Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Αποκάλυψη ΣΟΚ στην κινητοποίηση των υγεινομικών του Νοσοκομείου Άμφισσας: το "σχέδιο" είναι στυγνός εκβιασμός, εμπλοκή ιδιωτών, κλείσιμο!... απειλούμαι ποινικά και χρηματικά για τις αναστολές, δήλωσε ο Διοικητής!!...

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Το σωματείο εργαζομένων ΓΝ Άμφισσας κ ΚΥ μετά την κινητοποίηση ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την πανδημία covid-19, επισκέφθηκε την διοίκηση του ΓΝ Άμφισσας μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και της ΕΛΜΕ, περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και την εκπρόσωπο του κόμματος της Ελληνικής Λύσης.

Από την συζήτηση  που είχαμε,  είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε,  ότι κανένα σχέδιο αντικατάστασης των μη εμβολιασμένων συναδέλφων υπάρχει!!!
Δια στόματος διοικητή υπήρξε παραδοχή για διευρεύνηση  όπως είπε, σχετικά με την εμπλοκή ιδιωτών ώς λύση στο πρόβλημα λειτουργίας κάποιων τμημάτων!!
Μίλησε για συγχωνεύσεις τμημάτων για να δουλέψουν τα κατά προτεραιότητα τμήματα, επείγοντα, ΜΤΝ, κλινική covid, και εμβολιαστικό και παραδέχθηκε ότι οι διοικητές ενώ έχουν δώσει στοιχεία για την δυσκολία της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε περίπτωση αναστολής, εντούτοις καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο της αναστολής υπό την απειλή να υπάρξουν νομικές κυρώσεις αλλά και μεγάλο οικονομικό πρόστιμο σε όσους δεν υπακούσουν.
Είναι καλά δεμένο όπως διαφαίνεται το σχέδιο του εκβιασμού!!!
Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι 31/08/2021 όλοι οι υπάλληλοι θα έχουν εμβολιασθεί και δεν θα χρειαστεί να παρθεί το μέτρο!!
Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται τον ψυχολογικό εκβιασμό που γίνεται από την κυβέρνηση σε 20.000 ήρωες και σε περίπου 50 ήρωες συναδέλφους του ΓΝ Άμφισσας κ ΚΥ, που έβαλαν πλάτη για να στηρίξουν το δικό μας πολύπαθο νοσοκομείο, που ήδη λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας!!
Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις προκύπτουν από την πολιτεία προς τους πολίτες και κυρίως στους υγειονομικούς, που θα έπρεπε να είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά από γενέσεως του επαγγέλματος τους!!
Αντί αυτού υπάρχει κατηγοριοποίηση των υγειονομικών σε εμβολιασμένους και μή με σαφή χαρακτήρα διχασμού μεταξύ τους και καταπατώντας συνταγματικές ελευθερίες,όπως της αυτοδιάθεσης και της συμμετοχής του καθενός σε μια ιατρική πράξη!!
Δούρειος ίππος μοιάζει δυστυχώς  ο εμβολιασμός για να έρθει η ιδιωτικοποίηση και η εξαφάνιση των προνομίων της δημόσιας υγείας!!
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του νομού είναι ο βουλευτής της και κατόπιν τούτου, ζητήσαμε άμεσα συνάντηση μαζί του προκειμένου να εκθέσουμε τον προβληματισμό μας!!!
Τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας;;;;
Κλείνει το νοσοκομείο της Άμφισσας ή ακόμη χειρότερα λειτουργεί με προσωπικό που είναι επισφαλές για την υγεία των πολιτών;;;
Εμείς πάντως σας ενημερώνουμε ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι και θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα για την ατομική ελευθερία μαζί με τους συναδέλφους μας , αφού χρόνια τώρα όλοι μαζί είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, την κοροϊδία που παίζεται εις βάρος μας, εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και των ίδιων των ασθενών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης, αλλά και των μισθών πείνας που λαμβάνουμε!!!
Ευχαριστούμε πολύ και σας γυρίζουμε το χειροκρότημα πίσω!!!

Έκ της διοίκησης του σωματείου!!
Read more »

Δρόσος Παρασκευάς: θα "κλάψουν μανούλες" αν αποδειχτεί ότι λειτουργούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο με γνώμονα το παραταξιακό συμφέρον... Για τα καμμένα της Φωκίδας, θα περιμένω... Όχι πολύ!

 

 


Σοβαρές καταγγελίες του Δρόσου Παρασκευά ΠΣ με την Στερεά Υπεροχής, μετά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τις φωτιές στην Εύβοια

 "Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να αναπτύξω τις θέσεις μου, επειδή  έπρεπε να ψηφίσουμε τα έργα για τις πυρόπληκτες περιοχές. Είχε μείνει ελάχιστος χρόνος για να λήξει η συνεδρίαση.   

 Σύμπτωση;

 Δεν ξέρω, θα δείξει…

  Φυσικά, Σύμβουλος της συμπολίτευσης έπαιξε πονηρά, να μην πω βρώμικα και δεν σεβάστηκε ότι του έδωσα το λόγο παρόλο που δεν είχε κάνει αίτημα στην Γραμματεία.

Η συνεδρίαση ήταν δύσκολη λόγω απουσίας του Προέδρου για σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και υποχρεώθηκα να ανταπεξέλθω σε τόσο σοβαρό Συμβούλιο και στους δύο ρόλους. Μεγάλη η βοήθεια της Αντιπροέδρου κ. Αγγελοπούλου εδώ.

Την επόμενη φορά υπόσχομαι ότι θα "κλάψουν μανούλες" αν αποδειχτεί ότι λειτουργούν με γνώμονα το παραταξιακό συμφέρον.

  Γιατί μην ξεχνάμε ότι και η Φωκίδα μετράει πληγές! αλλά με παρακάλεσαν οι συνάδελφοι να το θέσουμε στο επόμενο συμβούλιο.

 Θα περιμένω.

   Όχι για πολύ..."

 

Read more »

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 26/8 στο Νοσοκομείο Άμφισσας!! Σωματείο: Μετά το χειροκρότημα, η κυβέρνηση διώχνει τους ανεμβολίαστους υγιειονομικούς που τόσο καιρό ηρωϊκά ΝΟΣΗΛΕΥΟΥΝ!! Κλείνει ΚΑΙ το Νοσοκομείο και το ξεπουλά στον ιδιωτικό τομέα…;;; ΠΟΥ θα νοσηλεύεται η Φωκίδα;;;…

         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν Άμφισσας και Κ.Υ.

 

Μετά το χειροκρότημα  για τους ήρωες νοσηλευτές, ήρθε η ώρα χιλιάδες από αυτούς να βγουν σε αναστολή εργασίας.

 Καταρτίζονται Επιχειρησιακά Σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομεία χωρίς τους, ανεμβολίαστους.
Αυτό θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία των νοσοκομείων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς.

Ως γνωστόν εάν εφαρμοστεί ο νόμος, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί  θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων από 1/9/2021 στην κορύφωση, κατά τους ειδικούς του 4ου κύματος της πανδημίας. Ακόμη δεν έχει γίνει η καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού και καμία ενέργεια για την αντικατάστασή του. Εξάλλου δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό το οποίο θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για πρόσληψή του στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, προνοιακές μονάδες.

Σε συνάντηση του Δ.Σ του σωματείου με το διοικητή του Γ.Ν Άμφισσας στις 19/8/21 για τον σχεδιασμό λειτουργίας του νοσοκομείου μας από 1/9/21, ακούσαμε έκπληκτοι πως δεν έχει ακόμη εκπονηθεί σχέδιο λειτουργίας του νοσοκομείου!!!

Μας μίλησε για πιθανές συγχωνεύσεις κλινικών,  πιθανές συμβάσεις με ιδιωτικά εργαστήρια, μόλις λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του νόμου!!!

Η κυβέρνηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο τις δημόσιες δομές υγείας, και το ξεπούλημα στον ιδιωτικό τομέα.

Προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες της στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς!!!

Οι υγειονομικοί δεν είναι αρνητές, εμβολιασμένοι ή μη λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας, τηρούν τα πρωτόκολλα ελέγχονται με test για covid 19, και προσέρχονται στην υπηρεσία τους χωρίς να νοσούν, γιατί λοιπόν βάζουν σε κίνδυνο τους ασθενείς!!!!

Σε πιθανό κίνδυνο μπαίνουν οι ασθενείς γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, γιατί οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι κάθε χρόνο μειωμένοι, και σίγουρα σε κίνδυνο θα βρεθούν οι πολίτες αν εφαρμοσθεί ο νόμος περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από 1/9/21.

Οι πολίτες  και οι υγειονομικοί απέδειξαν την ατομική τους ευθύνη, μήπως πλέον έφτασε η ώρα να αποδείξει και η κυβέρνηση τη δική της ευθύνη απέναντι στους πολίτες;

Την Πέμπτη 26/8/21 στις 10:00 πμ θα γίνει κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου κατά της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας, που σηματοδοτεί και την παύση λειτουργίας του Γ.Ν Άμφισσας.

Καλούνται τα Δ.Σ σωματείων του νομού να συμμετέχουν.


Ναι στον εμβολιασμό - Όχι στην υποχρεωτικότητα!  και τον διχασμό των συναδέλφων και της κοινωνίας!

 

                                        Το Δ.Σ  του σωματείου.



Read more »

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Άμφισσας: συγκέντρωση βοήθειας για την ενίσχυση των μαθητών που έχουν ανάγκη & των οικογενειών τους...



 

 

 

 











 

Read more »

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. Φωκίδας «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»: άρχισαν οι απολύσεις συνδικαλιστών, αρχίζουμε στάσεις εργασίας!...

        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. Φωκίδας «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ» 

  Οι μεταλλευτές - εκμεταλλευτές του ορυκτού πλούτου και των εργαζομένων, ξεδιπλώνουν τις «αρετές» του νόμου Χατζηδάκη 

 


   Συνάδελφοι,

 

  Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός για όλα αυτά που ετοιμάζουν οι εργοδότες μας, που πριν στεγνώσει το μελάνι απ’ τις υπογραφές στο νόμο Χατζηδάκη (4808/21), ξεκίνησαν τις απολύσεις κάνοντας αρχή με την προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας Ν. Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδα μέλος της διοίκησης της ΟΜΕ, από  πολυεθνική εταιρεία  (εργολάβου της Ε.Χ.). 

  Πίσω της βρίσκεται Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων,  ο "ΣΕΒ"  δηλαδή των μεταλλείων. 

 Πρωτεύοντα ρόλο στην ιεραρχία του, έχουν  μεταλλεία της Φωκίδας με τον διευθύνοντα σύμβουλο ως πρόεδρό της.

   Κάποιες επισημάνσεις για το ρόλο της εταιρείας σε σχέση με αυτά:

   Η εδώ εταιρεία ήταν αυτή που πριν ακόμη από μια διετία, αναφερότανε στην εργασία της Κυριακής σαν να ήτανε έτοιμη από τότε να δώσει το σύνθημα για να γίνει νόμος του κράτους η κυριακάτικη εργασία. Η εταιρεία λοιπόν έδινε την παραγγελία για το κοστούμι και η κυβέρνηση (δια του Χατζηδάκη) έραβε! Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό, σε αυτόν το νόμο, υπάρχει ιδιαίτερο άρθρο για την Κυριακάτικη εργασία από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις!

 

   Η εν λόγω πολυεθνική εταιρεία λοιπόν λειτουργώντας ως εργαλείο του ΣΜΕ βάζει τα θεμέλια αυτών που θα ακολουθήσουν στο κίνημά μας, συνολικά στους εργαζόμενους στα μεταλλεία όλης της χώρας. Απέλυσε τον πρωτοπόρο πρόεδρο του Σωματείου, τεχνικό ασφαλείας, γιατί τόσο με την εργασιακή του ιδιότητα όσο και με την συνδικαλιστική του, έβαζε φραγμούς στις παρατυπίες και τις καταστρατηγήσεις του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών. 

 

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τι «ασφάλεια» επιθυμεί η εργοδότρια εταιρεία και ο ΣΜΕ συνολικά!

 

    Να αναρωτηθεί ο κάθε ένας μας, τι εργασιακή ζούγκλα θα υπάρξει εδώ, όταν χτυπηθούν τα ενοχλητικά σωματεία και οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές!! Οι εποχές του Πολυχρονόπουλου είναι μπροστά μας!!

 

     Βιάζεται λοιπόν ο ΣΜΕ να ξεμπερδεύει με τα σωματεία και τους ενοχλητικούς συνδικαλιστές προκειμένου απρόσκοπτα η εργοδοσία να κερδοσκοπεί ασύδοτα σε βάρος μας. 

  Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει όταν απορρίπτει το κάλεσμα της Ομοσπονδίας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης θεωρώντας, ότι πρέπει να εξετάσουν το νόμο Χατζηδάκη για να δούνε όλες εκείνες τις παραμέτρους του, που εμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση, αμφισβητώντας μάλιστα και την ύπαρξη της Ομοσπονδίας μας, ως εκπροσώπου των εργαζομένων στα μεταλλεία!

 

    Η απόλυση του συναδέλφου μας, που μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω τουλάχιστον, θα επιφέρει τραγικές εξελίξεις και στους δικούς μας χώρους εργασίας με ταπεινωμένους και φοβισμένους εργαζόμενους που δεν θα τολμούν να διεκδικήσουν τίποτα, αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απολύουν όσους συνδικαλιστές ζητούν, διεκδικούν, προτείνουν συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων.

 

Χτύπημα των σωματείων και τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης σημαίνει εργασία χωρίς δικαιώματα. Όπου ένα σωματείο παύει να λειτουργεί με τα εργατικά-ταξικά χαρακτηριστικά και υπάρχει μόνο και μόνο ως χειροκροτητής της εργοδοσίας, τότε το μόνο που θα μας λείπει θα είναι οι μπάλες και οι αλυσίδες της σύγχρονης σκλαβιάς!

 

  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ

 

   Στις 27 Αυγούστου, η ΟΜΕ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου με αίτημα:

 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τις ώρες της στάσης καθώς και για τη συγκέντρωσή μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ








Read more »

Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας: ΑΜΕΣΗ σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου για την πυρόπληκτη Εύβοια...

  Προς τον κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου 

AITHMA - ΠΡΟΤΑΣΗ

 


Η κατάσταση που διαμορφώνε3ται, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο-κεντρική Εύβοια είναι δραματική και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση…

Χρειάζονται άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων, που θεωρούν τις κυβερνητικές εξαγγελίες ανεπαρκείς και αναντίστοιχες των αναγκών που υπάρχουν.

Επίσης, καμία εμπιστοσύνη δεν εμπνέει και η «Ειδική Επιτροπή Οικονομικής Ανασυγκρότησης» της κυβέρνησης που προορίζεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση… με δεδομένες σχέσεις και επιδόσεις στην διευκόλυνση κάθε μορφής επιχειρηματικότητας και εμπορευματοποίησης… Εξυπηρετώντας μεγαλοεργολάβους και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε αυτή την διαδικασία φαίνεται να απουσιάζουν οι συγκροτημένες διεκδικήσεις λύσεων, που ζητούν οι κάτοικοι δεκάδων χωριών και κωμοπόλεων και οφείλει να εκφράσει και η λεγόμενη τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση…

Σε αυτή την πολιτική βάση… Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου για δοθεί η δυνατότητα σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων της περιοχής να διατυπώσουν τα επείγοντα αιτήματα τους, που φυσικά η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υποστηρίζει ανεπιφύλακτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΑ

ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ

 

Read more »