Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας: κύριε βουλευτά, η απόκρυψη της πραγματικότητας δεν λύνει τα προβλήματα απλά σας εκθέτει...


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

   Με αφορμή την ανακοίνωση του βουλευτή κ. Κωστοπαναγιώτου για την λειτουργία της παθολογικής κλινικής και της μονάδας τεχνητού νεφρού θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: 



Η λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου υποβαθμίστηκε , αφού από επτά μέρες εφημερίας εβδομαδιαίως  , πλέον λειτουργεί τρεις μέρες την εβδομάδα τις ώρες τακτικής αιμοκάθαρσης.

Η καθημερινότητα των νεφροπαθών ανατράπηκε με το νέο πρόγραμμα λειτουργίας, ενώ ο κίνδυνος για κάθε έκτακτο περιστατικό που χρήζει αιμοκάθαρσης είναι πολύ αυξημένος, αφού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα στην Μ.Τ.Ν του νοσοκομείου μας, μιας και ο  νεφρολόγος εξυπηρετεί μόνο τις ώρες αιμοκάθαρσης και όχι όλο το εικοσιτετράωρο.


 Η λειτουργία της παθολογικής "αποκαταστάθηκε" με την μετακίνηση γιατρού από το ΤΟΜΥ στο νοσοκομείο. 

 Δεν ξεχνάμε βέβαια πως πριν ένα μήνα περίπου είχε μετακινηθεί και πάλι, η ίδια γιατρός, από το νοσοκομείο στο ΤΟΜΥ,για να γίνουν προφανώς τα εγκαίνια  , για τέτοιο προγραμματισμό και σοβαρότητα μιλάμε από μέρους του υπουργείου υγείας.

Επιπλέον να προσθέσουμε πως η εν λόγω γιατρός δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί εισαγωγές ασθενών στην παθολογική κλινική και η μόνη επιλογή της είναι να διακομίζει τα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης .



Καταλήγοντας  να τονίσουμε πως με απόκρυψη της πραγματικότητας τα προβλήματα δεν επιλύονται, όσα δελτία τύπου και αν εκδοθούν η πραγματικότητα κάποιους  εκθέτει.







Ο πρόεδρος                                                                           η γεν. γραμματέας





Χρήστος Τσάμης                                                                   Γεωργία Σαμπάνη

4 σχόλια:

  1. Τι να κάνουν και οι γιατροί στο Νοσ. Άμφισσας; Τζάμπα χαραμίζουν τα πτυχία και τις γνώσεις τους. Αφού έργο δεν υπάρχει. Η κατάσταση μοιάζει σαν σε κάτι χωριά που ζητούν να μην κλείσει το Δημοτικό όταν έχουν πάψει προ πολλού να γεννιούνται παιδιά εκεί. Πάρτε μερικούς συνταξιούχους γιατρούς να γράφουν φάρμακα και παραπεμπτικά, και όλα καλά. Με ένα ΚΥ και ένα ΤΟΜΥ, όλα θα είναι πιο "ορθολογικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΣΗ :
    ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ? ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ?
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ειχε αποκατασταθει η λειτουργια της παθολογικής δεν θα υπηρχαν κενα στο προγραμμα εφημεριων. Και οσο υπαρχει η συγκεκριμενη διοικηση που αρκειται σε κινησεις για το θεαθηναι(ασκησεις και δελτια τυπου για διαχειριση "στημενων" κρισεων βλεπε σεισμος) και στην παραγματικοτητα σηκωνει τα χερια ψηλα στις κρισεις και ειναι αναποτελεσματικη, ελαχιστοι γιατροι θα την υπακουσουν. Οι περισσοτεροι εμφανως αγανακτισμενοι δεν μπαινουν στον κοπο να ασχοληθουν με την εν λογω κακο-διοικηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τοτε που ανοιξε ως νοσοκομειο ηταν ενα αθλιο κοματικο αντρο,συνεχεια αυτα γινονταν τα ξεχασατε?παραιτησεις,απεργιες,αθλια κομματικη φαγομαρα,ακομα πιο αθλιοι διορισμοι,ερχονταν γιατροι και τους εξαναγκαζαν σε παραιτηση και φευγαν.ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕΕΕΕΕΕ???????????? τωρα φταιει ο συριζα, ο Βουλευτης,αυριο θα φταιει οποιο αλλο κομμα ειναι στην εξουσια,θα μας πειτε ποιοι ειναι αυτοι οι κυριοι που σαμποταρουν καθε προσπαθεια να ερθουν εδω γιατροι?εσεις σα σωματειο τιλετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή