Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον ΓΣ Ιτέας στη Χαλκίδα !!! 6 νίκες σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα...


 gsiteas 2 2 2017


 Α΄ΕΣΚΑΣΕ: Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον ΓΣ Ιτέας στη Χαλκίδα μετά από παράταση. 6 νίκες σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ομάδας μας 

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης τουΓυμναστικού Συλλόγου Ιτέας, με αντίπαλο την ΑΓΕ Χαλκίδας, μετά από παράταση με τελικό σκορ 69-75. Μάλιστα πρόκειται για τον 3ο φετινό αγώνα της ομάδας μας (οι δύο κερδισμένοι, χάσαμε μόνο στη Λιβαδειά) που τελειώνει μετά από παράταση.
6 νίκες σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών Α΄ΕΣΚΑΣΕ, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ομάδας μας σε ένα πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Καλαθόσφαιρας Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας που αναμένεται συναρπαστικό μέχρι το τέλος της σεζόν, προσφέροντας στους φίλους και τις φίλες του συλλόγου μας ιδιαίτερες μπασκετικές στιγμές κάθε Σαββατοκύριακο και ειδικά στους εντός έδρας αγώνες. Αξίζει, λοιπόν, ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στους παίχτες και τους προπονητές της ομάδας μας και ελπίζουμε σύντομα να χειροκροτούμε την ομάδα μας σε ένα αξιοπρεπές γήπεδο όπως αρμόζει στην ιστορία , αλλά και την δυναμική ενός τέτοιου συλλόγου, χωρίς να εξαιρούμε και τους άλλους συλλόγους της περιοχής μας που επίσης φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο της Ιτέας.
παγώνηςΣτον αγώνα, η ομάδα μας προηγήθηκε κατά το 1ο δεκάλεπτο με 21-24 με 5 τρίποντα που πέτυχαν οι παίχτες μας, κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη Χαλκίδα. Το ημίχρονο έληξε 36-39 και το 3ο δεκάλεπτο 53-52 με τον Δ.Βεζυρτζόγλου της ΑΓΕΧ στην εκπνοή να πετυχαίνει τρίποντο από το ένα καλάθι στο άλλο...
Στο τέλος της κανονικής περιόδου  η ομάδα μας παραλίγο να "καθαρίσει" τον αγώνα χωρίς να χρειαστεί παράταση, αλλά στα 4′ δευτερόλεπτα ο Γιάννης Γεωργαντάς έχασε 1 από τις 2 βολές κι έτσι ο αγώνας πήγε στην παράταση. Εκεί ο Γ.Σ. Ιτέας πήρε διαφορά στο σκορ και μαζί μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 75-69!
Το επόμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου η ομάδα μας αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο τον Αίαντα Αυλίδας. Φυσικά, εκτός από την δυναμική και το ταλέντο των παιχτών μας, αλλά και την τεχνική κατάρτιση που τους χαρακτηρίζει, χάρη στο προπονητικό team που τους πλαισιώνει, με μπροστάρη τον αεικίνητο προπονητή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής Χρήστο Μωραΐτη, στηριζόμαστε στον φίλαθλο κόσμο μας και την στήριξη που μας παρέχει ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε την 7η φετινή μας νίκη στο πρωτάθλημα Α΄ΕΣΚΑΣΕ!
Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους και όλες στο γήπεδο να στηρίξουμε και να χειροκροτήσουμε τους παίχτες μας!

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Χρήστος Μωραΐτης για τον χθεσινό αγώνα στο Eviabasket:
Ήταν το τέταρτο από τα επτά ματς που έχουμε παίξει και πάει στον πόντο! Θα αρχίσω τα υπογλώσσια! Δεν ξέρω αν η ΑΓΕΧ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της σήμερα, αλλά είδα μια ομάδα που σίγουρα αδικείται από την θέση της.
Εμείς μπήκαμε πολύ καλά στο ματς και στα πρώτα 15 λεπτά θεωρώ πως παίξαμε το μπάσκετ που μας χαρακτηρίζει. Από εκεί και μετά νομίζω μπήκαμε σε ένα ρυθμό που δεν θέλαμε με βιαστικές επιλογές στην επιθέσεις και κακές αμυντικές συνεργασίες πίσω. Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα από την κλειστή άμυνα της ΑΓΕΧ γιατί δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας.
μορ2Το ματς όπως εξελίχτηκε το κλέψαμε για να είμαστε και ρεαλιστές. Όταν είσαι πίσω 1.15″ με -7 και το γυρίζεις Όμως, σημαίνει ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα. Σε αυτό το χρονικό σημείο βάλαμε βέβαια δυο τεράστια σουτ αλλά έχω την τύχη να έχω στην ομάδα παιδιά που σουτάρουν όλοι πολύ καλά την μπάλα.
Στην τελευταία επίθεση παρόλο που είχαμε time out να σχεδιάσουμε κάτι δεν το πήραμε γιατί ο Παστήρας είχε 0/2 βολές. Ο Μπαντελάς όμως διάβασε άριστα την αλλαγή στο pick and roll και πάσαρε στον Γεωργαντά που ισοφάρισε.
Στην παράταση θεωρώ πως είχαμε πολύ καλή ψυχολογία και μεγαλύτερη ενέργεια και ένταση που αυτό απορρέει από το μεγαλύτερο rotation που είχαμε από τον αντίπαλο .
Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΓΕΧ για την εμφάνιση της, στον coach Βελλισαράκο για το έργο που παράγει και χάρηκα ιδιαίτερα που είδα νέα παιδιά στο ρόστερ της που είχαν ενεργό ρόλο στο παιχνίδι.
Το μυαλό μας είναι ήδη στο πολύ δύσκολο ματς που μας περιμένει το επόμενο Σάββατο στην έδρα μας με αντίπαλο τον Αίαντα Αυλίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου