Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας...

 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 

 ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σε δραστηριότητες που αφορούσαν τη διαδικασία της ανακύκλωσης, συμμετείχαν οι μαθητές της Δ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας από στελέχη του περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος. Η δράση έγινε στον χώρο της ΕΚΨ και είχε   στόχο την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.  Επίσης, τα παιδιά  έμαθαν με βιωματικό τρόπο (παιχνίδι καρτών, μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά) ότι τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας ‘’κρυμμένος θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο (υγεία, οικονομία κ.ά.) και κατανόησαν στην πράξη τη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά. Μια χρήσιμη δραστηριότητα που βοήθησε τους μικρούς μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους!!! 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Μια πολύ όμορφη δράση πραγματοποίησαν οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας σε συνεργασία με τους μαθητές της Α΄τάξης του 3ου ΔΣ  Άμφισσας στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.  Το όλο project είχε σαν στόχο την ομαλή μετάβαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης που είναι το Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ξεναγήθηκαν  στους εξωτερικούς και εσωτερικούς  χώρους του διδακτηρίου, γνώρισαν τους μαθητές της Α΄Δημοτικού και μαζί  - στην τάξη τους - με τη δασκάλα  κ. Βίκυ Μόλλα διάβασαν παραμύθια, ζωγράφισαν ομαδοσυνεργατικά και στο τέλος έφαγαν το φαγητό τους, την ώρα του διαλείμματος, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου. Ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς του 3ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας κ. Φούλη Τσικνή και κ. Ελένη Κούκου για την άψογη συνεργασία και την οργάνωση της δράσης!!! 

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ  3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ!!!

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, έφεραν σπόρους και φύτεψαν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά σε γλάστρες. Με αυτό τον βιωματικό τρόπο έμαθαν το πώς ένα φυτό μπορεί να μεγαλώσει και τι ανάγκες έχει για να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί "ζωντανό". Και αφού επιτέλεσαν το έργο τους φωτογραφίζονται με καμάρι. Μπράβο στην τάξη! Η όλη δράση οργανώθηκε από τη δασκάλα τους κ. Έφη Δημητρέλου και οι πολύχρωμες γλάστρες είναι έτοιμες να στολίσουν το περιβάλλον του σχολείου, αναλαμβάνοντας οι μαθητές - ως μικροί κηπουροί - την περιποίηση των δικών τους φυτών!!

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Aγώνες κλασικού αθλητισμού μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων οργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας. Οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων συμμετείχαν σε αγώνες ταχύτητας (50μ. και σκυταλοδρομίες), σε άλματα μήκους και ύψους και ρίψεις με ελαστικό μπαλάκι 200 γρ. Σημαντική η επαφή των παιδιών με τον αθλητισμό και με τα αγωνίσματα του στίβου στο πολύ όμορφο στάδιο της πόλης μας!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ "Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΤΟΥ 1821"

Eντυπωσίασε η θεατρική παράσταση των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας "Η συμβολή της ιστορικής μονής του Προφήτη Ηλία στην εθνεγερσία του 1821" που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Δελφών για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων. Εκπληκτικές ερμηνείες από τους μικρούς μαθητές, εξαιρετική μουσική και παρουσίαση των γεγονότων, μοναδικές ενδυμασίες και φωτισμός συνέθεσαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!!!Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλα τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 με έμφαση στην τοπική ιστορία και το ξεκίνημά ΄της από την ιστορική μονή του Προφήτη Ηλία!!! Πολλά μπράβο στις εκπαιδευτικούς Νάνσυ Ζαχαροπούλου και Μαρία Κασούτσα που ήταν υπεύθυνες για την σκηνοθεσία της παράστασης, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που στήριξαν την εκδήλωση, τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις εκπληκτικές ερμηνείες τους, καθώς και τους γονείς που πάντα είναι δίπλα μας σε οποιαδήποτε δράση. Επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κ. Θεοδόση Καλλιάδη για τις ενδυμασίες, τον κ. Μιχάλη Αναγνώστου για τα σκηνικά, τον κ. Αργύρη Κορδά για τη συμμετοχή του στο τραγούδι, τους χορευτές του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας και τον δάσκαλό τους κ. Ντόσκουρη, τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας κ. Δημοσθένη Στεργιάνη και κ. Σταύρο Γιαβρή, όπως και τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Γεωργούλα Εύα, τους ανθρώπους του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, καθώς και τον Δήμο Δελφών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος κ. κ. Θεόκτιστος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, οΑντιδήμαρχος Δ. Δελφών κ. Νίκος Λουπάκος, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ. Αμαλία Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Άμφισσας κ. Νίκος Βενετσάνης και ο Πρόεδρος των Απανταχού Αμφισσέων "Τα Σάλωνα" κ. Μπάμπης Καρέλης, καθώς και πλήθος κόσμου. Τα κείμενα του έργου γράφτηκαν πάνω στο σύγγραμμα της κ. Βιολέττας Δαραδήμου - Ράπτη την οποία και ευχαριστούμε θερμά!!!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ

Toν οπλαρχηγό Πανουργιά τίμησαν σήμερα οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στο μέρος που τάφηκε ο ήρωας το 1834. Ο πατέρας Δημήτριος έψαλε επιμνημόσυνη δέηση, οι μαθητές μίλησαν για τη ζωή του πολεμιστή και απελευθερωτή των Σαλώνων και έγινε και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Γερο - Πανουργιά. Η όλη δράση ήταν ενταγμένη στην εκδήλωση της Πεζοπορίας: "Της Λευτεριάς η Στράτα" που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Απανταχού Αμφισσέων "Τα Σάλωνα" σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών. Είναι σημαντικό οι μαθητές να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους και να τιμούν τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας!!!

ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.ΔΕΛΦΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ!!!!

Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν στην παρέλαση κ μαθητές/τριες των τριών μικρότερων τάξεων του σχολείου, τιμώντας την επέτειο της απελευθέρωσης!!!Συγχαρητήρια στα παιδιά κ στους εκπαιδευτικούς, αλλά κ σε όλους όσους πήραν μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις!!!

ΛΑΦΙΣΤΑ, ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΗΧΩΝ - 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΠΕΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ -

ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ!!!

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας στο ΚΕΠΕΑ Βελβεντού - Σιάτιστας προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Λάφιστα, το φαράγγι των μύθων και των υδάτινων ήχων". Στην πορεία της διαδρομής προς το ΚΕΠΕΑ επισκεφθήκαμε τη γραφική μοναστηριακή πολιτεία των Μετεώρων με τους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη. Το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου (14ου αιώνα) πραγματικά εντυπωσιακό με πλήθος ιστορικών και θρησκευτικών κειμηλίων!!!Στη συνέχεια θαυμάσαμε το τοπίο του Βενέτικου ποταμού με τα πράσινα νερά και κατόπιν γνωρίσαμε τη μανιταρούπολη των Γρεβενών με το μοναδικό ρολόι στο κέντρο της. Η διαδρομή μας συνεχίστηκε στη Σιάτιστα επισκεπτόμενοι το Αρχοντικό της Πούλκως, ένα μοναδικής αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης και ένα από τα γνωστότερα αρχοντικά της Δυτικής Μακεδονίας το οποίο θεμελιώθηκε το 1752 από τον έμπορο Θεόδωρο Εμμανουηλίδη. Στη συνέχεια είδαμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (1677) με τις μοναδικές τοιχογραφίες, τον ξυλόγλυπτο τέμπλο και τον καφασωτό γυναικωνίτη. Κατόπιν κατευθυνθήκαμε στο Βελβεντό και η διαμονή μας στο ξενοδοχείο Αγνάντι με την εντυπωσιακή θέα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Το απόγευμα της ίδια μέρας πήγαμε στο ΚΕΠΕΑ Βελβεντού προκειμένου να υλοποιήσουμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα. Το πρωί της Παρασκευής οι δράσεις μας έγιναν στο φαράγγι Λάφιστα, ένα εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, δροσερά νερά και καταρράκτη, που σαγήνευε τον επισκέπτη και δύσκολα το αποχωριζόσουν. Σημαντική ήταν και η ξενάγηση στην πόλη του Βελβεντού μια κωμόπολη 3000 κατοίκων η οποία έχει πολλά όμορφά νεοκλασικά κτίρια και σπίτια, ένα επιμελημένο και ελκυστικό Λαογραφικό Μουσείο και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (1588) με τις μοναδικές εξωτερικές και εσωτερικές τοιχογραφίες και το επίχρυσο τέμπλο (1591) να τραβά το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Οι εμπειρίες, οι γνώσεις, οι βιωματικές δράσεις των μαθητών ήταν μοναδικές μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος σε έναν τόπο που η φυσική του ομορφιά είναι μοναδική!!!Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου που υποστήριξε αυτή τη μοναδική εκδρομή των μαθητών και μπράβο στα παιδιά για τη συμπεριφορά και τη συνεργασία τους!!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Τη θεατρική παράσταση "Νεφέλες" του Αριστοφάνη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας στο θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024. Ο Αριστοφάνης με την κωμωδία Νεφέλες  μας διδάσκει μέσα από κωμικά καμώματα των ηρώων και το ασταμάτητο γέλιο ότι η σωστή παιδεία είναι το θεμέλιο για μια δίκαιη κοινωνία και τις θεωρούσε το καλύτερο έργο του.

ΟΙ "ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ" & "Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ'' ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ 3ο ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄Δημοτικού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαίων Μνημείων στις 18 Απριλίου, με τη δασκάλα τους κ. Βίκυ Μόλλα. Ο στόχος ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με δύο από τα πιο σημαντικά ελληνικά  αγάλματα που βρίσκονται σε ξένα μουσεία.  Αφού   διάβασαν ένα παραμύθι με τη χαμένη Καρυάτιδα και τη Νίκη της Σαμοθράκης  έκοψαν ζωγραφιές και χρωμάτισαν τα δύο αγάλματα και στο τέλος φώναξαν δυνατά: "Θέλουμε πίσω τα αγάλματά μας!!!". Μία ευχή που ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα!!!


ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ' - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ!!!

Aγία Ευθυμία, τόπος με μεγάλη ιστορία, τόπος με πολιτισμό, τόπος με ανθρώπους που διακρίνονται για τη φιλοξενία τους και τον ζεστό λόγο τους. Αυτό το υπέροχο χωριό επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας προκειμένου να υλοποιήσουν τη δράση "Προσφέρω αγάπη στον συνάνθρωπό μου". Ο πρόεδρος του χωριού κ. Θύμιος Κατσαρέλης και ο ναύαρχος έ.α. κ. Παναγιώτης Αγαπητός μας μίλησαν για την ιστορία του χωριού και τη θαυμαστή εκκλησία του Αγίου Ευθυμίου και στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν στον προαύλιο χώρο του ναού, να χορέψουν, να φτιάξουν βραχιόλια από λουλούδια και να κάνουν τη δραστηριότητα "Egg Huntting", μαζεύοντας τα κρυμμένα αυγά στην αυλή της εκκλησίας. Κατόπιν χωριζόμενοι σε ομάδες περπατήσαμε στο εσωτερικού του χωριού. Η Αγία Ευθυμία πλημμύρισε από τις χαρούμενες φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών!!! Δώσαμε συμβολικά δώρα στους ηλικιωμένους κατοίκους της Αγίας Ευθυμίας, αλλά και στους περαστικούς. Δώρα που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές με απλά υλικά. Μία όμορφη πράξη αλληλεγγύης ενόψει και της γιορτής του Πάσχα όπου οι μικροί μαθητές δείχνουν την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπό τους!!!Η όλη δράση οργανώθηκε από την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Δήμου στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και υλοποιήθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και όλους τους μαθητές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις στον Πρόεδρο του χωριού κ. Ευθύμιο Κατσαρέλη, στον κ. Παναγιώτη Δρόλαπα και στον κ. Σπύρο Κυριάκη που αμέσως - μαζί με τον Πρόεδρο - είδαν θετικά την υλοποίηση της δράσης στο χωριό της Αγίας Ευθυμίας!!!

"ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ" - ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ!!

Mία βιωματική εκπαιδευτική δράση υλοποίησαν οι μαθητές της Γ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας με τίτλο "Σεργιάνι στους δρόμους της Άμφισσας" και στόχο τη γνωριμία με ανθρώπους και περιοχές της πόλης. Στην αρχή επισκέφθηκαν τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του κ. Σορώκου, όπου εκεί τους υποδέχθηκαν οι ιδιοκτήτες τους καταστήματος και τους έδειξαν πως λειτουργεί ένα παραδοσιακός φούρνος, καθώς και τον τρόπο που παράγεται το ψωμί. Ύστερα πήγαν στην οικία του κ. Μπάμπη όπου ο ίδιος έδειξε στους μαθητές διάφορα λαχανικά από τον κήπο του, τους είπε πως μπορούν να έχουν τον δικό τους λαχανόκηπο και να καλλιεργούν φυτά στο σπίτι τους. Στη συνέχεια περπάτησαν στα στενά της πόλης και είδαν - εξωτερικά - κάποια παλιά αρχοντικά και ύστερα ανέβηκαν τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου, κάνοντας τη διαδρομή που κάνει ο επιτάφιος μετά την περιφορά του τη Μ. Παρασκευή. Μία όμορφη εκπαιδευτική βιωματική δράση, που οργανώθηκε από τη δασκάλα της τάξης κ. Έφη Δημητρέλου, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, των Θρησκευτικών και της Μελέτης, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν την πόλη, τους κατοίκους, τα έθιμα και το πώς παράγονται προϊόντα της καθημερινής ζωής. Ευχαριστούμε τον Αντώνη και τον Μάριο Σορώκο, ιδιοκτήτες του αρτοποιείου που έχουν στην πάνω πλατεία για τη φιλοξενία τους, καθώς και τον κ. Μπάμπη για τις τόσες χρήσιμες πληροφορίες που μετέδωσε στους μικρούς μαθητές!!

ΠΛΑΘΩ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΑΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Ενόψει της γιορτής του Πάσχα, οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας έφεραν υλικά στο σχολείο προκειμένου να φτιάξουν γιορτινά κουλουράκια. Φυσικά η όλη δράση χρειαζόταν γνώσεις και προετοιμασία. Καταρχήν οι μαθητές έπρεπε να αναζητήσουν την καλύτερη συνταγή, να βρουν τα κατάλληλα υλικά, να χρησιμοποιήσουν τη σωστή δοσολογία, να φτιάξουν όμορφα σχέδια και στο τέλος να απολαύσουν το δημιούργημά ΄τους. Μία όμορφη εκπαιδευτική δράση, η οποία οργανώθηκε από την εκπαιδευτικό της τάξης κ. Κασούτσα Μαρία  και υλοποιήθηκε στο μάθημα της Γλώσσας  στην ενότητα που αφορά τη γιορτή του Πάσχα!!!

 

Όλες οι δράσεις μας στο blog του σχολείου: https://3odimamfissas.blogspot.com

 

To βίντεο της θεατρικής μας παράστασης στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=tFUnLeD18gU

Mε εκτίμηση

Νικόλαος Παπούλιας

Δ/ντής 3ου ΔΣ Άμφισσας

Read more »

Ανοιχτή Επιστολή από τον Πολιτικό Μηχανικό Στέλιο Σχοινά...



 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more »

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: αφύλακτη βόμβα οι εγκαταστάσεις του παγκόσμιου κολοσού!... σήμερα έληξαν οι συμβάσεις μας...


 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

 ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ 

 Προς: Ειδική διαχείριση ΛΑΡΚΟ 

 Ευρεία κοινοποίηση

 

  Θέμα: «Η ΛΑΡΚΟ αφύλακτη βόμβα». 

 

  Κύριοι

  Σήμερα 13/5/2024 και ώρα 00.01 έληξαν οι συμβάσεις μας:



1.    Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε έξω από τα συρματοπλέγματα, τα υλικά και οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ που μπορεί να προκαλέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή βιομηχανικό δυστύχημα μεγάλης εμβέλειας βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων 2 οικισμών και ενός χωριού, που  αποτελούν εστία εγκληματικότητας και είναι αφύλακτα.

2.    Τα ιατρεία των οικισμών και τα ασθενοφόρα  που για 6 δεκαετίες έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές έκλεισαν. Δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό.

3.    Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στους οικισμούς και το χωριό της Λάρυμνας συνεχίζεται μέχρι την πρώτη βλάβη.

4.    Σήμερα το πρωί οι μαθητές του γυμνασίου Λάρυμνας είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα κάτω από αυτές τις συνθήκες επικινδυνότητας και οι γονείς, εκτός από την διαχείριση της ανεργίας πρέπει να ζουν με την αγωνία για το αν τα παιδιά τους είναι ασφαλή.

 

Οι εργαζόμενοι, με τα μάτια 14, είμαστε σε ετοιμότητα  για την ασφάλεια των οικογενειών μας και αναμένουμε από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τοποθέτηση που να διασφαλίζει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ,  την παραμονή των εργαζομένων μέχρι να γίνει η μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής.

 


Read more »

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Συνταξιούχοι Φωκίδας για την μεγάλη συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ: Ήμασταν και εμείς εκεί… θα είμαστε και πάλι εκεί! …

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

  ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 


 

  Ήμασταν και εμείς εκεί…….

 

στην Ομόνοια και μετά, με πορεία, στο Σύνταγμα. Δίπλα στους εργάτες συναδέλφους μας της ΛΑΡΚΟ. Στις οικογένειές τους. Στα παιδιά τους. Σε όλους αυτούς που η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, πέταξε στην κυριολεξία στους πέντε δρόμους. Που τους άφησε χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτια, χωρίς ασφάλιση. Που τους στέλνει οικονομικούς μετανάστες σε άλλες πατρίδες.

    Γυρίσαμε πιο περήφανοι, όχι γιατί κάναμε το αυτονόητο καθήκον μας, να συμπαραταχθούμε, αλληλέγγυοι, στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ αλλά γιατί είμασταν δίπλα σε ανυπόταχτους, μαζί με απείθαρχους, στους δύσκολους καιρούς της αποχαύνωσης της γιουροβίζιον και των ριάλιτι. Γιατί είμασταν κοντά σε ανθρώπους που τους πνίγει το δίκιο, που βράζει το αίμα τους για  αγώνα, για δικαίωση, όχι μόνο για την πάρτη τους αλλά για το σύνολο του λαού. Γιατί ενώσαμε τη φωνή μας με τη δική τους στα συνθήματά τους «Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη». Γίναμε ένα με τους μαθητές, γιους και κόρες των απολυμένων διαδηλώνοντας: «Εχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά».

    Είμασταν εκεί γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα εκεί είναι έγκλημα!

    Έγκλημα γιατί πουλήθηκε με αντίτιμο τα έσοδα που θα είχε μόνο από 4 ημέρες λειτουργίας της! 1,8 εκατομμύρια ημερήσια έσοδα θα μπορούσαν, σήμερα, να μπαίνουν στα ταμεία της, σε πλήρη λειτουργία!

    Έγκλημα γιατί αποθέματα σιδηρονικελίου 2 εκατομ. τόνων αξίας 60 δις (το 1/3 του δημόσιου χρέους) πουλήθηκαν αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ!

    Έγκλημα γιατί ερημοποιούν τεράστιες περιοχές σε Εύβοια Φθιώτιδα, Βοιωτία και Καστοριά που μέχρι χθες σφύζανε από ζωή και από τις φωνές των παιδιών (για να μας λένε για την υπογεννητικότητα και την ανάγκη αύξησης των ορίων ηλικίας για σύνταξη και μείωση συντάξεων).

    Έγκλημα γιατί αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση των εντολών  και κατευθύνσεων της ΕΕ και όχι η ευημερία του λαού. Γιατί η ευημερία του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ είναι η προτεραιότητα τους.

    Έγκλημα γιατί ο ορυκτός πλούτος ποτέ δεν ήταν περιουσιακό στοιχείο  του Μποδοσάκη, ούτε του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του αλλά και των άλλων κομμάτων που υποκλίνονται στην πιο πάνω ευημερία . Είναι ο πλούτος μας, δικός μας πλούτος, πλούτος του λαού μας και μόνον αυτού..

    Σε τελευταία ανάλυση αυτό το έγκλημα θα έχει (βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) τις βαριές επιπτώσεις του όχι μόνο στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού, της ελληνικής οικονομίας.

θα είμαστε και πάλι εκεί…….

      ….όταν και όποτε πρέπει και χρειαστεί εμείς θα είμαστε εκεί. Πάλι μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ γιατί ποτέ δε θα συμβιβαστούμε ότι αυτοί είναι απολυμένοι, θα φροντίσουμε μάλιστα να είμαστε και πολλαπλάσιοι.


Read more »

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

"Συμβολικές" Ευχές από τον πολιτικό μηχανικό Στέλιο Σχοινά...


 

Read more »

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 


Στο έγκλημα που συντελείται στη γειτονιά μας,

ορθώνουμε και εμείς το ανάστημά μας!


 

   Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι η Λάρυμνα, το Μαρτίνο, η Εύβοια και η Φθιώτιδα, η Βοιωτία και η Καστοριά. Οι εργαζόμενοι από αυτούς τους νομούς. Είναι και η Φωκίδα και ο ορυκτός πλούτος όλης της Ελλάδας. Είναι ο πλούτος μας, δικός μας πλούτος, πλούτος του λαού μας και μόνον αυτού.

   Αυτές τις μέρες τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ, αυτός ο πλούτος του ελληνικού λαού, παραδίδονται στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS. Το αντίτιμο της εκποίησης των 6 εκατ. ευρώ, είναι ο ορισμός της ξεφτίλας, το «σκάνδαλο των σκανδάλων…».

  6 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα έσοδα 4 ημερών παραγωγής, για τα μοναδικά μεταλλεύματα που υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για 1 εκατ. στρέμματα, 2 εκατ. τόνους νικελίου αξίας 60 δισ. ευρώ, για το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής σιδηρονικελίου, τον εξοπλισμό, τα ανταλλακτικά, τις εγκαταστάσεις, τους 2 οικισμούς κ.τ.λ

   Τα τελευταία 3 χρόνια σπαταλήθηκαν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την απώλεια παραγωγής για την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Κεφάλαια που θα μπορούσαν να την έχουν εκσυγχρονίσει και αναπτύξει εξασφαλίζοντας την εργασία των εργαζομένων της, τα δικαιώματά τους, ανοίγοντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Πετσόκοψαν τους μισθούς και τα δικαιώματα, παρέσυραν στην οικονομική εξαθλίωση, μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες γύρω από τη ΛΑΡΚΟ.

     Εδώ και 6 μήνες, σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι στα ύψη και η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ ημερησίως, κατά απαίτηση των επενδυτών και εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει σταματήσει η λειτουργία της. Εδώ και 1 χρόνο κατ’ απαίτηση των επενδυτών και εντολή της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας οι εργαζόμενοί της βρίσκονται στην ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και περιμένουν τον χρόνο που θα τους πετάξουν σαν “στυμμένες λεμονόκουπες”. θα πεταχτούν σε προγράμματα φτώχειας και ανεργίας ως «δώρο» για την προσφορά τους στη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, που εδώ και 60 χρόνια το πλήρωσαν με πάνω από 80 νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα, εκατοντάδες τραυματίες και άπειρες περιπτώσεις βαριά αρρώστων από την ανθυγιεινή εργασία, οι οποίοι κατέληξαν τα επόμενα χρόνια.

  Το έγκλημα αυτό φέρει τις σφραγίδες και της ΕΕ αλλά και όλων των κομμάτων που κάτω από διάφορα σχήματα κυβέρνησαν και βάλαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους στο έγκλημα.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας δρομολογούν ΔΩΡΕΑΝ λεωφορείο για να καταδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας της ΛΑΡΚΟ, στη μεγάλη συγκέντρωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μάη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

  Ώρες αναχώρησης

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Δωρίδας             12:30μ.μ.

ΑΜΦΙΣΣΑ (ΠΛ. παιδικής χαράς) 2:00μ.μ

ΙΤΕΑ    (Μόλος)                              2:20μ.μ

ΔΕΣΦΙΝΑ (Βενζινάδικο)               2:45μ.μ

 

Κλείνουμε θέσεις μέχρι Πέμπτη 9 Μάη (μέχρι τη 1:00μ.μ.) στα τηλέφωνα:

6979569692 (Καραχάλιου Ειρ.) και 6978225865 (Ιωσηφίδης Γ.)

 

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΦΩΚΙΔΑΣ

Read more »

Νέο πανσυλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα!!... Παρασκευή 10 Μαίου...

Παρασκευή 10/5/2024 


 

 Προσυγκέντρωση 18.00 Ομόνοια 

 Νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων

 της ΛΑΡΚΟ 19.00  στο Σύνταγμα 


Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα

Για να μην μαραζώσει ο τόπος μας

 

 

Με την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, από τις 13/5/24 οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από αυτή θα έρθουμε αντιμέτωποι με τα παρακάτω προβλήματα και κινδύνους:

1.    Εγκαταστάσεις και υλικά επικίνδυνα να δημιουργήσουν βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης εμβέλειας μένουν αφύλακτα, ενώ οποιαδήποτε επέμβαση για την καταστολή οποιουδήποτε συμβάντος είναι αδύνατη χωρίς την παρουσία των ειδικευμένων εργαζομένων.

2.    Οι κάτοικοι των οικισμών και οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε αυτούς, έρχονται αντιμέτωποι με τη διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ οποιαδήποτε επέμβαση στην υδροδότηση και στους βιολογικούς σταθμούς αυτών είναι αδύνατη χωρίς τους ειδικευμένους εργαζόμενους.

3.    Αντιμέτωποι με το πρόβλημα της υδροδότησης έρχονται και οι κάτοικοι του χωριού της Λάρυμνας.

4.    Τα ιατρεία στους οικισμούς που εξυπηρετούν εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής κλείνουν.

5.    Εργαζόμενοι και μέλη των οικογενειών μας που βρίσκονται σε προγραμματισμένη θεραπεία με το ιατροφαρμακευτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους.

6.    Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τη διακοπή της εκπαιδευτικής περιόδου, στην πιο κρίσιμη χρονική περίοδο, στην εξεταστική.

7.    Η εγκατάλειψη μιας βιομηχανίας πού οι  εγκαταστάσεις και τα υλικά που βρίσκονται μέσα σε αυτή έχουν αξία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενεργοποιεί τον κίνδυνο εγκληματικών πράξεων με στόχο την κλοπή.

8.    15.000 φάκελοι προσωπικών δεδομένων μένουν αφύλακτοι.

 

Επιπλέον η συρρίκνωση του εισοδήματος που θα προέλθει από το επίδομα ανεργίας ή τα προγράμματα της ΔΥΠΑ, θα παρασύρει στην οικονομική καταστροφή το σύνολο των τοπικών κοινωνιών, ενώ παράλληλα θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχοντας έρθει σε επαφή με το προτιμητέο νέο ιδιοκτήτη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,  σας μεταφέρουμε την τοποθέτησή του: «ενδιαφέρεται για την επαναλειτουργία της και για την απορρόφηση των εργαζομένων, όμως η διαδικασία μεταβίβασης είναι  χρονοβόρα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί».

Σε αυτή τη βάση προτείνουμε στην Κυβέρνηση με τα χρήματα που έχει η  ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της και χωρίς να επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας  όλων των εργαζομένων (και των εργολαβιών) μέχρι τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη. Παράλληλα να μπει σε εφαρμογή σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας.

 

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη μη τοποθέτηση της κυβέρνησης μέχρι σήμερα επί της πρότασης μας,  κοινοποιούμε την απόφασή μας:

 

1.    Από σήμερα 8/5/2024 οι διοικητικές υπηρεσίες της ΛΑΡΚΟ είναι υπό κατάληψη.

2.    Την Πέμπτη 9/5/2024 θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ θα καταθέσουμε και μηνυτήρια αναφορά.

3.    Την Παρασκευή 10/5/2024 στις 19.00 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

 

Έξω από την ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε.

 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια μηχανές να ανάψουνε ξανά.

 

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν.

Πύλη εργοστασίου ΛΑΡΚΟ: 16.15

Παραλία Λάρυμνας: 16.20

Μαρτίνο (5χ5): 16.25

Μαλεσίνα: 16.25

Άγιος Ιωάννης: 16.15

Κόκκινο: 16.20

Ακραίφνιο: 16.25

Κάστρο: 16.25

 

Read more »

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ...




 

Read more »

Αναστάσιμες Ευχές από ο Ωδείο Άμφισσας...


 

Read more »

Αναστάσιμες Ευχές από το ΠΑΣΟΚ Φωκίδας...


 

Read more »

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πασχαλινές Ευχές από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό...


 

Read more »

Ευχές για το Πάσχα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιτέας...


 

Read more »

Εορτασμός στο Χάνι της Γραβιάς...10 με 12 Μαίου...Πρόγραμμα!



 

Read more »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ...


 

Read more »

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου: οι πληγέντες από τις κακοκαιρίες ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ στο παραμικρό!!...

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

  ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ DANIEL & ELIAS 

 

  Στις πρόσφατες κακοκαιρίες του Σεπτέμβρη, δεκάδες συνάδελφοι μας είχαν ολική καταστροφή στην καλλιέργεια βαμβακιού και καλαμποκιού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να συλλέξουν καν καρπό ή προϊόν με συνέπεια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ να μην πιάσουν το πλαφόν της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Αφού έγιναν οι καταγραφές από τον ΕΛΓΑ, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές και θα τους καταβληθεί και η συνδεδεμένη αποζημίωση.

        Μόλις χθες, ενημερωθήκαμε, ότι οι συνάδελφοί μας με το συγκεκριμένο αντικειμενικό πρόβλημα,
ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ στο παραμικρό.

 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

 

Δεν μας έφταναν τα πανάκριβα αγροτικά εφόδια, το πετρέλαιο κ.ο.κ.

Δεν μας έφταναν οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων μας

Δεν μας έφταναν οι συνέπειες της αναθεωρημένης ΚΑΠ

Δεν μας έφταναν οι δραματικές συνέπειες από τις κακοκαιρίες και τις καταστροφές που μας έρχονται η μία μετά την άλλη και δεν υπάρχει καμία μέριμνα

 

Η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στους χιλιοταλαιπωρημένους συναδέλφους.

 

  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ όλοι οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, πόσο μάλλον αυτοί που υπέστησαν καταστροφή και δεν κατάφεραν να πιάσουν το πλαφόν
  • ΝΑ καταργηθεί το πλαφόν στα κιλά για τους πλημμυροπαθείς συναδέλφους
  • ΝΑ ενταχθούν όλοι οι πλημμυροπαθείς συνάδελφοι (αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι) στο μέτρο 5.2

 

 

 

 

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Read more »