Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Όλη η αλήθεια για την κατάσχεση του Δήμου Δελφών από την ΕΥΔΑΠ (κυβέρνηση)... η φωνή του νερού! Μέρος Α'...

* Αφιέρωμα στους μη αυτόχθονες "επαναστάτες" της Φωκίδας,  που είχαν σηκώσει λάβαρα για την "εμπορία"  του νερού... λίγο πριν γίνουν κυβέρνηση...
  Υπάρχουν τα ντοκουμέντα...



ΕΥΔΑΠ: η ΔΕΚΟ με τους ιλιγγιώδεις μισθούς που δημιουργήθηκε από τα νερά του Μόρνου!...
 

  
     ...  Όταν αποφάσισαν να κάνουν τον ταμιευτήρα νερού του Μόρνου, οι δομές στην χώρα ήταν σε ανάπτυξη τύπου αμερικανικών βάσεων Σούδας και οι υποδομές οργίαζαν στην αρχή τους. 
  Η Λίμνη του Μόρνου είναι τεχνητή λίμνη και κατασκευάστηκε με σκοπό να δημιουργηθεί ένας  ταμιευτήρας για να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για την ύδρευση της Αθήνας.
      Ο Ταμιευτήρας δημιουργήθηκε το 1979 με κατασκευή φράγματος στον ποταμό Μόρνο. Η συνολική επιφάνεια της λίμνης, που αντιστοιχεί στη μέση στάθμη της, είναι περίπου 15,5 τ.χλμ. ! με αποτέλεσμα να είναι η ένατη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. 

   Εξ αιτίας του Ταμιευτήρα του Μόρνου ιδρύθηκε η ΕΥΔΑΠ το 1980... 

  Στόχος, το κέρδος!  από την παραγωγή και εμπορία υπηρεσιών (ΜΕΝ)  που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση.  Διότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πληρώνεται: οι υπηρεσίες πληρώνονται!!! 

   * Οι Μονάδες Επεξεργασίας Νερού (ΜΕΝ) έχουν απόλυτα καθοριστική σημασία για το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι, καθώς εδώ το νερό υποβάλλεται σε επεξεργασία, που το καθιστά πόσιμο. (γιατί το νερό δεν χρεώνεται) αλλά… θέλει καλό νερό… !!!

 * Ποιες ακριβώς υπηρεσίες (ΜΕΝ)  προσφέρει η ΕΥΔΑΠ στην Φωκίδα;;; 

-  μπορεί να δοθεί μία έντιμη απάντηση;...

    Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά του νερού στην Ελλάδα. 
  
  Στον τομέα της ύδρευσης εξυπηρετεί περίπου 4.300.000 πελάτες και στον τομέα της αποχέτευσης 3.200.000 πελάτες.
  
 Ιδρύθηκε με το Νόμο 1068/1980 "περί συστάσεως ενιαίου φορέα Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας", μετά από τη συγχώνευση της Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρείας Υδάτων των Πόλεων Αθηνών - Πειραιώς και περιχώρων (Ε.Ε.Υ.) και του Οργανισμού Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (Ο.Α.Π.). 

    Στη σημερινή νομική της μορφή περιήλθε το 1999, όταν τα κυριότερα πάγια της Εταιρίας, δηλαδή τα φράγματα, οι ταμιευτήρες, τα εξωτερικά υδραγωγεία και τα αντλιοστάσια απορροφήθηκαν από την Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ ΝΠΔΔ, παραμένοντας στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

     Τον Ιανουάριο του 2000, η ΕΥΔΑΠ εισήχθη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.Το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο , το οποίο έχει την πλειοψηφία της εταιρείας. Από την 22/02/2018 το 49,96% πέρασε στο Δημόσιο και το 11,37% παρέμεινε στο ΤΑΙΠΕΔ. Το Δημόσιο συνεχίζει να ελέγχει το 61,33%. 

  Αυτά για τον κ. Κοροβέση… που την μία μέρα είναι υψηλόμισθος διορισμένος κρατικός Πρόεδρος ΔΕΚΟ  και εκτελεί υποχρεωτικές εντολές -όπως δήλωσε- και την άλλη "δεν φταίει η κυβέρνηση"...

   Η περιοχή αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ είναι η μείζων περιοχή της Αττικής. Όμως η ΕΥΔΑΠ έχει τη δυνατότητα να παρέχει όλο το εύρος των υπηρεσιών της και εκτός περιοχής αρμοδιότητάς της μέσω θυγατρικών Εταιριών και μέσω σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με τους ΟΤΑ.

    Η κυβέρνηση ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο μεταξύ άλλων περνούν οι μετοχές που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο στο λεγόμενο «υπερταμείο». 
 Στο μεταξύ, η ΕΥΔΑΠ έχει εκπονήσει πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ. Τα παραπάνω δείχνουν ότι στόχος είναι η γιγάντωση της επιχείρησης, την ίδια ώρα που ιδιωτικοποιείται περαιτέρω. Το μόνιμο προσωπικό την δεκαετία του ’90, πριν ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση, ήταν 5.240 άτομα. 

   Οι μισθοί ήταν … ιλιγγιώδους ύψους… πολλοί, αληθινά πολλοί διορίστηκαν, με «προσβάσεις» στην τότε πανηγυρική διαχείριση του φορέα! Και συμπολίτες μας, φυσικά… κατ αντιστοιχία, μιλάμε για περίπου 3.000 με 6.000 ευρώ μηνιαίως!

   Όταν δημιουργήθηκε ο ταμιευτήρας του Μόρνου, οι πανηγυρικές εξαγγελίες και οι υποσχέσεις αφορούσαν τεράστια ανάπτυξη για την περιοχή του Μόρνου, μεγάλες ανταποδόσεις για την επιβάρυνση του Δελφικού Τοπίου (τα τεράστια κανάλια χιλιομέτρων διασχίζουν την Ζώνη Απολύτου Προστασίας Α) και φυσικά ανταποδοτικές υποδομές για τα νερά που είχαν απόλυτο προορισμό την ΥΔΡΕΥΣΗ, οπότε και διαχωρίστηκε το νερό ύδρευσης από το αρδευτικό ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ... 



(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου