Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Πού οδηγείται η κατάσταση στον ΒΙΟΚΑ Γαλαξειδίου;;... πρόταση - εισήγηση από δημότη...



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ –ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

   Προς τα Υπουργεία

1. Περιβάλλοντος & Ενέργειας
 υπόψη υπουργού Κ. Χατζηδάκη 
2. Υποδομών και Έργων
3. Εσωτερικών 

Κοιν.:
Βουλευτή Φωκίδας 
Ιωάννη Μπούγα 


Θέμα: Επιβολή προστίμου εξ 96.250,00 e στο Δήμο Δελφών για προσβολή περιβάλλοντος από την λειτουργία της ΕΕΛ Γαλαξειδίου, Α.Π. 74525/6481/ 21.8.2019 



Κύριοι  υπουργοί, 

  για προσβολές του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των ΕΕΛ ανά τη χώρα επιβάλλονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από αποφάσεις των δικαστηρίων ή από εισηγήσεις των ελεγκτών - επιθεωρητών του Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, μετά από επιτόπιο έλεγχο, ποινές υπό μορφή προστίμου. 
  Υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος με την κατάθεση καταγγελιών και προσφυγών κι έχοντας ασχοληθεί από το έτος 2013 με την υπολειτουργία έως μη λειτουργία της ΕΕΛ Γαλαξειδίου από το έτος 2011, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω, καταθέτοντας συγχρόνως με τις προτάσεις μου σχετικά με το όλο θέμα, καταγγελίες, αποφάσεις επιβολής προστίμων, γιατί μόλις χθες πληροφορήθηκα για το εν θέματι πρόστιμο.

   ΓΕΝΙΚΑ Η επιβολή ενός προστίμου μπορεί να είναι σύννομη αλλά σε αρκετές περιπτώσεις να μην είναι δίκαιη. Έχει την έννοια της τιμωρίας γενικώς και αορίστως, χωρίς να εξετάζεται, ερευνάται το αίτιο κι η δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος.
  Επιβάλλεται στον … απρόσωπο Δήμο κι όχι στους τυχόν υπαιτίους, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, αιρετό, προϊστάμενο της ΔΕΥΑ του Δήμου, τοποθετημένο, ή τον εργολάβο, βάσει συμβάσεως. Υπάρχουν και περιπτώσεις αδυναμίας επίλυσης του προβλήματος, λόγω αδυναμίας εντοπισμού του ή λόγω υπερβολικού κόστους ανακατασκευής του ή λόγω του ότι δεν παρήλθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας της ΕΕΛ ώστε να δικαιολογείται, σύμφωνα με το νόμο, η χρηματοδότηση για την επίλυση του προβλήματος.

    Τελικά οι επιπτώσεις από την επιβολή προστίμου που είναι μεγάλες, αφορούν ΜΟΝΟ τους πολίτες αφού, εκτός των άλλων, μειώνουν τα διαθέσιμα του Δήμου.

   ΠΡΟΤΑΣΗ
 Να γίνει διαχωρισμός του προστίμου και εφ όσον υπάρχουν υπαίτιοι η επιβολή να άγεται σε αυτούς, τα δε ποσά να μεταφέρονται όπου προβλέπει ο νόμος. Σε περίπτωση των λοιπών περιπτώσεων, το ποσό να διατίθεται υποχρεωτικά για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΕΛ, υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του Συντονιστή της Αποκ/νης Διοίκησης και το τυχόν υπόλοιπο να μεταφέρεται όπου προβλέπει ο νόμος. 

   ΕΙΔΙΚΑ 
 Για την ΕΕΛ Γαλαξειδίου επιβλήθηκε πρόστιμο 96.250,00 e που αποτελεί το 1/7 περίπου των ετήσιων… εσόδων του Δήμου. Ενημερώνοντάς σας ότι εκκρεμούν τουλάχιστον δύο ακόμη δικαστικές αποφάσεις και τυχόν άλλες προσφυγές, τεκμαίρεται ότι οι αναμενόμενες επιβολές προστίμων και βάσει του ότι ο Δήμος θα λογιστεί ως υπότροπος, θα είναι πολλαπλάσιες αυτής που επιβάλλατε.

   Επομένως, Δήμος και ΔΕΥΑ θα κηρύξουν πτώχευση!!! 
 Ποιος ο λόγος κύριοι υπουργοί, πολίτες και φορείς να καταφεύγουν σε προσφυγές για προσβολή του περιβάλλοντος, όταν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις από τις επιβολές προστίμων … καταλήγουν στους ίδιους τους πολίτες; Mε απλά λόγια, αποτρέπετε τους πολίτες να κάνουν προσφυγές με τον τρόπο κατά τον οποίο επιβάλετε τα πρόστιμα!!!! 

  ΠΡΟΤΑΣΗ 

  Από όλες τις ΕΕΛ που λειτουργούν στη χώρα υπάρχουν δύο τρεις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται ειδική αντιμετώπιση. Μία εξ αυτών είναι η ΕΕΛ Γαλαξειδίου. Στον αγωγό της αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη εισέρχεται θαλασσινό νερό, με επίσημο έγγραφο διαπιστευμένου γραφείου αναλυτών, με αποτέλεσμα οι αντλίες στα αντλιοστάσια να δουλεύουν συνέχεια, η κατανάλωση του ρεύματος να είναι πολλαπλάσια, ο μηχανικός εξοπλισμός να χρειάζεται συνέχεια συντήρηση και συχνότερη αντικατάσταση.
   Τέλος οι μύκητες, το τελικό όπλο … λειτουργίας της ΕΕΛ … σκοτώνονται από το αλάτι με αποτέλεσμα το όλο σύστημα να μην αποδίδει ούτε το 30% των δυνατοτήτων του, με συνέπεια τη μόλυνση του θαλάσσιου πλούτου. 
 Και το υπερβολικό κόστος της μη λειτουργίας της ΕΕΛ λογίζεται σε βάρος του πολίτη, ο οποίος στερείται επί πλέον και μέρος των έργων που θα έκανε ο Δήμος από την επιβολή των προστίμων σας. 
   Με το σκεπτικό του ότι δεν επιτρέπεται η χορήγηση κονδυλίων γιατί δεν έχει περάσει από την έναρξη λειτουργίας της ΕΕΛ Γαλαξειδίου το προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα, διαιωνίζεται το πρόβλημα με συνέπειες τη συνεχιζόμενη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη συνεχιζόμενη εκ μέρους σας επιβολή των προστίμων. 

  Για τους παραπάνω λόγους τις 2-3 ανά την Ελλάδα περιπτώσεις, θα πρέπει να τις εξετάσετε και να τις αντιμετωπίσετε ειδικά και άμεσα.
  Για το Γαλαξείδι και το Δήμο Δελφών, αναστολή της επιβολής των προστίμων, πλην της επιβολής στους τυχόν υπαιτίους, εντοπισμός του προβλήματος και άμεση χρηματοδότηση για επίλυσή του, λαμβανομένων υπόψη ότι η περιοχή είναι σεισμογενής και ότι υπάρχει συνεχής αλλαγή της επιφάνειας της θάλασσας, άνοδος κάθοδος περί το ένα μέτρο περίπου, λόγοι οι οποίοι είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους να έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα  οπότε θα πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτά και κατά την τέλεση του έργου. 

  Κύριοι υπουργοί, 
 ως καταγγέλλων την προσβολή του περιβάλλοντος από 1.4.2014, ενημερώθηκα από το Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος αρχικώς με το ΑΠ1920/ 18.10.2016, σχετικά με τα αποτελέσματα των ενεργειών του και δη την ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ και στη συνέχεια την εισήγηση επιβολής προστίμου για τις παραβάσεις εξ 96.250,00 e , Α.Π. οικ. 2313/19.10.2016 , ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΝ ΘΕΜΑΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
   Έκτοτε κι επειδή διαπίστωσα ότι θα διαιωνιζόταν το πρόβλημα και δε θα τιμωρούντο οι τυχόν υπαίτιοι αλλά μόνο οι πολίτες, με κάθε τρόπο ενημέρωνα τους εκάστοτε υπουργούς και αναπληρωτές του υπουργείου Περιβάλλοντος, επιδιώκοντας την αναστολή της επιβολής του εν θέματι προστίμου, μέχρι τη λήψη αποφάσεων από τα συναρμόδια υπουργεία για την τελική μορφή επιβολής του προστίμου, σύμφωνα με το πνεύμα των προαναφερομένων και οριστική επίλυση του προβλήματος της ΕΕΛ Γαλαξειδίου. 
 Τα παραπάνω δε σας τα είχα γνωρίσει επειδή είχα θεωρήσει ότι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε δρομολογηθεί η επίλυσή τους. 

 Κύριοι υπουργοί,
   θέλω να πιστεύω ότι μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και τις τυχόν ενημερώσεις σας από άλλους πολίτες και φορείς, θα λάβετε τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε
 α) να επιλυθεί το πρόβλημα λειτουργίας της ΕΕΛ Γαλαξειδίου το οποίο έχει προσβάλλει και συνεχίζει να προσβάλλει το περιβάλλον με επιπτώσεις και στην υγεία των πολιτών, τον τουρισμό και την επιβάρυνση των πολιτών από το επί πλέον κόστος της υπολειτουργίας της 
β) να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών με την τιμωρία των τυχόν υπαιτίων, από συμπεριφορές ωχαδερφισμού ή βαρείας αμέλειας.
   Στην διάθεσή σας για οιαδήποτε συμπληρωματική ενημέρωση ή διευκρίνιση. 

  Με εκτίμηση - ο ευαισθητοποιημένος και συνάμα υπεύθυνος πολίτης Ευστάθιος Μαρματάκης 

 Αναδημοσίευση από
           amfissanewz
Read more »

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών: πότε ο Δήμος Δελφών και η κυβέρνηση, που μας έχουν φλομώσει στα παχιά λόγια, θα πούν την αλήθεια για το μέλλον των δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχεδιάζουν και υλοποιούν στην περιοχή της Άμφισσας;;…

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 

   Την προσωρινή μεταστέγαση του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Σχολείου Άμφισσας για δύο χρόνια σε κτίριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας του σχολικού συγκροτήματος και την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας αποφάσισε στη «δια περιφοράς» συνεδρίαση της 27/7/2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών.
Ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική, η δημοτική αρχή Δελφών γνωστοποίησε το θέμα την ίδια μέρα το πρωί ως έκτακτο που δεν παίρνει αναβολή, δίχως συγκεκριμένη εισήγηση, παρά μόνο με το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, το οποίο και μας γνωστοποιήθηκε δυο (2) ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, είναι γνωστό πως δεν συμβάλλουμε στη νομιμοποίηση της διαχείρισης που ασκεί η δημοτική αρχή, των εκβιαστικών διλημμάτων που συνηθίζει να φέρνει και των διαδικασιών που ακολουθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντικειμενικά και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αδυνατούσαμε να παρευρεθούμε σε συνεδρίαση με αυτούς τους όρους και κατά συνέπεια απείχαμε απ’ τη διαδικασία με το παρακάτω σκεπτικό:

α) Ως προς την ουσία του ζητήματος, δηλαδή την μετεγκατάσταση προσωρινά των δύο σχολείων στους χώρους του Γεωπονικού δεν διαφωνούμε. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν προβάλει αντιρρήσεις οι γονείς των μαθητών απ’ όσο γνωρίζουμε. Με την προϋπόθεση βέβαια να πληρούνται όλοι οι όροι που βάλανε και όσοι άλλοι πρέπει να ισχύουν για κάθε σχολική μονάδα, όταν ανοίξουν τα σχολειά το Σεπτέμβρη. Αν και δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 7/9 που θα μπούνε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στις νέες τάξεις, αυτά θα έχουν γίνει, καθώς το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη της σχολική χρονιάς είναι πολύ μικρό για την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης που απαιτούνται στα κτίρια του Γεωπονικού.

β) Διαφωνούμε όμως ως προς τον τρόπο και το χρόνο που μπαίνει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για απόφαση. Καταμεσής του καλοκαιριού, ένα και μόνο θέμα ως κατεπείγον, με την πρόσκληση να έρχεται Δευτέρα μεσημέρι, δίχως εισήγηση που να αναπτύσσει το θέμα και να αιτιολογεί το κατεπείγον για να ψηφιστεί την ίδια μέρα το απόγευμα στις 18:00. Ενώ και την ίδια την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Γεωπονικού τη λάβαμε μόλις 2 ώρες πριν τη συνεδρίαση. Για ένα ζήτημα όπως το νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Άμφισσας που είναι σε εκκρεμότητα χρόνια τώρα και με χίλιες καθυστερήσεις βγαίνει ο διαγωνισμός το επόμενο διάστημα, η μετεγκατάσταση του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Σχολείου Άμφισσας για όσο διαρκέσουν οι εργασίες και η απρόσκοπτη λειτουργία τους, είναι ένα ζήτημα που έπρεπε να έχει δρομολογηθεί και να έχει επιλυθεί απ’ την αρχή, απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή κιόλας. Να είναι σε γνώση και να έχει τη σύμφωνη γνώμη γονιών και εκπαιδευτικών, του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποφάσιζε έγκαιρα. Αυτό άνετα θα μπορούσε να είχε γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα. Το ότι δεν έγινε και έρχεται «τσάτρα-πάτρα» ένα μήνα πριν τη νέα σχολική χρονιά, σημαίνει κατά την άποψή μας προχειρότητα στη διαχείριση και αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων, αδιαφορία για την έγκαιρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών, απαξίωση του Συμβουλίου και των συμβούλων με τον τρόπο που για άλλη μια φορά εισάγεται ένα τόσο σημαντικό θέμα για ψήφιση.

γ) Τέλος, με αφορμή αυτή την εξέλιξη, να σημειώσουμε πως κατά την εκτίμησή μας, η παραχώρηση προς χρήση εγκαταστάσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο Δήμο Δελφών, έστω και προσωρινά για δύο χρόνια, σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας κλεισίματος των δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Άμφισσα. 
Κάτι που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της απαξίωσής τους τα προηγούμενα χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, με τη σημερινή να ετοιμάζεται να βάλει και τυπικά κάποια στιγμή λουκέτο στο ίδρυμα. Αν θες ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα να λειτουργήσει με αξιώσεις και να παρέχει ποιοτική εκπαίδευση, δεν αφήνεις τα κτίρια ασυντήρητα, τις σχολές δίχως αντικείμενο, προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση. 
Αν πάλι θες να απεμπλακείς από κάτι που θεωρείς «βαρίδι», όπως είναι το πρώην ΤΕΙ Άμφισσας για το Γεωπονικό Αθηνών, αρχίζεις τις παραχωρήσεις για έκτακτες στην αρχή ανάγκες όπως η συγκεκριμένη, για να προχωρήσει η διαδικασία ομαλά και δίχως να προκαλέσεις την κοινωνική κατακραυγή. 
Απορούμε πραγματικά πότε η δημοτική αρχή, το Υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που έχουν φλομώσει στα παχιά λόγια το λαό όλα αυτά τα χρόνια, θα του πούνε την αλήθεια για το μέλλον των δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχεδιάζουν και υλοποιούν για την περιοχή της Άμφισσας.         
Read more »

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Κύριε Πρωθυπουργέ 12 μήνες στη κυβέρνηση κοροϊδεύετε τους συνταξιούχους...


 Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους σε ΑΤΜ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 προς ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ 

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ 

    Κύριοι της κυβέρνησης και προσωπικά εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ 12 μήνες στη κυβέρνηση κοροϊδεύετε τους συνταξιούχους:

 
* με τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις τους, που αποτελούν απλά διόρθωση μιας μεγάλης απάτης σε βάρος τους.
* με την απόδοση των αναδρομικών των παράνομων περικοπών των επικουρικών συντάξεων σε όσους υπέστησαν τέτοιες, μόνο από τον Νοέμβρη του 2019, ενώ δικαιούνται για τρία χρόνια. Δηλαδή τους επιστρέφετε τα δικά τους χρήματα κι αυτά λειψά.
* με τον δήθεν σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων για την απόδοση των αναδρομικών όλων των περικοπών που υπέστησαν οι συντάξεις για το ενδεκάμηνο 6/2015-5/2016.
Δυόμισι εκατομμύρια συνταξιούχοι περίμεναν να υλοποιήσετε την δέσμευση, που είχατε αναλάβει δημόσια στις συναντήσεις που είχαν οι αρμόδιοι υπουργοί με την αντιπροσωπεία των οργανώσεων των συνταξιούχων. Με την κατάθεση της τροπολογίας στη βουλή αυτοδιαψευστήκατε ανοιχτά, μπροστά στα μάτια όλων των συναδέλφων μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ 

Όχι μόνο δεν σέβεστε και δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά μας κοροϊδεύετε, ειδικά τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Δηλώσατε πως 1.800.000 του ιδιωτικού τομέα και 500.000 του Δημοσίου, το σύνολο των συνταξιούχων, θα πάρουν τα αναδρομικά για το εν λόγω ενδεκάμηνο, όπως προέβλεψε η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Με την τροπολογία που καταθέσατε όμως 1.300.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ, διότι είχαν κάτω από 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη, δεν θα αποδοθούν τα αναδρομικά για τις καταργημένες 13η και 14η συντάξεις, από τις περικοπές των επικουρικών, του ΕΚΑΣ κ.α. Η αγρότισσα των 400 ευρώ περίμενε να πάρει τα δώρα, ο χαμηλοσυνταξιούχος οικοδόμος, ο αυτοαπασχολούμενους που τους κόψατε το ΕΚΑΣ και παίρνουν σήμερα 300 – 400 ευρώ.    
Επίσης στο ν. 4670/2020 προβλέπεται η καταβολή του 0,5% του ΑΕΠ (περίπου 1 δισεκ. ευρώ) το χρόνο για τις συντάξεις. Αυτά πότε θα τα αποδώσετε στους συνταξιούχους; 
Να σας θυμίσουμε πως με τους νόμους 4051 – 4093/2012 του και σήμερα Υπουργού κ. Βρούτση, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων  καταργήθηκαν τα δώρα, μειώθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κάθε μήνα από τότε οι συνταξιούχοι έχουν απώλειες περίπου 600 εκατομ. ευρώ το μήνα, δηλαδή 7,2 δις το χρόνο και θα τα χάνουν μέχρι να πεθάνουν. Συνολικά στα δέκα αυτά χρόνια της οικονομικής κρίσης οι περικοπές που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις στις συντάξεις ανέρχονται στα 80 δισεκ. ευρώ. Για τις απώλειες αυτές υπάρχουν ευθύνες, ποιοι τις έχουν και τι θα κάνετε για να διορθωθούν;
Πάντως σας διαβεβαιώνουμε πως οι συνταξιούχοι δεν τα ξεχνάμε, δεν τα θεωρούμε περασμένα και χαμένα. Τα πληρώσαμε με 30 και 40 χρόνια εργασίας στις οικοδομές, στα ορυχεία, στα καράβια στις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, στα μικρομάγαζα και στις μικροεπιχειρήσεις, σαν αυτοαπασχολούμενοι, στα χωράφια νόμιμα αποδίδαμε τις εισφορές μας και νόμιμα απαιτούμε όσα μας ανήκουν.  
Επειδή όμως ισχυριστήκατε πως μέσα στη πανδημία οι συνταξιούχοι δεν είχαν απώλειες θέλουμε να σας τονίσουμε πως:
Μέσα στο τρίμηνο αυτό οι απώλειες για τους συνταξιούχους ανερχόταν σε 3Χ600 εκατομ.=1,8 δις. 
Τρεις μήνες τους είχατε σε καραντίνα, χωρίς να μπορούν να δουν τα εγγόνια τους, τους απαγορευόταν να πάνε στις δομές υγείας, χιλιάδες βγήκαν με ψυχολογικά προβλήματα. Όλες οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από τον ιό ήταν συνταξιούχοι. 
Τα προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία αναβλήθηκαν και αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς, με μεγάλες απώλειες από την πενιχρή σύνταξη που τους απέμεινε λόγω των πολιτικών που εφαρμόσατε όλες οι κυβερνήσεις.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Προσπαθήσατε να καλλιεργήσετε τον κοινωνικό αυτοματισμό, με το απαράδεκτο και καταδικαστέο επιχείρημα ότι θα διαμαρτυρηθούν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, δηλαδή τα παιδιά μας που χρηματοδοτούν τον ΕΦΚΑ, θελήσατε να τους φέρετε σε αντιπαράθεση με τους γονείς και παππούδες τους, όταν, όπως καλά γνωρίζετε από τις συντάξεις τους συντηρούνται πολλές οικογένειες παιδιών των συνταξιούχων. Εμείς για τα παιδιά μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα ενισχύσουμε τους αγώνες τους να πάρουν συντάξεις και μάλιστα αξιοπρεπείς.
Κύριε Πρωθυπουργέ, οι συνταξιούχοι αγαπούμε την πατρίδα μας, όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε και τα τελευταία απομεινάρια των συντάξεών μας για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς και τις αγορές των φρεγατών από την Γαλλία, για την κερδοφορία των πολυεθνικών. Είναι εξωφρενικό να απαιτείτε οι συνταξιούχοι, εκτός από το ότι έτσι κι αλλιώς από τη φορολόγηση του πενιχρού εισοδήματός τους και το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ πληρώνουν, μαζί με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό, για την αγορά των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ενόπλων δυνάμεων, να αναλάβουν αυτοί αποκλειστικά τη δαπάνη για τους νέους εξοπλισμούς. 
Όσον αφορά στις δικαιολογίες για τις δυνατότητες της οικονομίας, οι δικές σας κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ κούρεψαν τα αποθεματικά των ταμείων, αφήνοντάς τα με τεράστια ελλείμματα. Εξαφανίσατε τις καταθέσεις χρόνων, που είχαμε δημιουργήσει με τις εισφορές μας και τη δουλειά μας. Για τα ελλείμματα και τα χρέη του κράτους οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε καμία ευθύνη. Αυτές να τις αναζητήσετε στις πολιτικές υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων που για χάρη τους κάθε εβδομάδα ψηφίζετε και ένα νομοσχέδιο φοροαπαλλαγών.
Κύριε Βρούτση «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Την πιλοτική δίκη την προκαλέσατε με τη δικαιολογία να μην πηγαίνουν οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια. Με την τροπολογία σας όμως τους ωθείτε να καταφύγουν στις αγωγές για να διεκδικήσουν όσα η τροπολογία αυτή απορρίπτει σαν δικαιούμενα.
Το συνταξιουχικό κίνημα σας δηλώνουμε καθαρά πως θα συνεχίσετε να μας βλέπετε  στους δρόμους των αγώνων, όπως εμείς ξέρουμε με την εμπειρία 10ετιών.  
Τέλος κύριε Τσίπρα μην προκαλείτε άλλο τους συνταξιούχους. Τέσσερα χρόνια, αντί να υλοποιήσετε την απόφαση του ΣτΕ τον Μάη του 2015, που δικαίωνε όλους τους συνταξιούχους, ψηφίσατε τον ν. 4678/2016 (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε ταφόπλακα στη δίκαιη απαίτηση για την αποκατάσταση των συντάξεών τους και την απόδοση των αναδρομικών.  Έλεος!!!! 


Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  









Read more »

ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2020 (2-15 Αυγούστου) στην Αγία Ευθυμία...

Αγία Ευθυμία: ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2020 (2-15 Αυγούστου) 




  Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2020 είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα των ειδικών συνθηκών που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης. 

  Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ θα πραγματοποιηθούν για 26η συνεχή χρονιά στην Αγία Ευθυμία, την γενέτειρα του Γιάννη Σκαρίμπα και διοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ), την Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας και τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών “Ο Άγιος Ευθύμιος”. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς των εκδηλώσεών μας: την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, την ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ, το ΜΥ ΚΤΕΟ, το Φαρμακείο της ΣΤΕΛΙΝΑΣ ΨΙΜΟΥΛΗ και τα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ. 

  Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 15 Αυγούστου, έχει ως εξής:
Read more »

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: στην τελική ευθεία...





  ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΥΠΟΦΗΦΙΩΝ

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 

  Η εφορευτική επιτροπή που εκλέχτηκε στις 16 Ιουλίου 2020 με σκοπό να πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες του συνδικάτου μας (29, 31 Ιουλίου και 3, 4 Αυγούστου 2020),είχε ορίσει ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2020 στις 20.00 το απόγευμα.

Οι συνάδελφοι που έδειξαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, εφόσον συμπλήρωσαν τις απαιτούμενες αιτήσεις και εφόσον αυτές ελέγχθηκαν από την εφορευτική επιτροπή,  είναι οι παρακάτω  και  ανακηρύσσονται υποψήφιοι από την εφορευτική επιτροπή για τα παρακάτω αξιώματα.


1.    Ανδριώτης Σταύρος του Γεωργίου ( Τσάκαλος)(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
2.    Αποστόλου Γιώργος του Κωνσταντίνου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
3.    Βέργου Λουκάς του Κωνσταντίνου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
4.    Γιαννάκης Βασίλης του Νικολάου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
5.    Γιαννίκας Δημήτρης  του Στέφανου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
6.    Γερολουκάς Θωμάς του Αθανασίου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
7.    Γκιώνης Βασίλης  του Μιχαήλ(Ε.Ε.)
8.    Γεωργίου Ιωάννης του Γεωργίου(Ε.Ε, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
9.    Δάρρας Δημήτρης του Κωνσταντίνου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
10. Δούρος Δημήτρης  του Μάρκου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
11. Ζαχαράκης Γιώργος του Παναγιώτη(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
12. Ζυγογιάννης Παρασκευάς του Ζαχαρία(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
13. Καραμάνης Αλέξανδρος του Γεωργίου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
14. Καρβούνης Γιώργος του Κωνσταντίνου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
15. Κακκαβάς Αγγελής του Ξενοφών(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
16. Καζάς Δημήτρης του Ιωάννη(Ε.Ε., ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
17. Κούρος Ευάγγελος  του Νικολάου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
18. Λιούγκος Γιώργος του Κωνσταντίνου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
19. Λουκάς Νικόλαος του Γεωργίου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
20. Λουκάς Περικλής του Επαμεινώνδα(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
21. Λειβαδάρας Παναγιώτης του Ανδρέα(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
22. Μαγγαφάς Αναστάσιος  του Χρήστου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
23. Μαγγαφάς Γιώργος  του Χρήστου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
24. Μαστροκωστόπουλος Ευάγγελος  του Γεωργίου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
25. Μαυροδήμος Γιώργος  του Φίλιππα(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
26. Μίχας Παναγιώτης του Ιωάννη(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
27. Μπέτσας Στάθης του Ηλία(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
28. Μπλόντζος Λάμπρος του Παρασκευά(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
29. Νικολόπουλος Αλέξανδρος του Ευάγγελου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
30. Πάνος Σταμάτης του Ιωάννη(Ε.Ε., ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
31. Πάττας Κωνσταντίνος του Δημητρίου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
32. Παπαγεωργίου Ιωάννης του Σπύρου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
33. Παπαϊωάννου Δημήτρης του Κωνσταντίνου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
34. Πυρολάκης Χρήστος του Ιωάννη(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
35. Πολίτης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
36. Ρήννας Νίκος του Γεωργίου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
37. Σταματάκης Κωνσταντίνος του Άγγελου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)
38. Ψωρομίτας Ιωάννης του Δημητρίου(Δ.Σ, ΠΟΕΜ, Ε.Κ.Λ)




Η εφορευτική επιτροπή σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου και σας εύχεται καλή επιτυχία.

Υπενθυμίζουμε τις ώρες και τις ημέρες αρχαιρεσιών:
Ø Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα στο καφενείο της πύλης του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.
Ø Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα στο καφενείο της Πύλης του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.
Ø Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 από τις 10:00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα στην Λαμία.
Ø Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα στο καφενείο της πύλης του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.


Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα να γραφτούν μέλη στο συνδικάτο και να ψηφίσουν έχουν  όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, οι οποίοι θα μπορούν να γραφτούν μέλη και να ψηφίσουν μέχρι και πριν κλείσει οριστικά η κάλπη.
  Απαραίτητο είναι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που θα ψηφίσουν να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας.

Συναδελφικά
Η Εφορευτική Επιτροπή

Παναγιώτου Δημήτρης
Τούντας Κωνσταντίνος
Πετράκης Τάσος

Read more »