Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Απάντηση οικογένειας Κοκμοτού για την Μονή Κουτσουρού: μετά τις συλλήψεις, παραδίδουμε στην κρίση του Λαού αυτούς που κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση και καθοδηγούν την Μητρόπολη για εξυπηρέτηση ίδιων σκοπών…

  

 

 

 

 

 

Απάντηση στην απάντηση του Μητροπολίτη σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μονή Κουτουρού στην Αμυγδαλιά Φωκίδος. 

 

 

 

 

 

 

 


 Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωσης του κοινού, σας γνωρίζουμε ότι όσα αναφέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας δεν ευσταθούν, αν και δεν πιστεύουμε πως ευθύνεται ο ίδιος. 

 

Αποδεικτικά στοιχεία - αυτεπάγγελτες διώξεις:

 1ον   Η υπ’ αριθ. 16/ΤΠ/2006  τελεσίδικη απόφαση που επικαλείται ο Μητροπολίτης Φωκίδας, αφορά άλλο επίδικο αγροτεμάχιο έκτασης 300τ.μ., το οποίο η προηγούμενη μοναχική αδελφότητα με δικαστική απόφαση κατέλαβε.

    
2ον   Το κτίσμα χρησιμοποιούνταν κυρίως ως αποθηκευτικός χώρος και  ήταν ασφαλισμένο με βαριά λουκέτα, τα οποία διαρρήχθηκαν και αφαιρέθηκαν αξίας πράγματα, τα οποία καταγράφηκαν ως κλοπιμαία από τις Αστυνομικές αρχές παρουσία Δικαστικού λειτουργού και ασκήθηκαν αυτεπάγγελτα οι προβλεπόμενες διώξεις.

 
3ον   Τα κλοπιμαία κάθε άλλο παρά ευτελούς αξίας ήταν, αφού αποξηλώθηκαν από την εν λόγω εγκατάσταση και τοποθετήθηκαν σε αυθαίρετες κατασκευές της Μονής (Συρόμενες πόρτες βαρέους τύπου και μεγάλων διαστάσεων-Μεταλλικά παράθυρα-Μεταλλικά κάγκελα-Ανυψωτικό μηχανήματα-Μεταλλικές σκάλες-Πλέγμα περίφραξης βαρέως τύπου και άλλα).

 
4ον   Η εν λόγω εγκατάσταση δεν βρίσκεται σε χώρο της Μονής, αλλά σε χώρο παραχωρημένο από το Δασαρχείο και έχει κατασκευαστεί με Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

 
5ον   Κατατεθειμένο Φωτογραφικό υλικό με μερικά από τα κλοπιμαία που ανευρέθησαν μετά συντονισμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντός της Μονής Κουτσουρού στην Αμυγδαλιά Φωκίδος. Τα κλοπιμαία αφαιρέθηκαν μετά από διάρρηξη Κτηνοτροφικής Μονάδας, η οποία βρίσκεται πλησίον της Μονής. Η κλοπή όλων όσων φαίνονται στις φωτογραφίες, καθώς και άλλων που δεν ανευρέθησαν, είχαν κλαπεί στις 5 Ιανουαρίου 2021, ανήμερα δηλαδή της εορτής της Ορθοδοξίας του Σταυρού. 

6ον   Αρκετά από τα κλοπιμαία είχαν ήδη τροποποιηθεί, βαφτεί και τοποθετηθεί σε αυθαίρετες κατασκευές που πραγματοποιούνταν εντός της Μονής. Η εν λόγω έρευνα στις εγκαταστάσεις της Μονής πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

6ον   Τα μέλη της Αδελφότητας  παρέμειναν κρυμμένα στο ξενώνα της Μονής και δεν εμφανίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όσο δηλαδή διήρκησε η έρευνα, (ο εντοπισμός, η αναγνώριση και η καταγραφή των κλοπιμαίων), προκειμένου να αποφευχθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

 7ον    Συνελήφθησαν επ'  αυτοφώρω (3) τρεις εργάτες της μονής οι οποίοι εργάζονταν, μετέτρεπαν και στη συνέχεια προσάρμοζαν τα λάφυρα σε αυθαίρετη κατασκευή κατόπιν εντολών και οδηγιών της  Αδελφότητας.

8ον   Η διάρρηξη και η αφαίμαξη της Κτηνοτροφικής μονάδας, έγινε αντιληπτή δύο ημέρες μετά από τους ιδιοκτήτες της, όπου μετά από επισταμένη έρευνα, παρακολουθώντας και αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες, βοήθησαν τις Αρχές προκειμένου να εξιχνιάσουν το Έγκλημα και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη. 

9ον   Επιπλέον έχουν καταγραφεί περιστατικά στο βιβλίο συμβάντων του Α.Τ. Λιδορικίου, όπου από πλευράς της Μονής απειλούνται και εκφοβίζονται όσοι έχουν περιουσίες ή δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

 Κλείνοντας, παραδίδουμε στην κρίση του Λαού της Φωκίδας, προκειμένου να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αυτούς που κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση και  καθοδηγούν την Μητρόπολη για δικούς τους λόγους στην εξυπηρέτηση ίδιων σκοπών τους. 

Τέλος, θέτουμε υπ όψιν σας πως έχει ενημερωθεί αρμοδίως και αρκούντως η Εκκλησία της Ελλάδος...



Οικογένεια Κοκμοτού

Αμυγδαλιά Φωκίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου