδια στον Πρόεδρο του Σωματείου Παύλο Πισάνο, για να συνεχίζει τον αγώνα του και τη συλλογική προσπάθεια για την πραγμάτωση των έργων της Τριλογίας. 

 

Τρίτη 30 Αυγ 2022

στο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 31 Αυγούστου, θα γίνει ενημέρωση από τον κ.Παύλο Πισσάνο -Πρόεδρο του Σωματείου «ΟΛΥΜΠΟΣ  Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο» -για την επενδυτική πρόταση που έχει υποβάλλει στο Δ.Δελφών για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των έργων «Heptapolis – Τριλογία»  στη Δημοτική Ενότητα της Δεσφίνας.

 

 

2 σχόλια: