Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μετά την Επιστολή Μαντούβαλου στην Κονιόρδου, η παγκόσμια προβολή της Φωκίδας και των Δελφών και η βοήθεια στους πληγέντεςτης Αττικής...

Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ !!!
  Το CNN για τον Αστέρα Ιτέας
 και το Μουσείο ΔΕΛΦΩΝ 


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: θα επιτύχετε να εξαιρεθούν οι Δελφοί από τα τουριστικά πα
κέτα!...



cnn.gr/news/ellada Αγώνας του Αστέρα Ιτέας κατά του κλεισίματος του Μουσείου των Δελφών...

  Εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να κλείνει το Μουσείο των Δελφών μία φορά την εβδομάδα, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Ιτέας αγωνίστηκαν, την περασμένη εβδομάδα,  κατά του Οπούντιου Μαρτίνου φορώντας μαύρα περιβραχιόνια πένθους.

   Οι παίκτες του Αστέρα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από το Μουσείο Δελφών», στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προς την απόφαση του υπουργείο.
Η απόφαση, όπως αναφέρει η ομάδα, «έχει θορυβήσει αρνητικά τον δήμο μας και ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες».


Ο πρόεδρος του Αστέρα Ιτέας, Πέτρος Μαντούβαλος, σε δηλώσεις του στα μέσα τόνισε την μεγάλη σημασία του μουσείου τόσο για την περιοχή, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα αναφέροντας: «Έχει γίνει μια εξαιρετικά μεγάλη απρέπεια στον χώρο των Δελφών, στον χώρο της Φωκίδος. Οι Δελφοί, το μουσείο, ο αρχαιολογικός χώρος είναι ο φωτοβόλος αστέρας του πολιτισμού και της ιστορίας για τη χώρας μας. Οι Δελφοί δεν είναι τυχαία ο ομφαλός της Γης».
  Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως «προσπάθησαν να φερθούν με απρέπεια λέγοντας ότι θα κλείσει το μουσείο μία φορά την εβδομάδα», και συμπλήρωσε: «Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ομάδα έχει ρόλο και σκοπό. Φόρεσε μαύρα περιβραχιόνια για τους πεικύριοι ακούστε τη φωνή των αρχαίων που βγαίνει απ’ αυτόν τον χώρο, ακούστε τη φωνή του πολιτισμού που εκπέμπεται από το φως των Δελφών. Φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια  για να δει όλος ο κόσμος, για να καταλάβουν πως πραγματικά η Φωκίδα, οι Δελφοί είναι το κέντρο του πολιτισμού, είναι το κέντρο της Γης εδώ και χιλιάδες χρόνια και να σταματήσουν να ασχημονούν σε αυτή την εικόνα. Γι’ αυτό και η ομάδα έχει ρόλο και τον ρόλο αυτό τον αξιοποιούμε».


Σε επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο κ. Μαντούβαλος κάνει αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που θα προκληθούν στην τουριστική κίνηση από το κλείσιμο του μουσείου μία φορά την εβδομάδα και επισημαίνει πως «το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαιρεθούν οι Δελφοί ως προορισμός από τα ταξιδιωτικά πακέτα».
Ο πρόεδρος του Αστέρα Ιτέα κατηγορεί την υπουργό πως «δεν αναγνωρίζετε ούτε τη σημασία, ούτε τον συμβολισμό» των Δελφών και ολοκληρώνοντας τονίζει: «Ασεβείτε στην τοπική κοινωνία της Φωκίδας. Ασεβείτε στο αρχαίο ελληνικό ιδεώδες. Ασεβείτε σε όλα πολλοί άλλοι πριν από εσάς έχτισαν κοπιωδώς».

Στο μεταξύ, το Δ.Σ του Αστέρα Ιτέας μετά από επιθυμία του πρόεδρου του Πέτρου Μαντούβαλου θα προσφέρει τα έσοδα των 2 επόμενων εντός έδρας παιχνιδιών της ομάδας μας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στην Δυτική Αττική με στοχοποίηση στα πληγέντα σχολεία.




Καλούμε όλο τον κόσμο να δώσει βροντερό ΠΑΡΟΝ ώστε να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο!!!




ΑΣΤΕΡΑΣ

ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ-ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου