Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλευρό των συναδέλφων τους της εταιρείας Μόρνος... ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ!!...

  


 

  Στα πλαίσια της έκφρασης αλληλεγγύης τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ επισκεφτήκαμε τους συναδέλφους στην εταιρεία Μόρνος όπου είναι σε κινητοποιήσεις και διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις του σωματείου τους, η ενότητα τους και αποφασιστικότητα τους είναι αυτά που θα τους οδηγήσουν στη νίκη. Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ δηλώσαμε απλοί στρατιώτες στις αποφάσεις τους και παράλληλα τους ενημερώσαμε για τις εξελίξεις και το πρόγραμμα των δικό μας κινητοποιήσεων.  

Στην συνέχεια με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή υποδεχτήκαμε στο Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της  ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα Φθιώτιδας τους απόμαχους της δουλειάς, αλλά  ενεργούς στην ταξική πάλη συναδέλφους από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Ταύρου -  Μοσχάτου,  Παλαιού Φαλήρου.

Εξοπλιστήκαμε από την πείρα τους και τους ενημερώσαμε για τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ. Ανταλλάσοντας  απόψεις δώσαμε ραντεβού για το νέο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουμε στο Σύνταγμα στις 10 Μαΐου 2024 στις 19:00 μμ.

Η έκφραση αλληλεγγύης  μας προσφέρει  την ηθική δύναμη να συνεχίσουμε, ενώ η οικονομική ενίσχυση που πρόσφεραν οι συνάδελφοι προς τιμήν του αείμνηστου Γιώργου Χαλιού αποτελεί ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της οργάνωσης του αγώνα μας.  

Έχει ιδιαίτερη αξία να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν και υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους, μέλος της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ το 1977 και συγκενείς των αείμνηστων  πρωτοπόρων εργατών το 1977 Γιώργου Χαλιού  και Δήμου Κουτσλιωτάκη.

Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να συνεχίσουν να εκφράζουν  με πολύμορφες πρωτοβουλίες την αλληλεγγύη στον αγώνα μας. Σε αυτή τη φάση είναι το αναντικατάστατο όπλο μας.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για  ΛΑΡΚΟ Ανοιχτή.

Λέμε όχι στα προγράμματα ανεργίας και την σπατάλη των χρημάτων απο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διεκδικούμε με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

 Δεν θα επιτρέψουμε να  αντιμετωπίσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ τον άμεσο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος.

Δεν θα επιτρέψουμε να  ερημώσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς.

Επόμενοι σταθμοί οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 1η Μαΐου και η νέα κάθοδο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19.00 μ.μ.

 

Καλή αντάμωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου