Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Στην Βουλή των Ελλήνων το Μουσείο των Δελφών από τους Τομεάρχες Πολιτισμού & Τουρισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και Μάνο Κόνσολα...!

ΔΗΛΩΣΗ         
 7 Νοεμβρίου 2017

   «Τουριστική ανάπτυξη με κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους δεν γίνεται» 


Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή.





Για το θέμα αυτό, οι δύο Βουλευτές έκαναν την ακόλουθη δήλωση:



«Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε  σχετικά με το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.



Εδώ και καιρό γνώριζε ότι οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού έληγαν και δεν έπραξε τίποτε.



Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα οδηγήσει στην αναστολή για μία ημέρα την εβδομάδα τη λειτουργία τους λόγω της έλλειψης προσωπικού.



Είναι αδιανόητο να επισκέπτονται τουρίστες τους Δελφούς και να βρίσκουν κλειστά το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.



Τουριστική ανάπτυξη με τέτοιες συνθήκες λειτουργίας δεν γίνεται».



           

Αθήνα, 6 Νοέμβριος 2017

Αρ.Πρ.: 963/06-11-2017



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κυρία Υπουργό Πολιτισμού

Κυρία Υπουργό Τουρισμού





ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στη λειτουργία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών λόγω έλλειψης προσωπικού»



Κυρίες Υπουργοί,



Η περιοχή των Δελφών αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέψεις.

Το Μουσείο των Δελφών, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος, καταλαμβάνουν μία από τις κορυφαίες θέσεις σε επισκεψιμότητα.

Η απρόσκοπτη λειτουργία τους αποτελεί αυτονόητη προτεραιότητα της Πολιτείας, η οποία, όμως, τίθεται σε αμφισβήτηση παρά τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας.

Αιτία η έλλειψη προσωπικού, αφού σε λίγο καιρό, λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων και το αρμόδιο Υπουργείο δεν φρόντισε να επιταχύνει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά για μία ημέρα την εβδομάδα το Μουσείο αλλά και ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών.

Πέρα από τις αρνητικές συνέπειες που θα προκληθούν στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό μας, θα είναι εξοργιστικό να έρχονται τουρίστες στους Δελφούς και να βρίσκουν κλειστά το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο.

Οι δυσμενείς εντυπώσεις που θα προκληθούν θα έχουν άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αλλά και στον τουρισμό μας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κυρίες Υπουργοί



1. Εάν γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

2. Για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών;

3. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να μην αναγκαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους για μία ημέρα την εβδομάδα το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών;



Οι ερωτώντες Βουλευτές







1. Κεφαλογιάννη Όλγα                              Βουλευτής Α΄ Αθηνών





2. Κόνσολας Μάνος                                   Βουλευτής Δωδεκανήσου





4 σχόλια:

  1. Ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών. Ακόμη κι ο Μαντούβαλος έβγαλε "δεκάρικους". Στη βουλή λοιπόν το θέμα και μάλιστα απο την Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή, άκουσον άκουσον, Δωδεκανήσου. Ανάθεμα και ξέρουν που βρίσκονται οι Δελφοί.
    Κρίμα όμως την τρομερή "κινητοποίηση" !!!
    Και φυσικά το κόστος όλης αυτής της παρωδίας, που κανένας δεν αναφέρει, θα χρεωθούν φυσικά οι πολίτες του Δήμου Δελφών. Διότι τελικά και τις Τρίτες θα είναι ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών. Έως το ύψος του ναού του Απόλλωνα, η αίθουσα του Ηνιόχου του Μουσείου και το Ιερό της Προναίας με τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για τους χειμερινούς μήνες. Και μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι αυτό επετεύχθη εξ αιτίας κάποιας ευκαιριακής κινητοποίησης των αιρετών του Δήμου μας. Άλλοι ήταν αυτοί τρέξανε στην Αθήνα και στα υπουργεία, μέρες πριν το σήμερα, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου γενικότερα.
    Αλλά βλέπετε αυτοί που με αλαλαγμούς και κορώνες για το "κλείσιμο των σχολείων" που τελικά δεν τους βγήκε, προσπάθησαν, ατυχώς και πάλι, να αντιπολιτευτούν και να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη σε μια υπόθεση που είχε ήδη λυθεί. Και παρ' όλο που ήταν ήδη γνωστό ότι ο αρχαιολογικός χώρος με παρέμβαση του βουλευτή Φωκίδας δεν θα έκλεινε, προχώρησαν στην παρωδία της κινητοποίησης... Να μην αναφέρω για το ποιοί ευθύνονται και με πιο τρόπο οργανώθηκε όλη αυτή η "ωραία και ήρεμη κινητοποίηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ 2 ΠΟΥΛΜΑΝ. ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΗΝΙΟΧΟΥ. ΣΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΩΣ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΟΥΤΕ ΚΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ..Ή ΠΡΙΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ????
      ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ !!!! ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!!!
      ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ, ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ...ΠΑΤΣΕΣ !!!!

      Διαγραφή
  2. Καλυτερα, για ζητηματα ενημερωσης και για το ποιος ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ "το λουκέτο της Τρίτης", θα ηταν να ρωτουσατε την κ. Ψαλτη. Σαν την πιο αρμοδια βεβαιως βεβαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή