Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: 3 μήνες απλήρωτοι οι φύλακες που προσελήφθησαν για να μην κλείσει το Μουσείο Δελφών...!


Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο δελφων


   Μισή δουλειά, μισά δικαιώματα αλλά και ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας με 5μηνη σύμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο παραμένουν απλήρωτοι όλο αυτό το διάστημα. 
  
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το υπουργείο πολιτισμού αφήνουν εδώ και 3 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που πριν προσληφθούν ήταν άνεργοι, αρκετοί από αυτούς, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι 17 συμβασιούχοι συνάδελφοι όχι μόνο δεν έχουν πάρει φράγκο για τις υπηρεσίες τους στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών αλλά βάζουν και από την τσέπη τους για την μετακίνησή τους. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι προσλήφθηκαν με σκοπό να καλύψουν έστω και για 5 μήνες ορισμένα μόνο από τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας. 
 Ο κίνδυνος το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος να κλείσουν ορισμένες μέρες την εβδομάδα μπορεί να ξεπεράστηκε, αλλά τα προβλήματα επι της ουσίας δεν λύθηκαν, ούτε για το μουσείο αλλά ούτε και για τους εργαζόμενους. Πριν προλάβουν να κοπάσουν τα πανηγύρια των τοπικών πολιτικών παραγόντων ότι «κατόπιν προσωπικών ενεργειών» τους προκηρύχθηκαν οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας 5μηνης διάρκειας, η σκληρή πραγματικότητα με την απληρωσιά αποδεικνύει την εργασιακή ζούγκλα και την ανασφάλεια που ζουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.
Απαιτούμε εδώ και τώρα
·         Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στην μισθοδοσία, να γίνει ΑΜΕΣΑ η καταβολή των δεδουλευμένων.
·         Να γίνουν άμεσες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας
·         Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης

2 σχόλια:

  1. Αποτελει συνηθη πρακτικη της εφορειας η σκοπιμη καθυστερηση πληρωμης των συμβασιουχων αλλα η ευθυνη ειναι του υπουργειου που κανει τα στραβα ματια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια κα Λέλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή